Gyurkity Péter

600 ezer PSP kelt el az USA-ban egy hét alatt

A Sony bejelentése szerint a Playstation Portable egyesült államokbeli bemutatkozását követő két napon mintegy félmillió készüléket adtak el, ami jócskán felülmúlja a rivális Nintendo eredményeit.

Az óriáscég által közzétett számok óriási sikert jeleznek, bár szakértők megjegyzik, hogy a bemutatkozást követő első héten az Egyesült Államokba szállított készlet valamivel több mint felét - egészen pontosan 600 ezer darabot - sikerült eladniuk, és a vállalat valószínűleg még ennél is nagyobb sikerre számított. Annak ellenére azonban, hogy a PSP nem fogyott el az első héten, már jóval korábban átlépte a félmilliós álomhatárt, mint nagy riválisa, a tavaly novemberben bemutatott Nintendo DS. Akkor a konkurens konzol két hét alatt érte el a félmilliós küszöböt, ami már csak azért is jelentős különbség, mert 249 dolláros árával valamivel olcsóbb, mint a Sony készüléke.

Klikk ide!
Egy aranyból és hétkarátos gyémántokból készített változat - klikk a nagyobb képhez

A vállalat mostani bejelentésében megemlítik, hogy az első hét alatt mintegy 150 millió dolláros bevételre tettek szert a PSP-eladásokból, ami körülbelül 600 ezer értékesített készüléket jelent. Ez többek között azt mutatja, hogy az első két nap kiemelkedő forgalma után az érdeklődés gyorsan lanyhult, és a hátralévő öt napon "mindössze" 100 ezer konzol talált gazdára. A vállalat egyelőre nem árult el adatokat a második hét forgalmáról.

Japánban eddig egymillió PSP kelt el, és a korábbi tervek szerint a Sony várva várt készüléke az elmúlt hónapban érkezett volna Európába. A vállalat egy hirtelen döntéssel azonban visszatartotta a szállítmányokat, és az Egyesült Államokba irányította át azokat, hogy közel egymillió darabot halmozzanak fel, amiből nyugodtan készülhetnek az amerikai vásárlók rohamára. Ez is jelzi, hogy a japán óriáscég korábban nagyobb forgalomra számított, és valószínűleg jobban járt volna, ha ragaszkodik az eredeti tervhez, és korábban elárasztja az európai piacot. Erre valószínűleg júniusban kerül sor, de a vállalat egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Ha érdekel a Sony PSP belseje, katt ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ConSmith #24
    "Az óriáscég által közzétett számok óriási sikert jeleznek"

    Huha :D Azért azt meg lehet jegyezni itt is, hogy a DS-ből _gloáblisan_ több, mint 6 milliót adtak el - A PSP-ből ellenben ugyebár a legnagyobb jóindulattal is csak 1,5 milkát szortak szét a föld különböző tájain. (amelynek ötven százaléka a factory problems varázsaival küszködik, Sony rulez :-)

    Én ezt sikeres startnak azért nem nagyon mondanám, főleg mert istenigazából még maga a Sony sincs megelégedve vele túlságosan (persze ezt így nem fogja kijelenteni a nagynyilvánosság előtt, háthogyne' :P)
  • Enkil #23
    A nintendo leszarta az utóbi 3 évben a játékosok igényeit most meg kapta. Mondjuk az nekünk nem lenne jó ha ezen a piaci szegmensen a sony egyed uralkodó lenne.
  • pepe003 #22
    Ja én is láttam azt a részt.... Hát az besz@rás volt
  • Ombika #21
    Tudtommal 1 db keszult keresre es nem sorozatgyartas! :)
  • pemga #20
    honnan tudod mi mindenre nem lehet jó egy golden PSP. SouthParkot-e néztek? :)
  • RocketyATwork #19
    figy olyan világba ahol vki 1 millió dollárt fizet ki egy plüss maciért ahelyett, hogy vmi hasznosba ölné a pénzét (éhezők a világ másik oldalán pl ?:P) addig nem csodálkozom... amerikába mindent lehet, biztos vagyok benne, hogy van piaca ennek az aranyozott ocsmányságnak :P
  • ATi #18
    nem kell megérteni...
    ez a króm-arany 23 colos felniken gördülő csicsázott Hummer generációnak készült.
  • atlagember #17
    És mi értelme aranyból védőburkolatot csinálni, ha a védőburkolat ára százszorosa a készüléknek? (Azon kívül, hogy baromi ronda.)
  • vax #16
    Félek tőle és sajnos nagy kár lenne ha a Nintendo is úgy járna a "csatározások" közepette mint a Sega. Pedig sajnos a kézi konzolok piacán ez a PSP most nagyon oda tesz a Nintendonak.
  • Tetsuo #15
    A spamed első része, egy komoly bakira utal; de a második része csak szőrszálhasogatás..