Specker Balázs

Megölték az orosz spamkirályt

Otthonában holtan találták a minden hájjal megkent, legnagyobb orosz spamküldőt, Vardan Kusnirt. Az üzletember - aki meglehetősen sok ellenséget szerzett magának - gyilkosság áldozata lett.

A 35 éves Kusnir vezette a leginkább agresszív reklámpolitikájáról elhíresült angol nyelvközpontokat, a Center for American Englisht, a New York English Centert és Centre for Spoken Englisht. A fent említett cégek majdnem minden orosz számítógéphez eljutatták spamjeiket, volt, ahova több százszor is. A MosNews szerint Kusmir halálát a fejére mért ütések sorozata okozta, amit egy tompa, nehéz tárggyal követtek el.

Habár az orosz törvények nem tiltják a spamet, nem sokan szerették Kushnirt. Az internetes tiltakozók korábban úgy próbálták jobb belátásra bírni az agresszív American English Centre-t hogy telerakták a telefonszámaikkal az internetet, legtöbbször olcsó telefonos szolgáltatások vagy jól hangzó ingatlaneladásoknál használva fel őket. A Cartoon.ru még egy "Irtsuk ki az American English Centre-t" nevű kampányba is belekezdett, tiltakozva Kusnir üzletpolitikája ellen.

Kusnir híres mondása volt a "spam az, amire az e-maileket kitalálták". Bár sokan vannak, akik örömmel kivonták volna a forgalomból, nem túl valószínű, hogy egy spamellenző iktatta volna ki az internet negatív hősét - írja az Inquirer. Az üzletember ugyanis minden valószínűség szerint kapcsolatban állt az orosz maffiával, és feltehetően ez állhat a gyilkossság hátterében is. Mindenesetre weboldalai számtalanszor leálltak, mivel rengetegen éltek panaszukkal az őket elárasztó kéretlen üzenetek miatt, és sokszor kapott halálos fenyegetéseket a felháborodott felhasználóktól, különösen a "Spam Kings" nevű csoporttól - olvasható a Softpedia oldalán.

Az orosz nyelvű sajtó egy percig nem csinált abból titkot, hogy szerintük a néhai Kushnir csak azt kapta amit megérdemelt. Az olyan cikkcímek, mint "A spamküldő megkapta jussát", "A spam halálos", vagy a "Végső megoldás a spam-problémára", hűen tükrözik a sajtó és az emberek álláspontját az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Antifasiszta #26
    KONYEC :))
  • fawcet #25
    Tompa tárgy felőlem lehet egy mezei ólmosbot. Az stílszerű a maffiózóknak.
    Terroristákról nem beszéltem, de én lelőném mindet ha nálunk akarnának robbangatni. Nincs más választásod. Spammer esetében jobb antispam programok/technológiák fejlesztése lehet a megoldás, na meg a törvények tuningolása ezekre az esetekre.
    Sínekre állt az igaz, de ha maffiózónak születik akkor mit csináljon. Kockáztat, és abba meghalt. El lesz felejtve másnapra.
  • peterx #24
    JÓL Tették EGY ROHADÉKKAL KEVESEBB :)))))))))))9
  • pemga #23
    Tompa tárgy = fűszeres lunch-hús konzerv, csak hogy stílusos legyen.
  • Ma2ska #22
    A halálbüntetésben az a rossz hogy sose az kapja aki megérdemelné. Vannak emberek, akik ugyan nem csinálnak semmi törvénybe ütközöt de ahol lehet ártanak másoknak, a sunyi , alattomos, mást fúró, tönkretevő emberek sokkal több kárt okoznak a társadalomnak mint adott esetben egy rablógyilkos, de ez nem annyira látványos, sőt helyenként elfogadott közmorál.
  • smv #21
    Valaki biztos bátrabb volt, mint mi, és tett valamit a bu*i spamek ellen.
  • [HUN]PAStheLoD #20
    Aki szpemmel az annyira korlátolt szellemileg, hogy valószínűleg nem fogná fel mit kéne csinálnia ;]
  • [HUN]PAStheLoD #19
    De, ő megérdemelte, ugyan úgy megérdelmi aki rosszalkodik.. mi olyan rossz a halálbüntetésben?
    Nekem is vannak problémáim [de tényleg! ;]] de nem megyek és ölök embereket, nem rontok meg (kis)gyerekeket [komolyan!444 :]]] nem szpemmelek, hogy pénzhez jussak, nem írok vírusokat [na jó néha :D] , hogy elmondjam, mennyire elgem van ebből vagy abból ...

    Az igazságszolgáltatás és büntetésvégrehajtás ill. a korrekciós intézetek, igazából nem töltik be céljukat, a legtöbb bűnöző visszaeső, akiket meg piti dolgokért sitteltek le, azok egyszerűen hülyék voltak.. bepiáltak és ez lett..

    A humanitárius blablát meg tarsd meg dzsodzs kettővé bussnak.. ill. a terroristáknak..
  • UnnameD #18
    Kétségtelen megérdemli a büntetést, de ha megölik 5 újabb lép a helyébe. Inkább életfogytiglan spam-ellenes progikat írjon. Szerintem ez jobb ötlet.
  • h4x0r #17
    Reklamacio orosz modra :)