SG.hu

Növelte bevételeit az Avaya

Közzétette 2005 harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit az Avaya Inc. Ebben az áll, hogy az üzemi nyereség az előző időszak 52 millió dollárjához képest 76 millió dollárra növekedett, az üzemi cash flow pedig 126 millió dollár volt. Mindezen fölül a cég jelentős részt törlesztett fennálló teljes hitelállományából is.

A cég bevétele 2005 harmadik pénzügyi negyedévében 21,7 százalékkal, 1,236 milliárd dollárra emelkedett (ebbe beleszámítandó az akvizíciók hatása is), a 2004 harmadik negyedévében feladott 1,222 milliárd dollárhoz képest. Folyamatában tekintve az árbevétel egy százalékkal nőtt a 2005 második negyedévében elszámolt 1,222 milliárd USA dollárhoz képest.

A közlemény szerint a Dell’Oro csoport az Avayát helyezte a globális vállalati telefonrendszerek szállítóinak árbevétel alapon létrehozott toplistájának az élére. A kedvező besorolásban szerepet játszott az IP és TDM rendszerek terén elért 18 százalékos piaci részesedés, ami 3 százalékponttal magasabb a sorban következő versenytárs részesedésénél. Az Avayát az ázsiai-óceániai térségben is vezető szolgáltatónak találták az IP-alapú telefónia piacán, melyből 27,1 százalékkal részesedik. A Synergy Research Group pedig úgy találta, hogy a vállalat immár a hatodik egymást követő negyedévben lett az első számú globális vállalati IP-telefóniás port szállító, mivel e téren a világpiac 21 százalékát tudhatja magáénak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!