SG.hu

Új vírusvédelmi technológiát alkalmaz a VirusBuster

A VirusBuster és a Commtouch között létrejött megállapodás szerint a VirusBuster levelezésvédelmi termékek tartalmazni fogják a Zero-Hour vírusvédelmi technológiát.

A VirusBuster levelezésvédelmi megoldásai Extended Spam Protection néven már tartalmazzák az RPD (Recurrent Pattern Detection, ismétlődő minták felismerése) spam szűrő technológiát. Az adatbázis-független Zero-Hour Virus Outbreak Protection, mely a vírustámadások első perceiben blokkolja a károkozókat a következő lépés, hogy a cég a folyamatosan megújuló fenyegetésekkel szemben a leghatékonyabb technológiák által biztosított védelmet tudja nyújtani felhasználóinak.

"A Commtouch Zero-Hour technológia integrációjával felhasználóink növekvő biztonsági igényeit szeretnénk kielégíteni. Mialatt közösen dolgoztunk a Commtouchcsal és vírusvédelmi fejlesztőként értékes segítséget nyújtottunk nekik, felismertük, hogy ebben a technológiában komoly lehetőségek rejlenek, és segítségével az éppen induló támadási hullámokra azonnali választ tudunk adni. Minden VirusBuster felhasználó élvezheti az új, innovatív technológia előnyeit, mivel a Zero-Hour minden levelezésvédelmi termékünkbe bekerül" - mondta Agócs Péter, a VirusBuster fejlesztési igazgatója.

A VirusBuster hat hónapig tesztelte a megoldást Internet-szolgáltatói környezetben, mielőtt annak integrálása mellett döntött. Ezalatt a Zero-Hour az új károkozók több mint 92%-át felismerte, a téves riasztások aránya azonban csupán 0,003% (1:30.000) volt. "Ez egyedülálló, főleg azt figyelmbe véve, hogy más adatbázis-független megoldások az új módszereket felhasználó károkozók esetében ennél lényegesen pontatlanabbnak bizonyulnak. A Zero-Hour lehetővé teszi ezek blokkolását anélkül, hogy kliens oldalon frissítéseket kellene végrehajtani, így hatékony választ ad a folyamatosan megújuló fenyegetésekre" - mondta Agócs Péter.

"Ez a leghatékonyabb módszer az új támadások és fenyegetések kivédésére, ami a felhasználóknak már órákkal az első vírusadatbázisok kiadása előtt védelmet biztosít. Emellett a rendszer riaszt minket az új támadási hullámok elindulásakor, így hatékony eszközt biztosít számunkra a reackióidőnk csökkentéséhez. Mivel elsőként mi alkalmazzuk ezt a megoldást, felhasználóink egyedülálló védelmet fognak élvezni."

A VirusBuster már bejelentette, hogy béta tesztelők jelentkezését várja, hogy a felhasználók az új technológia egyedülálló hatékonyságáról maguk győződhessenek meg. A tesztre a [email protected] címen lehet jelentkezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!