Specker Balázs

Újabb WiMax-támogatók a Nokia és az Intel után

A Nokia és az Intel után a NextPhase Wireless internetes hang- és adatátvitellel foglalkozó cég is bejelentette, hogy csatlakozik a WiMaxhoz, a nemsokára induló új vezeték nélküli technológiához, mely az IEEE 802.16 szabványon alapuló eszközök közti szélessávú kommunikációt teszi lehetővé.

A NextPhase saját vezeték nélküli hálózatait tervező, működtető cég, amely technikai megoldásait vállalkozásoknak és településeknek egyaránt kínálja. A vállalat sajtóközleménye szerint folyamatosan próbálnak olyan területeken teret nyerni, ahol az internetes hozzáférési lehetőségek korlátozottak vagy még kiaknázatlanok. Legutóbb két héttel ezelőtt kaparintották meg a Blazen Wireless céget, így állításuk szerint Dél-Kaliforniában is az élre törtek.

A WiMax a szabványon alapuló új termékek fejlesztését minden bizonnyal felgyorsítja majd, így a Next Phase Wireless is bevételi lehetőségekhez juthat" - nyilatkozta Robert Ford, cég vezérigazgatója a TMC Net oldalán. "A NextPhase Wireless széleskörű tapasztalattal rendelkezik a vezeték nélküli kommunikáció területén, és a következő logikus lépés a szövetséggelvaló társulás volt, hogy vásárlóinknak továbbra is biztosítani tudjuk a legújabb távkommunikációs eszközöket" - tette hozzá.

A technológia leginkább olyan nagykiterjedésű területeken alkalmazható nagy hatékonysággal, ahol nincs mód a hagyományos szélessávú internetelérésekre. Kedvező terepviszonyok mellett, viszonylag sík területen a mikrohullám technológián alapuló WiMax lehet az optimális megoldás. Korábbi cikkünkben már hírt adtunk arról, hogy az Intel és a Nokia is csatasorba állt az új szabvány népszerűsítése, valamint terjesztése mellett, és várhatóan egyre több telekommunikációs cég áll majd az ügy mellé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!