Gyurkity Péter

Augusztusban egyeztet az Intel és az AMD

A két processzorgyártó megerősítette, hogy jogi képviselőik a következő hónap elején ülnek tárgyalóasztalhoz, hogy ismertessék egymás előtt a bíróságon felhasználni kívánt dokumentumokat és tanúkat.

A Cnet magazin jelentése szerint a találkozóra augusztus első hetében kerül sor, ahol is az AMD és az Intel is megnevezi majd a tárgyaláson felhasználni kívánt tanúkat és dokumentumokat. Az Intelnek emellett szeptember 6-ig kell válaszolnia az AMD által benyújtott panaszokra, de a vállalat eddig még nem nevezte meg együttműködő partnereit.

Nem így az AMD, amely időközben két újabb pert indított nagy riválisa ellen, és újsághírdetésekkel igyekszik igazolni a per szükségességét. Az eredeti, 48 oldalas dokumentum az Intel üzleti stratégiáját kifogásolja, és azzal vádolja a processzorgyártót, hogy illegális módszerekkel igyekezett megelőzni a konkurens termékek elterjedését. Ezen módszerek közé tartozik a finom meggyőzés, a fenyegetés, illetve a lekenyerezés, amely az AMD szerint riválisánál mind bevett gyakorlatnak számít.

Egyelőre mindkét fél bizakodó: Hector Ruiz, az AMD vezérgazgatója, illetve Paul Otellini az Intel elnök-vezérigazgatója is optimistán nyilatkozott, és mindketten abban reménykednek, hogy saját vállalatuk kerekedik majd felül. Erre jelenleg az AMD-nek van nagyobb esélye, hiszen rövid idő alatt tíz vállalattól is pozitív visszajelzést kaptak, és ezek a cégek készek együttműködni az Intellel szemben. Köztük található az Acer, a Gateway, a Lenovo, a NEC, a Sony, valamint a Sun Microsystems, és néhány disztribútor és kereskedő, mint például a Tech Data, vagy a Best Buy.

Egyelőre tehát az AMD-nek áll a zászló, de az Intelnek még bőven van ideje felkészülni, hogy megfelelő válaszban részesítse vetélytársát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Troppauer #8
    Tan ha elolvasnal nehany tesztet.....
    pl itt a legutobbi: http://www.prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=742&p=1
  • TommyGun #7
    Idióta, ha nem értesz hozzá akkor mit okítasz itt másokat ki....tény hogy nem sokkal gyorsabb az AMD...max játékokban 1-2-3-%al...nem is ez a baj...hanem hogy egy inteles mondjuk 3,6-os Prescott magos P4 esetenként kétszer annyi áramot zabál mint egy 3500+ AMD processzor...főleg terhelés alatt...arról nem is beszélve hogy ez által az AMD proci majd feleannyira melegszik....és mivel visszatudja venni a szorzót ezért mint a laptopoknál ha nem használod akkor nem maximumon fog menni csak ha szükség van rája....intel ilyet is csak most rakott a cuccaiba ami még szar is, mert csak 2,8-ig rakja vissza magát....míg az AMD meg 1 giga körülire...majd az eredeti órajel 50%-ra vagy alája...MP3-hoz meg DVD nézéshez + böngészéshez bőven sok is még ezis...
  • ZaJanga #6
    Ezt ugye Te se gondoltad komolyan!
    Olvass egy kicsit utána !
  • Ecology #5
    Troppauer !! Legalább egy picit leplezhetnéd az ostobaságodat és a hozzá nem értésedet! "zabálnak,lassúak" Az AMD legalább annyit zabál,melegszik mint állat és semmivel sem gyorsabb! Akkor te most mihez hasonlítottad az Intel procikat?
  • Troppauer #4
    Amilyen szarok mostanaban az Intel procik (zabalnak,lassuak) massal nem is lehet piacot szerezni(tartani)
  • Hedgehunter #3
    Ki lett javitva.......
  • pedrohsi #2
    :)
  • PityBull #1
    "Egyelőre tehát az AMD-nek áll a szekér..."

    LOL!!! Jó kis képzavar!
    Eddig csak olyat ismertem, hogy "áll a zászló" vagy "fut a szekér". Gratula a szerzőnek, azt hiszem, egy újítással gazdagította a magyar nyelvet.