Specker Balázs

Megjelent az egyszer használatos videókamera

A digitális technológiát is utolérték a fogyasztói társadalom "legszebb" gyöngyszemei: az egyszer használatos termékek.

A gyógyszerkészítményeket forgalmazó CVS bemutatta egyszer használatos videokameráját. Csupán 30 dollárért, azaz 6000 forintért 20 percnyi 640x480-as felbontású mozgóképet és hangot áll módunkban rögzíteni a felvevővel. A 1,4"-os kijelzőn azon nyomban megtekinthetjük az anyagot és egyetlen gombnyomással törölhetjük a nem kívánt részeket. A filmezés végeztével nincs más dolgunk, mint visszajuttatni a helyi CVS gyógyszertárba a készüléket, ahol még aznap megkapjuk a rögzített anyagot egy DVD-n.

A cég ajánlatával a jóval drágább videókamerákat akarja kiszorítani a családi események piacáról. A Pure Digital által fejlesztett kamera jól jöhet bármikor, legyen az egy különleges esemény, vagy egy váratlan helyzet, az emlékek nem vesznek el. Bárhova, bármikor magunkkal vihetjük, és nem kell aggódnunk a drága masinák megsérülése miatt. Mindössze 3 gombot kell használni, a felvételeket jelenetekre oszthatjuk, és mindössze 12 dollárért a mozifilmek DVD-jeiről már jól megszokott felületet - főmenü, feliratozott önálló jelenetek, stb. - is megkapjuk. Ha még mindez nem volna elég, a DVD-n kézhez kapunk egy - a Pure Digital levelező programját is, melynek segítségével megoszthatjuk családunkkal, barátainkkal videóinkat éppoly könnyen, ahogyan képeinket szoktuk. Nincs szükség telepítésre, a program közvetlenül a DVD-ről futtatható, azaz a műszaki antitalentumok is megoszthatják videóikat, akár üdvözlőkártya formájában is.

A szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, mintegy 1400 üzletben. Európai megjelenéséről még nincs információ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atlagember #46
    Az, hogy nem kell rá vigyázni hülyeség, mert ha felveszel rá egy szülinapot, vagy egy nyaralást, akkor az már pótolhatatlan, így ha elveszíted ugyanúgy kellemetlen, mintha rendes gépet vesztettél volna el, csak legfeljebb kevesebb pénzed bánja. (Nem is beszélve arról, hogy ezzel az asszonyt sem célszerű felvenni otthon ledér öltözékben vagy anélkül.)
  • tru #45
    de elég 1értelmű...
  • Yoghurt #44
    Most, hogy elolvastam, ahogy az előbb hozzászóltam, asszem tényleg elég ostoba lehetek. Remélem holnapra elmúlik, mert vizsgázok:)
  • Yoghurt #43
    Én például el tudnám képzelni, hogy mikor használnák inkább ilyent, mintegy rendes kamerát, ugyani nem igazán tudok vigyázni értékes dolgokra, és rossz is lesz a közérzetem tőle, ha vigyázni kell rá:))

    Szerintebb ebben rejlik a valószíbnűleg egyetlen előnye, hogy szabadabbnak érzi magát az ember tőle (én legalábbis biztos).

    Vagy az is lehet, hogy engem már elért az amcsi hülyeség:)
  • babajaga #42
    "Azután a júzerek megveszik az összes kütyüt, majd soha többé senki sem látja őket"

    Nem ér ez annyit hogy érdemes legyen vele foglalkozni van egy ócska fix lencséje itt nincs zoom semmi a felvétel minősége sem lehet valami egetverő.
  • szombi #41
    Az amcsik nem olyan okosak, hogy egy-ketten megpróbálják feltörni a letöltési lehetőséget.
    Csak egyszer kell ezt valakinek megcsinálni, mint a mobilok hálózatfüggetlenítésénél...
    Azután a júzerek megveszik az összes kütyüt, majd soha többé senki sem látja őket...
    Csak a júzerek és a használttelefonárusok, vagy annak az amcsi megfelelője...
  • Tetsuo #40
    Király! Mindig ilyenről álmodtam! :)
  • babajaga #39
    "percnyi 640x480-as felbontású mozgóképet és hangot áll módunkban rögzíteni a felvevővel. "
  • Caro #38
    Nem. A 720x576 csak 414720 pixel, a DV kamerák felbontása pedig 800000. Legalábbis ennyit szoktak megadni...
  • Mas-Thief #37
    Legalábbis a kisebbeké.