Specker Balázs

Új szereplő az online zeneboltok piacán

A brit zenei kiskereskedő-óriás, a HMV, csütörtökön jelentette be új zenei letöltős szolgáltatását, amely az Apple iTunesszal és a Virgin Megastore új kezdeményezésével száll versenybe a jövőben, a maga 1,3 millió zeneszámával.

A Microsofttal közösen létrehozott HMV Digital szolgáltatás egyenlőre csak a szigetországban lesz elérhető. Egyes dalok már 59 pennyért (körülbelül 200 forint) is elérhetőek lesznek, és a cég szintén kínál előfizetős szolgáltatást, havi 14,99 fontért (körülbelül 5400 forint). Ezért a pénzért korlátlanul férhetnek hozzá a felhasználók a zenei adatbázishoz. Azonban a fájlok - a többi hasonló jellegű szolgáltatáshoz hasonlóan - csak addig lennének hozzáférhetőek, amíg az előfizetés tart - írja a PC Pro.

A számok többsége - hasonlóan az iTuneshoz - 79 pennibe (körülbelül 285 forint) kerül, míg teljes albumokat 7,99 fontért (körülbelül 2900 forint) lehet majd letölteni - olvasható a BBC News oldalán. "Már épp itt volt az ideje, hogy belépjünk erre az új és izgalmas piacra. Minőségi szolgáltatást kívánunk nyújtani, ami a lehető legjobb lesz a piacon" - nyilatkozta Steve Knott, a HMV angliai vezérigazgatója.



A HMV rendszere kompatíbilis a Windows Media Audio szabvánnyal, így számos lejátszóval működik majd, biztosítva ezzel a széleskörű elérhetőséget. Azonban a Virgin múlt pénteken indított szolgáltatásához hasonlóan ez sem lesz kompatíbilis az Apple iPodjával - írja a The Guardian Unlimited. Mivel az iTunes szoftver csak az iPoddal működik, a HMV bízik abban, hogy a vásárlók szélesebb spektrumban gondolkodnak, és őket választják majd. "Hány meg hány vásárló tudja hogy az iPoddal gyakorlatilag egy fallal körülvett kertbe zárják magukat - nyilatkozta John Taylor, a HMV elektronikus kereskedelmi igazgatója az MSN Money kérdésére.

A művészek Mozarttól kezdve Madonnáig, mind ott lesznek a zenei palettán - hangzik a cég ígéretei között. Elmondásuk szerint, olyan széles zenei választékot szeretnének nyújtani, mely magában foglalja a rock, a jazz, a klasszikus, és a világ- és népzene széles skáláját, így biztosítva a nemcsak top listás felvételekért rajongók érdeklődését is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #6
    itt neten max az általánydíjas vásárlás a jó, akko az egész áruházból letölteném a cuccost aztán később szelektálnám mi kell mi nem, mert ugy esetleg legálisan is olcsóbb mint ha elmennék megvenni, de én voltam angliában ebben a HMV-ben de nem olcsóbb mint itt mo-n szal vettem én ott 22£-ért is cdt...
  • Caine #5
    Én örülük, hogy lehet már legálisan is online vásárolni. Az nem tudjátok, hogy van-e már valami azonosítási rendszer, azaz, ha letöltöttem egy számot utólag meg lehet-e mondani, hogy milyen legális forrásból származik (vagy tudom-e ezt igazolni) vagy egy legálisan letöltött mp3 pont olyan mint egy "illegális" mert akkor nemcsak nem éri meg, de ha rádugrik valaki, hogy gonosz letöltő vagy, nem is tudod igazolni, hogy neked van igazad.
    Az iPodnak valami ilyesmi megoldása van, de az meg nem kompatibilis a többi lejátszóval.
    Esetleg számált adhatnának (havonta egyszer) vagy valami digitális igazolást vagy valamit.
    Szerintetek?
  • SymbioC #4
    Ha egyszerhasználatos bankkártyaszámot használsz, nincs ilyen probléma. Azt lophatják.
  • janyikzs #3
    És a bolti vásárlás biztonságos is, már ha nem jár a közelben egy tolvaj.
    A legutóbbi, több földrészre kiterjedő bankártya-adatlopás érintettjei közül magyarok is sokan voltak, és ha az infóim jók, akkor vannak itthoni károsultak is. Ami a hírben a legrosszabb volt, hogy az itthoni károsultak kb. 75-80%-ának téritették vissza a pénzét.
    Így vásároljak neten. Eddig úgy csináltam, hogy átvételkor, vagy előre utalva fizettem az adott dologért/szolgáltatásért.
  • filamester #2
    ennyi pénzért meg lehet venni a bolt-ba is és van boritód meg minden!
  • DWz #1
    Dejo, hogy a bolt fo szine a rozsaszin...