SG.hu

Linux és FreeBSD vírusvédelmi megoldások

A VirusBuster két olyan új vírusvédelmi termékkel jelent meg a hazai és a nemzetközi piacokon, melyek a Linux és FreeBSD operációs rendszer alatt futó vállalati fájl szerverek, valamint a linuxos munkaállomások számára nyújtanak átfogó, állandó védelmet.

A szabad forráskódú linuxos operációs rendszereket ma már egyre több vállalat és magánszemély használja. Az elsősorban gazdaságosságuknak és megbízhatóságuknak köszönhető töretlen népszerűségük már nemcsak a szerverek, hanem a kliensek esetében is megfigyelhető. E piaci trendeket szem előtt tartva döntött úgy a magyar szoftverfejlesztő vállalat, hogy a korábbinál szélesebb ügyfélkört megcélozva piacra bocsátja a Linux és FreeBSD operációs rendszer alatt futó vírusvédelmi megoldásait.

"A különböző rövidtávú előrejelzések szerint pár éven belül a Linux lehet a vezető szerver operációs rendszer, így az erre fejlesztett vírusvédelmi megoldások is egyre inkább előtérbe fognak kerülni" - mondta Bozsó Julianna a VirusBuster ügyvezető igazgatója és hozzátette "reméljük, hogy a piac minél hamarabb igazolni fogja döntésünk helyességét".

A Linux és FreeBSD operációs rendszer alatt futó VirusBuster for Linux és VirusBuster for FreeBSD vírusvédelmi alkalmazásokat elsősorban az adattároló rendszerekben található vírus fertőzések felismerésére és eltávolítására fejlesztette ki a cég. A linuxos változat azonban a munkaállomások átfogó vírusvédelmére is kitűnő alternatíva lehet. Mindkét megoldás átfogó, állandó védelmet nyújt a vírusokkal, férgekkel, adware, spyware és trójai programokkal szemben.

A két termék alapját a VirusBuster saját fejlesztésű keresőmotorja képezi. A telepítést követően a megoldások teljes mértékben testre szabhatóak, így azok bármely méretű vállalat igényeinek megfelelnek. A termékek naprakészségéről az automatikus vírusadatbázis frissítés gondoskodik, míg a többszintű naplózási rendszer segítségével különböző eseményekről (pl.: vírusriasztás, adatbázis frissítés) értesülhet a felhasználó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!