Berta Sándor

Megvásárolta a KiSS Technology céget a Cisco

A tranzakcióval a Cisco egy számára igencsak új területen, a szórakoztató elektronikai piacon akarja megvetni a lábát.

Terveik szerint az elsősorban a DivX-DVD-lejátszók gyártásával foglalkozó KiSS Technology-t a Linksys nevű leányvállalatba fogják integrálni. Egyértelműnek tűnik, hogy a Cisco a 61 millió dolláros tranzakcióval a Linksys kapcsán már megszerzett pozícióját akarja tovább erősíteni a szórakoztató elektronika, ezen belül is a hálózati lejátszók piacán. A cél egy egységes termékportfólió kialakítása, amelyben helyet kapnának a DivX-DVD-lejátszók éppúgy, mint a hálózati készülékek. A KiSS termékei közül jónéhány már most is rendelkezik hálózati csatlakozóval, míg az új lejátszók közül az idei év végén, a jövő év elején megjelenő DP-678 és DP-688 típusú, MPEG-4 és WMV-9 formátumokban rögzíteni képes eszközök is hálózati csatlakozót fognak kapni.



A dániai székhelyű KiSS Technology-t 1994-ben alapították. A vállalat 65 munkatársát egy az egyben átveszi a Linksys. A cég továbbra is támogatja a régebbi készülékeket, tehát egyetlen KiSS-lejátszó tulajdonosa sem fog alkatrészek és firmware- frissítés nélkül maradni. "A KiSS megvétele fontos eleme volt a konszernünk üzleti stratégiájának, amelynek végső célja, hogy összekössük az otthonokat és a bennük található eszközöket az internettel. A KiSS termékei ehhez megfelelő garanciát jelentenek és lehetővé teszik, hogy hamarosan létrehozzuk a vezeték nélkül egymáshoz kapcsolódó készülékeket felvonultató lakást. Csupán ennyi a célunk, nem akarunk a szórakoztató elektronikai piac szereplőivé válni" - nyilatkozta a de.internet.com német online híroldalnak Jamie Tsao, a Linksys üzleti és marketingügyekért felelős alelnöke.

A teljes átvétel a KiSS Technology és a Cisco leányvállalata között a tervek szerint legkésőbb 2006 első negyedévéig zárul le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #6
    "MPEG-4 és WMV-9 formátumokban rögzíteni képes eszköz" -- kellően nagy méretű háttértárral kitűnő kis házivideó lehetne belőle..

    (...a házi biztonsági rendszerről nem is beszélve)
  • rigidus #5
    Nem kell, hozza penz, csak bizonyitekok es ertesitik ezt a szervezetet:
    http://gpl-violations.org
  • Yv@n #4
    Az ffmpeg miért nem legális?
  • Troppauer #3
    Kellene néhány tízmilla ügyvédre.
    Apropó, az MPLAYER se legális cuccost (FFMPEG) használ :)
  • tudatlanka #2
    Ugy tudom nem.....az mplayer meg feladta..
  • pemga #1
    Apropó, lezárult már a "nézeteltésé", amit az mplayer-esek és a KiSS gyártója között volt. (Saját véleményem szerint a KiSS-esek már-már MS szinten arcátlanok, de ez persze csak az én kis magánvéleményem.)

    Slashdot