CW Számítástechnika

A Sun felvásárolja a SeeBeyond vállalatot

A SeeBeyond Java-alapú integrációs megoldásai a Java Enterprise System szoftverrendszer részeként élnek tovább.

A Sun Microsystems 387 millió dollár készpénzért megvásárolta a rendszerintegrációval foglalkozó SeeBeyond vállalatot. A Sun 29,6 százalékkal ígért rá a részvények piaci árára. Az ügylet várhatóan az ősszel zárul le, amennyiben a hatóságok és a SeeBeyond részvényesei is jóváhagyják. Az 1989-ben alapított SeeBeyond tavaly 163 millió dollár bevétel mellett némi nyereséget ért el, előtte azonban két évig csak veszteséget termelt. A SeeBeyondnak világszerte mintegy 2 ezer ügyfele van.

"Nyilvánvaló választás" - mondta Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója. "Az üzleti integráció évi 5 milliárdos piac, ahol nekünk is jelen kell lennünk." A SeeBeyond, valamint a hamarosan nyílt forrásúvá váló Java Enterprise Service Bus segítségével a Sun olyan versenytársakkal kívánja felvenni a harcot az integrációs piacon, mint a BEA Systems, az IBM és a Microsoft.

A felvásárlásról szóló bejelentés alig két héttel követi a StorageTek 4,1 milliárdos akvizícióját. A Storage Technology Corporation az adatmenedzsment és információ életciklus-menedzsment megoldások egyik vezető szállítója. A Sun és a StorageTek összesített éves bevétele megközelíti a 13 milliárd dollárt. A kiadott közleményben a Sun hangsúlyozza, a két vállalat termékei és technológiái kiegészítik egymást és a létrejövő cég igen előkelő pozíciókkal rendelkezhet az adattárolási és -menedzsment piacon. A StorageTek a felvásárlás után teljesen a Sun szervezetébe integrálódva folytatja tovább a működését.

Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója közölte, hogy vállalata a közeljövőben további kisebb akvizíciókat tervez. "Megvan a kapacitásunk a stratégiai felvásárlásokhoz" - mondta McNealy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!