SG.hu

Magyar Telekom Rt. lett a Matávból

Márkanevet cserél a Matáv csoport, így az anyavállalat neve Matáv Rt.-ről Magyar Telekom Rt.-re változik - közölte a cég mai budapesti sajtótájékoztatóján. A csoport vezetékes szolgáltatások üzletága T-Com, az Axelero Internet T-Online, az üzleti szolgáltatások üzletága T-Systems, a MatávkábelTV pedig T-Kábel lesz. A csoport bolthálózata, a Matáv-Pont pedig átveszi a T-Pont nevet.

A csoporthoz tartozó Westel már korábban T-Mobile-ra változtatta nevét. Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint a névváltás dinamizálja a csoportot és a vezetékes üzletágat, így az internetes szolgáltatásukat. Véleménye szerint egít abban is, hogy a Magyar Telekom megőrizze magyarországi és regionális pozícióját.

Dr. Karl-Gerhard Eick, a Deutsche Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese, valamint a közép- és kelet-európai leányvállalatokért felelős igazgatósági tagja elmondta: "A T-márka vizuálisan összefoglalja a nemzetközi vállalatcsoportunk által teremtett értéket - ezt ügyfeleink világosan felismerik, és a minőség és a teljesítmény határozott ígéretével kapcsolják össze. A "T" a kiválóság márkája, világszerte a minőség, az innováció és a hatékonyság szimbóluma. A Magyar Telekom profitál majd ebből a márkából, és egyúttal tovább erősíti azt. Efelől semmi kétségem sincs."

Az igazgatóság januári névváltoztatási döntését a február 22-i közgyűlés hagyta jóvá, s így a napokban a cégbírósági bejegyzést követően megvalósulhat Magyarország legnagyobb márkaváltása. A márkaváltás hátterében az áll, hogy a Matáv csoport anyavállalata a Deutsche Telekom (DT) már korábban áttért a világon a T-márkák használatára. A márkaváltás költségeit a DT állja, ám ennek összegét nem hozták nyilvánosságra. A név és márkaváltás költségét, valamint a DT-től kapott költségtérítést nettó alapon számolják el, így ezek nem lesznek hatással a Magyar Telekom eredményére. A márkanév váltás nem jár semmilyen értékvesztéssel sem, mivel a csoport pénzügyi kimutatásaiban nincs olyan márkanév aktiválva, amelyre az akció hatással lenne.

A márkaváltással kapcsolatban a cégcsoport a közeljövőben fejleszti és javítja szolgáltatásait: így például a T-Systems bevezeti az elektronikus számlát, a T-Online az Origo mellett új portált indít és növeli a sávszélességet, a T-Com 50 százalékkal csökkenteni kívánja az úgynevezett T-országokba irányuló nemzetközi hívások díját, a T-Kábel beindítja az IP-alapú telefon- és digitális tévészolgáltatást és május végétől kedvezményes belépési díjak kínál az új ügyfeleknek, a T-Mobile pedig fejleszti a tartalomszolgáltatást.

A T-Com 18 - részben újonnan megnyíló, részben átalakuló - üzletet magába foglaló T-Pont hálózatában a T-márkákhoz tartozó ajánlatok egy helyen történő elérhetőségére törekszik. Így a T-Pont boltokban a T-Com termékei mellett megjelennek a T-Online, a T-Kábel és T-Mobile ajánlatai is. Ezzel egyidejűleg a T-Mobile több üzletében is helyet kapnak a T-Com termékei.

A Matáv Rt. jogállását a márkaváltás nem érinti, s a továbbiakban a cég holding típusú szervezetként működik tovább. Például gyakorolja a tulajdonosi jogokat, koordinálja és irányítja az önálló márkanévvel rendelkező üzletágak tevékenységét, s képviseli a cégcsoport egészét. A Budapesti Értéktőzsdén a MATÁV ticker MTELEKOM-ra változik, míg a New York-i tőzsdén használt részvényazonosító MTA marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pepe003 #51
    Nem tom m jó abban, na az egész belváros rona lila színben fog pompázni. Viszont a sávszélemelés az cool
  • Péntek #50
    Két és fél éve kezdtem szélessáon 400/100-zal...azóta is ennyi, és ennyi is marad. Axelero azt mondta, hogy nem emeli meg ezen csomagok (régi tiszanetes) sávszéleit. Érzem, hogy ebből az új hullámból is kimaradok...kapják be
  • hornbali #49
    Végre nálam is emelték a sebességet.
  • troc #48
    ez is tipukis hozzáállás. ha jó történik, abba is beleköt
  • SoDI--- #47
    Vagyis nem 15-öt, hanem 13900-et fizetek, mert még a decemberi akciót kaptam el :-)
  • SoDI--- #46
    Akkor ha előfizetnél rá, neked is lehetne most már havi 15-ért 3M-ed is, mint nekem. Gondolj bele, árban én jövök ki jobban, mert te többet fizetsz az 1M-ért, mint 5 ezer forint.
  • clarus #45
    Ezek után semmi bajom a matávval, 384 kb/s indultam aztán lett 512, most meg dupláztak. Sőtt kicsit 1M fölött jön, ui. a szomszéd utcában van az ADSL központ. Egyébként XVII ker. Rákoskeresztúr.
  • SoDI--- #44
    Ez a teszt szar. Megkaptam ma reggelre én is a 3000-et, a letöltésem atomstabilan ennek megfelelő sebességű (magasan indul, aztán beáll, és 375 Kb/s-sel jön minden), de az adslteszt erről akkor sem vesz tudomást.
  • Ninju #43
    http://www.adslteszt.matav.hu/

    Itt tesztelhetitek a sebességet.
    (Ne 256Kb-os csomagokkal teszteljetek, nem pontos)
  • kicsizoz #42
    A vodafon sosem volt vodafon, "Vram rt." néven kezdtek, és még mindig az a nevük azt hiszem....
    (bár az utóbbi időben nem figyeltem)