Specker Balázs

Online tévéadás és zenebolt a BBC-nél

A BBC úgy tűnik még jobban ki igyekszik használni az intertet adta lehetőségeket. Mark Thompson, a BBC feje internetes adásokat és egy online zeneboltot ígért a nagyközönségnek.

Thompson az edinburgh-i Televíziós Fesztiválon számolt be az MyBBCPlayer nevű szolgáltatásról, amely segítségével a nézők majd az egész heti programot letölthetik ingyen. A MyBBCPlayert használva a BBC One és a BBC Two csatornák programjait a hagyományos tévéadással egy időben láthatják majd a nézők. "Hisszük, hogy az igény szerinti (on demand) tévénézés megváltoztatja a helyzetet, sőt maga a "sugárzás" fogalmát is" - mondta Thompson a BBC News oldalán. "A BBC minden kreatív vezetője azt próbálja kideríteni, hogy az új technológia és a közönség milyen kérdéseket vet föl majd számukra" - tette hozzá.

A BBC szóvivője szerint a párhuzamos sugárzást állandó jelleggel szeretnék biztosítani a szigetország nézői számára. Néhány show jelenetét mobil telefonelőfizetők számára is elérhetővé tennék, ráadásul a MyBBCPlayeren keresztül hozzáférést adnának a BBC audió és videó gyűteményének egy részéhez is.

Azonban a brit közszolgálati intézmény nem csak adásait kívánja közkinccsé tenni a világhálón, hanem a jövőben zenét is kíván értékesíteni weboldalán, kihasználva hatalmas néző, illetve hallgató közönségét - írja a Times Online. A kezdeményezést sok online kiskereskedő és kiadó aggódva fogadta, mivel a BBC Nagy-Britannia legnépszerűbb médiaweboldal-tulajdonosa, havonta 25 millió látogatót fogad.

A médiavezér edinburghi tévés eseményen tett nyilatkozata szerint "az iPod korában az a feltevés, hogy a közvélemény nem fogadna szívesen egy olyan lehetőséget, amely segítségével megvehetné egy zenemű letöltési jogát amelyet mi sugároztunk, és mindezt ráadásul egyszerű és kézenfekvő módon, anélkül hogy át kéne rágnia magát egy 29 oldalas egészségügyi figyelmeztetőn - számomra nevetségesnek hat".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fapapi #5
    150 gigás korlátozás mellet ki nézi ? :)
    Pedig érdekelne :)
    De már nem fér bele!

  • Dr4gonlord #4
    Elhiszem, hogy tisztában van, de érdekesen fogunk majd videókat nézni, amik 2048kbps-el vagy afelett jönnek, miközben pár nap TV-tés alatt el is fogyott a 30 giga.
  • shabba #3
    Angliában a nagy ADSL és kábelnet szolgálatóknál a jellemző maximális forgalmi limit érték a 30GB. Ezzel a BBC is tisztában van.
  • Dr4gonlord #2
    Csomagkorlátos internettel (ami kezd trend lenni), ez annyit ér, mint sz@rnak a pofon, ő gondolkodik, az biztos, csak sajnos az ő fajtája kihaló félben van.
  • pemga #1
    Jéé, egy gondolkodó ember.