Berta Sándor

ADSL2+-t vezet be a Telefónica Németországban

Az elmúlt napok eseményeit figyelembe véve úgy tűnik, hogy a Deutsche Telekomnak már nemcsak a német, de a külföldi internetszolgáltatókkal is számolnia kell a jövőben.

Rövid időn belül immár a Telefónica a második cég, amelyik ADSL2+ szélessávú hálózat kiépítését tervezi Németországban. Mindez persze csak a felhasználóknak jó, akik egyre több és egyre olcsóbb szélessávú internethozzáférésekből válogathatnak. A spanyol vállalat elsősorban nem saját maga akar megjelenni a német szélessávú internetes piacon, hanem a hálózatát kínálja az internetszolgáltatók számára. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a cég kiépítse saját szélessávú hálózatát Németországban.

A Telefónica tervei szerint mindenképpen hatékony alternatívát kínálhat majd a felhasználóknak a Deutsche Telekom ajánlataival szemben. A spanyol vállalat úgy érvel, hogy a piac szabad és az emberek Nyugat-Európában is főleg az ár és a minőség alapján döntenek. Miért ne választhatná tehát valaki a Deutsche Telekom helyett a Telefónica hálózatát használó egyik internetszolgáltatót?

A vállalat ambíciózus tervei szerint 2006 közepéig már összesen 1500 német településen lesz elérhető a Telefónica, illetve partnereinek szélessávú internetszolgáltatása. A spanyol cég azt tervezi, hogy 2006 közepére a német otthonok 40 százalékában már az ő hálózatát fogják használni a világhálón való szörfölésre vagy elektronikus levelek küldésére és fogadására az emberek. Andreas Bodczek, a Telefónica Németország ügyvezetője szerint a beruházás értéke több tíz vagy akár több száz millió euró is lehet majd. A nagy sávszélességű hálózatok, illetve a különböző fő- és alközpontok közötti összeköttetést biztosító vonalakat a cég egyelőre a Deutsche Telekomtól fogja bérelni.

A Telefónica ezenkívül már nyártól hozzáférhetővé akarja tenni a német felhasználók számára is az ADSL2+-szolgáltatását. Mindez azt jelenti, hogy az, aki ezeket a csomagokat megrendeli, pár hónap múlva már akár 6 Mbit/s-os adatátviteli sebességgel szörfölhet a világhálón.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #12
    Már most is van. 100e Ft.
  • [HUN]Stanlee #11
    ez az ar nem is olyan rossz... Nemetorszagban is kb ennyi a 3 mbites vonal ara. forgalomkorlatozas nelkul, portkorlatozas nelkul. telekomnal, mert ott nem bontanak szerzodest, ha tul sok a p2p :-) osszesen 75 euro csak a dsl hozzaferes, plusz telefondij. Igy meg utosebb az ara mint otthon, igaz korlatlan szamu gepetlehet csatlakoztatni.
    bar havi 2-3 ezerbol ez nem kerdeses osszeg, szerintem. fizetes havi 5%-a ilyen netret nem sok.
  • KDOG #10
    Mondjuk hálistennek jövöhéttöl 3mbit/sec el netzek, havi 14 ért :) sztem ez jo arány. Mondjuk thx 2 invitel.
  • Killgore #9
    Akkor most megint emelés várható a matávnál?
  • shabba #8
    Szerintem hamarabb mint gondolnád. Fatáv rövidesen ismét duplázni fog, legalábbis több területen a tegnapi nap során ismét duplázódtak a sebességek. Még nem világosak az okok, de lehet azért mert májustól suxiból tíonlány lesz ezért fatáv közös nevezőre hozza csomagkínálatát DT-vel. Ott pedig jelenleg 1,2,3mbps-es csomagok vannak. Ebben csak az lesz a vicces hogy DT éve emelt ezekre a sebességekre és a cikkben is említett két terjedkedő cég miatt idén esedékes lehet náluk is egy duplázás, ha az is begyűrűzik hozzák egy éven belül már a harmadik sávszélduplázást hozná magával.

    És állítólag UPC is rá fog emelni a jelenlegire, csak most talán megfontoltabban mint ahogy legutóbb csinálták, előbb még befejezik a folyamatban lévő hálózati fejlesztéseiket és utána tovább emelnek. Bár ugye ki tudja legutóbbi is a PR gépezet döntött azok meg reflexből emeltek a nélkül hogy megkérdezték volna a hálózati mérnököket kivitelezhető-e.
  • entreri #7
    Mindenki csak szidja az Invitelt. Marad nála valaki a hűség lejárta után? :)

    Vagy vannak olyan területek, ahol csak Invitel van?
  • Cactus #6
    Hagyjad már, én épp most kaptam sávszélemelést. Éljen Invitel, köszi, hogy fél év alatt sikerült emelned.
  • entreri #5
    Na meg persze, ha a kormány annyira terjeszteni akarná a netet, akkor igazán lekaphatnák róla a 25% áfát is. Vagy ha nem is mindet, akkor csökkenteni.
  • entreri #4
    Idővel lesz az. Csak megfizethetetlenül drága lesz. Ideje lenne megbaszni a matáv száját, hogy ne lopja már meg ennyire a magyart.
  • Killgore #3
    6 Mbit/s............ az isten bssza meg.. mikor lesz már nálunk is ekkora a sávszél??