Specker Balázs

Xbox 360 - nem biztos, hogy lesz merevlemez

A Microsoft következő generációs konzolja könnyen elképzelhető, hogy nem csak merevlemezes változatban lesz kapható. J. Allard, az Xbox-részleg vezetője mindenestre figyelmeztette a játékgyártó cégeket, ne támaszkodjanak a háttértárolóra szoftvereik fejlesztésekor.

Nemrég még arról számoltunk be, hogy a Microsoft hűségprogramjával kötelezi az Xbox 360-as konzoljához kiegészítőket gyártó cégeket arra, hogy nyereségükből részesedést adjanak a szoftveróriásnak, máris újabb részletek kerültek napvilágra az új konzollal kapcsolatban. A hetek óta tartó találgatások után Allard az amerikai Game Informernek tett nyilatkozatában megerősítette, hogy nem mindegyik Xbox 360-as lesz merevlemezzel kapható.

"Erről még nem nyilatkozhatunk" - felelte a riporter kérdésére. "Nem hiszem azonban, hogy a következő 5 év során csupán egyetlen megoldással kielégíthetünk minden igényt" - tette hozzá. Ez a kijelentés, a The Inquirer szerint azonban úgy is értelmezhető, hogy még pár évig csak a HD DVD-s verzió lesz elérhető a piacon.


A hivatalos verzió szerint az Xbox 360 egy 20 GB-os merevlemezzel lesz felszerelve, ám a cég azt tanácsolta a fejlesztőknek, hogy ne hagyatkozzanak rá. Így most úgy tűnik, az eddig stabilnak tekinthető hardverplatform most megváltozik. "Felhívtuk a fejlesztők figyelmét: nem biztos, hogy mindegyik gépünkben lesz merevlemez. Meglehet a jövőben úgy döntünk, nem akarunk winchester beszerelni konzoljainkba, és akkor is biztosítanunk kell, hogy a játékaitok a lehető legszélesebb közönségnek elérhetőek legyenek" - fedi fel Allard a Game Informer szeptemberben megjelenő számában.

A Pro-G játékoldal úgy véli, a tárhely elsősorban a Microsoft tarsolyában levő extra multimédiás funkciókhoz kell. Mivel a konzolok egyre inkább hasonlítanak a számítógépekre, nemsokára a játékosoknak is ugyanazokkal a hardver problémákkal kell szembenézniük, mint számítógépes társaiknak, még ha a konzolokat univerzális kialakításuk miatt egyszerűbbnek tartják is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yurij #12
    Tesco Gazdaságos XBOX 360 Winyo nélkül.Hát Bazze mi a lofasznak kell sporolni csinálják meg fullos-ra azt jol van.Ugyis csak 1X kell megvenni utána egy darabig ellesz velle az ember.
  • lowdog #11
    "nem tudom elképzelni, hogy ez menne DVD-ről."
    pedig megy.

    bár nyúzza a lemezt rendesen :)
  • BiroAndras #10
    "A konzolos GTA-SA szépen elfutkorászik a DVD-ről, a PC verzió meg max a hangot szedi onnan, mert elötte fel kell nyomatni a winyóra, hiába van azon ott az a 2000X-os DVD olvasó, meg 1 GB RAM."

    A vinyó gyorsabb, kisebb a késleltetése, stabilabb a sebessége, és nem kell megvárni, hogy felpörögjön.
    Nem láttam a PS2 verziót futni, de a PC-s verzió nyúzza a vincsit rendesen, nem tudom elképzelni, hogy ez menne DVD-ről.
  • troc #9
    jaja, biztos ez is benne van a pakliban. mindkét konzolos valszeg ideges, hogy még mindig veszekednek a 2 formátum miatt. és ez nekünk sem jó egyátalán.
    memkártyák meg őrültdrágák, még ha 2 év alatt a felé is esik az áruk... tegyük fel, egy 1 gigás nem lesz már húzos, de még azt is a hajunkra kenhetjük.
  • stukov #8
    Arra várnak, hogy mivan ha befuccsol a HD DVD és a végén BluRay-t kell belerakni :)
  • mrzed001 #7
    Hát nem tom, de én valahogy jobb szeretném, ha a gamek wincsiről futnának. DVD megrongálódhat (karcolódhat, szaggat), elveszhet (kölcsönadhatom :)), szóval nincs mindíg kéznél. PS2-be is lehet wincsit tenni és onnan futtatni a game-t.
  • NEXUS6 #6
    Aztat nem értem mi ebben a hír?
    Az x360 winyója mindíg is külön egységként szerepelt.

    Valójában inkább csak arról van szó, hogy ne kényelmeskedjenek el a fejlesztők, tessék szépen kihasználni a hardvert.
    A konzolos GTA-SA szépen elfutkorászik a DVD-ről, a PC verzió meg max a hangot szedi onnan, mert elötte fel kell nyomatni a winyóra, hiába van azon ott az a 2000X-os DVD olvasó, meg 1 GB RAM.
  • dez #5
    De inkább csak mint olvasható tároló (pl. játék-patch) - ugyanis az írási műveletek száma ugyanarra a területre eléggé korlátozott a vinyóhoz képest.
  • FTeR #4
    engem teljesen hidegen hagy a konzol láz, de nem hagyhatom szó nélkül a blikkes címet.
    abba kéne hagyni.
  • Treon #3
    Ezt már most megtehetnék.. Egy CompactFlash kártyát minden probléma nélkül rá lehet kötni egy IDE buszra, és vinyóként használni.. Az egyedüli kerékkötő jelen pillanatban tényleg az ár...