Gyurkity Péter

Samsung kijelzők az Xbox 2 konzolokhoz

A két óriáscég között megállapodás született a következő generációs konzollal kapcsolatos együttműködés kiterjesztéséről, amely elsősorban az Xbox 2 HD funkcióit hivatott tudatosítani és népszerűsíteni.

Az együttműködési megállapodást a Home Entertainment Expo nevű rendezvényen jelentették be, és az ott elhangzott nyilatkozatok szerint máris megindultak az előkészületek a konzol megfelelő fogadására. "A számítógépes játékok meghatározóvá tényezővé váltak a technológiai innováció és a szórakoztatóipar terén. A Samsung szerint az Xbox 2 kimagaslik a következő generációs konzolok közül, és kulcsfontosságú szerepet játszik majd a HDTV forradalomban, amely az egész világon kifejti hatását" - jelentette ki a rendezvényen Peter Weedfald, a Samsung Electronics fogyasztói elektronikai részlegének alelnöke.

A két vállalat közös sajtóközleményében kiemelik, hogy a High Definition elterjedése érdekében több mint 25 ezer Samsung gyártmányú HD televízió készüléket szállítanak ki az Xbox 2 konzol értékesítőpontokra. Ezt a szerepet az új Samsung LNR238W jelzésű, 23 hüvelykes kijelző tölti majd be, amely a vállalat szerint 12 milliszekundumos válaszidejével kitűnően kiegészíti a konzolt, és a beépített újdonságoknak - Fixed Pixel Device, SRS Tru-surround XT - mind képileg, mind hangzásban kimagasló élményt nyújt a játékosoknak. A készülék magyarországi forgalmazásáról és várható itthoni áráról egyelőre nincs hír, de különböző online áruházakban 800-1100 dolláros áron juthatunk hozzá a készülékhez.


Samsung LNR238W

A Samsung Electronics és a Microsoft már jó ideje gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki egymással. Az Xbox konzol memóriachipjeit például a Samsung szállította, és a vállalat végig támogatta a Microsoft játékgépét. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy a szoftveróriás tavaly novemberben épp a Samsungot kereste fel azzal, hogy vegyen részt a következő generációs játékgép piacra dobásában, és jól ismert kijelzőivel támogassa annak elterjedését.

Az együttműködés azonban nemcsak szórakoztatóipari, hanem oktatási vonatkozásokat is hordoz. A két vállalat ugyanis szinte a bejelentéssel egy időben írta alá a "Samsung's Hope For Education" nevű program meghosszabbítását, amelynek keretében idén több mint két millió dollár értékben szállítanak hardvert és szoftvert - többek között az Encarta Reference Library 2005 csomagot - az Egyesült Államok oktatási intézményeibe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mihail #35
    Volt egy régi görög mondás, valahogy így hangzott:
    "ha a házadba lép valaki, ne bútoroktól, hanem a házigazda erényeitől fogja el csodálat."
  • dez #34
    Meglepőnek nem meglepő, csak nem kötelező.
  • smv #33
    Meglepő, a nem túl pozitív életszemlélet? :D
  • palika22 #32
    Tényleg jól néz ki a TV ennyi pénzért.... Erre még kölcsönt is érdemes lenne felvenni. Persze nálunk tuti többe fog kerülni. És milyen gyártmány lesz ez a Samsung tévécske??? Made in Korea v. Made in Hungary v. Made in PRC(People's Republic of China)??
  • Oldern the 1st #31
    1366 X 768 (a technikai adataiban szerepelt, a samsung oldalán)
  • arty #30
    tuti csak a kissebbet ... ennyiért ...
  • Inquisitor #29
    Ennél nem sokkal nagyobb, vagy tán nem is nagyobb, NEM HDTV-s TFT televizió is drágább ennél itthon.
    Amúgy ez 1280x720 felbontást tud, vagy tud 1920-at is?
  • dez #28
    Visszatérve a témára, nevezetesen LNR238W :) - ennyi pénzért nem rossz egy 23 inch-es jófajta LCD... Kár, mire ideér, lesz kb. a duplája.
  • dez #27
    Ez azért nem túl pozitív életszemlélet...
  • Flashy #26
    talán mert 60 inches tévét álmainkban se tudunk elképzelni :D jó ha egy élet alatt akkora lakást tudok venni hogy egy 40centis tévé belefér... :)