SG.hu

ASVA-tájékoztatás a szegedi rendőröknek

Folyatódik az ASVA (Audiovizális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) nyomozóhatóságok, rendőrségek munkatársai számára indított Országos tájékoztató kampánya.

A szombathelyi kezdés után, április 12-13-án az ASVA munkatársai ezúttal Szegedre látogatnak el. A kampány során átadják a rendőröknek azokat az információkat és gyakorlati tapasztalatokat, melyek segítségével véleményük szerint hatékonyabb lehet a filmek, zenék, játékok illegális másolása és terjesztése elleni küzdelem.

"Nagyon pozitív visszajelzéseink vannak a szombathelyi akciót illetően. A rendőrség munkatársai együttműködők és nyitottak. Biztos vagyok benne, hogy a többi megyében is hasonló fogadtatásban részesülünk, és közösen elérjük célunkat: csökkentjük az illegális DVD-terjesztést"- nyilatkozta a kampánnyal kapcsolatban Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A kampány célja, hogy a nyomozóhatóságok munkatársai könnyebben felismerjék a szerzői jogsértéssel (különös tekintettel az audiovizuális alkotásokra) kapcsolatos ügyeket, és az ezt követő eljárásokat gyorsan és sikeresen végre tudják hajtani. Az egyesület tudatosítani akarja a nyomozókban a szellemi tulajdon védelmének fontosságát, felhívja figyelmüket az ezzel kapcsolatos bűncselekmények károkozásának nagyságára és következményeire, valamint megosztja velük nemzetközi tapasztalatait. Az elméleti ismeretek mellett gyakorlati tudnivalókra is felhívják a figyelmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • crx #8
    Nem telik mindenkinek magyar bilentyűre lehet hogy van rajta csak meg kell keresnem:)).
  • TeszteloPontHu #7
    Rövid ö, ü nincs a billentyűzeteden? :)
  • crx #6
    Az asvánál nem tudtak tőbb utat leírni a kőnyvelők most kitalálták ezt a baromságot hogy majd megyűnk városrol városra és minél meszeb hogy sok benzint tudjunk leírni az alapitványon belűl.Remélem még a régi benzináral számolnak.És a kocsi nem egy amarikai benzinfaló. De gondolom az ASVA elnőke nem szuzukival jár melynek jo a fogyasztása. Szánalmasak. De mit tehetűnk náluk a mi pénzűnk még. Pénz hatalom mint írták már.
  • crx #5
    Kezd kőzrőhely lenni hogy a mi pénzűnket mi elenűnk használják fel.Ha ez igy folytatodik a kormány gondolkozzon el azon hogy mondjuk holnaptol senki nem fog fizetni sem adot se semit és elgondolkoznának azon hogy mért is van ez a mérhetetlen kizsákmányolás.De ez már csak a hab a tortán hogy a saját adófizetők pénzén az adofizetőket riogatják éa lasan bűntetik.A jogszabály nem egyértelmű csak azért hogy mindenképen lehesen bűntetni ne má hogy valaki viszafelé pereljen.Ugyan már az adófizető csak fízesen mi meg bűntetűnk. A termelői réteget kezdik megszűntetni a kiadások egyre nőnek mindenféle rendvédelmi szervek egymásra vigyáznak csak lasan nem lessz kire.
  • [HUN]Richard #4
    egy kis pontositás
    ami pénzük van az nem az ö pénzük hanem a mienk :)
  • kukac78 #3
    Ahol a pénz, ott a hatalom... Ha sok pénzed van, bármit megtehetsz...
  • comet #2
    Mióta befolyásolhatja egy független hatalmi ág munkáját egy elfogult CÉG? Maximum akkor tartanám elfogadhatónak ezt ha az ASVA és a MACI eggyütt csinálná ezt. De még akkor is érdekes lenne.
  • Frank99 #1
    pont Szegedre?
    remélem Hódmezővásárhelyre nem mennek.
    Hátha Kenéz hadnagy főhadnagy lesz.
    jujjujj...