CW Számítástechnika

A PayPal versenytársán dolgozik a Google

A cél az, hogy a Google függetlenítse magát a hirdetési bevételektől, amelyek jelenleg forgalmának mintegy 99 százalékát adják.

A Google terveit ismerők szerint a népszerű keresőt - és számos további szolgáltatást - üzemeltető vállalat még az idén elindítja elektronikus fizetési rendszerét. A Google első negyedéves bevétele a tavalyi 651 millió dollárról 1,26 milliárd dollárra ugrott, a nyeresége 64 millió dollárról 369 millió dollárra nőtt. A vállalat tervei egyelőre nem nyilvánosak, azonban a céghez közeli források szerint a szolgáltatás sokban hasonlítani fog a PayPalra, gyakorlatilag annak közvetlen versenytársa lesz.

A tengerentúlon nagy népszerűségnek örvendő, de hazánkban is ismert PayPal lényege, hogy az internetes fizetésekhez a felhasználóknak nem kell a sokszor ismeretlen eladóknak megadniuk bankszámlájuk vagy hitelkártájuk számát, csak a PayPallal állnak kapcsolatban. A szolgáltatásért a PayPal csekély kezelési költséget számít fel. A PayPal segítségével gyakorlatilag úgy lehet az interneten fizetni, hogy a valódi banki adatok nem kerülnek a vevőhöz. Az eBay tulajdonában levő PayPal az idei első negyedévben 6,2 milliárd dollárnyi tranzakciót bonyolított és ezért 233,1 millió dollár jutalékot kapott, ez az eBay bevételének közel negyede.

A PayPal igen kedvelt az eBay aukciós portál felhasználóinak körében, de internetes áruházban is lehet vele fizetni. Elemzők szerint a Google hasonló szolgáltatása sok fejtörést okozhat a PayPalnak, vannak, akik szerint a Google hamarosan meg fog jelenni az internetes aukciós piacon is. A népszerű keresőn az internetes kereskedők gyakran vásárolnak a találatok mellett megjelenő hirdetéseket. Amennyiben a Google valóban elindítja elektronikus fizetési szolgáltatását, a felhasználók csupán pár kattintással eljuthatnának a kereséstől a vásárlásig és ez a folyamat várhatóan egyre több kereskedőt vonzana a rendszerbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ebertek #1
    Óh, én édes Google-m, csak add, hogy ez működjön Magyarországon is.

    Jah, s nehogy a terroristák kezére jusson