Gyurkity Péter

Májusban mutatkozik be az Xbox 2 és a PlayStation 3

Egyes híresztelések szerint a Microsoft és a Sony is saját bemutatón szeretné lerántani a leplet a következő generációs konzolokról, amelyekre május közepén, tehát még az E3 előtt kerülne sor.

A két, egymástól független bemutatót május 16-án rendeznék meg, míg más források azt állítják, hogy az Xbox 2 már május 12-én bemutatkozhat, mégpedig egy a Music Television által közvetítendő rendezvényen. Az már most biztosnak tűnik, hogy a Sony bemutatóját a Sony Los Angeleshez közeli központjában tartják meg, míg a Microsoft valahol Los Angelesben kívánja bemutatni saját konzolját, mindössze néhány órával a Sony attrakciója után.

A Brandweek.com információi szerint viszont a szoftveróriás már ezt megelőzően, egy televíziós showműsor keretein belül bemutatja az Xbox 2-t, amit megerősíteni látszik Peter Moore, a Xbox konzol marketing részlegének alelnökének nyilatkozata. "Nem túl sok értelme lenne egy zárt körű, kizárólag üzleti partnereknek szánt rendezvényen bemutatni a következő generációs konzolt. Mi közvetlenül a vásárlókhoz kívánunk szólni" - jelentette ki Moore, amivel nagy valószínűséggel a televíziós bemutatóra célzott.

A Sony Computer Entertainment szóvivője már korábban megerősítette, hogy a PlayStation 3 még az E3 előtt bemutatkozhat, és a vállalat vezetése sokáig abban reménykedett, hogy erre már márciusban sor kerülhet. Ez végül nem következett be, és vállalat részéről elhangzó nyilatkozatokban már mindössze annyit ígértek biztosra, hogy az E3 rendezvényre kilátogatók kezükbe vehetik majd a PlayStation sorozat legújabb példányát. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kész játékokkal várják majd az érdeklődőket - ezt valószínűsíti, hogy mindeddig egyetlen olyan játékot sem neveztek meg, amely az új konzollal együtt kerülne a boltokba. Az ügyben egyelőre egyik vállalat sem nyilatkozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • droland #50
    Nem kell védeni egyiket sem, ugyanis itt a nagy okosok mindíg azzal verik magukat, hogy a windows is azért van olyan sok, mert jó a marketingje, erre én azt mondanám, hogy a ps2-ből is csak azért van jobb, mert jobb a marketingje. Vagy akkor most hogy is van ez? Alias: iPod? Vagy akkor most mi is a jó? Szerintem? Amit nem kell reklámozni... pl. kenyér...
  • Prince of Máté #49
    Meg a másik okoskodása hogy nem kényelmetlen a sok VD lemezt áthordozni a hverhoz?A VÁLASZ: NEM!
    Mert tudod már feltalálták a CD tartót amit direkt hordozásra használják a másik h az X-boxban nincs akkora merevlemez h játékok férjenek rá esetleg max 2...Ha meg veszel bele nagyobb vinyót az már nem olcsó...De te tudod
  • dez #48
    Ha már előjött..

    "Had javitsalak ki nem kimondottan a szar minöségü DVD-vel van a gond hanem azzal hogy az ilyen lemezek olvasásához nagyobb intenzitásu lézerfény szügséges és ez idövel megöli a ledet!!"

    Akkor mégiscsak az ilyen lemezekkel van a gond, nem...? :PPP

    "A megoldás erre az hogy ne használjatok warezt!!!!!!!!!! ;)"

    Nem. Kézenfekvő: ne használj gagyi lemezt... Több ismerősöm hosszú évek óta használja így, no problem. A rövid idő alatt bekövetkező olvasófej-hibák többségét amúgy sem ez okozza, hanem az, hogy egyes hw-verziók alapból nem is kompatibilisek az írott lemezekkel, ezekbe fejvédelmet is be kell építeni a chip mellé, de ma már elég jól meg van oldva.
  • Prince of Máté #47
    Ne is erőlködj azzal a fos Project Gotham Racing 2 játékkal mert egy szar a Gran Turismo pedig az egyik legjobb autós játék!!!Nem is tudom miért adtak el kb kétszer annyi PS-t mint X-boxot...hmm
  • Prince of Máté #46
    Sajnállak téged Lacika...
    Hiába erősebb az X-Box hardverileg a PS2nél SEMMI különbség nem tapasztalható+ az X-Box 3szor akkora sokkal nehezebb irányítója egy rakás *** bazinagy és kényelmetlen a PS2-jé összehasonlíthatatlanul jobb,A psen könnyen tudsz DVD-zni az Xboxon már sokkal nehezebb.Ja és a legfontosabb PS2-re SZÁZSZOR jobb játékok vannak mint X-Boxra és sokkal több is!!PL:Tekken,Prince of persia Ja és az NFS Carbon sem lesz X-Boxra...Csupán ennyi...
  • PLaci #45
    Én az öccse vagyok!!
    Igaza volt a testvéremnek hogy a PS2-t nem tudják annyira kiaknázni mint a boxot mert 2000000000 millio chip van benne és mindenhol csak icike-picike chace és ezért nagyon nehéz programozni! Ezt ugy képzeljétek el mintha egy városba állando lenne a forgalom és egyszercsak valahol karambolozunak. Az eredmény az hogy szaggatni fog a játék!
    Csak az is furi számomra hogy a Sony meddig fejlesztgette a PS2-öt kimondottan elöre a konzolhoz fejlesztett chippekkel meg iszonyat Rambus memoriákkal (ismerös lehet az elsö szériás P4-ek töl, de mivel értesz hozzá fölöslegesen gépeltem be ezt) a Microsoft pedig elkezdett csipegetni a PC-s piacrol egy kicsit összepofozta az alkatrészeket és Voila!! :))
  • PLaci #44
    Én az öccse vagyok!!
    Ja a PS2 olvassa alapbol a CD-R-t de csak addig amig el nem romlik!!!!!!!!!!!! :)))))))))
    Had javitsalak ki nem kimondottan a szar minöségü DVD-vel van a gond hanem azzal hogy az ilyen lemezek olvasásához nagyobb intenzitásu lézerfény szügséges és ez idövel megöli a ledet!!
    A megoldás erre az hogy ne használjatok warezt!!!!!!!!!! ;)

    Ja és a PS2 és az xbox multimédiás oldalát szerintem inkább ne feszegessed mert megint csak 2 lépéssel elörébb jár a Microsoft üdvöskéje! Csak azért mert még csak 1 videot nem játszott le nekem a boxom de más ugyanolyan kiterjesztésü videot igen!! :))
    Szinte havonta frissitik az XBMC-t
  • PLaci #43
    Én az öccse vagyok!!

    Hogyne lenne benne vinyo! Persze akkor ha veszel hozzá eléggé borsos áron egy elöre telepitett Linux-xal. A boxban meg már alapbol van HDD!!
    Akkor te is nagy láma lehetsz már bocsi ha nem tudnád akkor a realtime movi lényege hogy ne keljen 5 DVD-s játékokat kiadni az elöre lerenderelt videok miatt!!
    Hagy kérjelek már meg hogy akkor mond el hogy szerinted ez hogy van!!!! pls
    (ha még nem vetted volna észre pl:MaxPayn
    az összes video a motorral van számoltatva és ugyanazok a hiányosságok vannak benne mint a játékban (Max fapofája)!!
  • PLaci #42
    Én az öccse vagyok!!
    Dez: Én nem akartam senkit megsérteni csak ha nem ért hozzá akkor ne irjon már tök hülyeséget mert azzal férrevezethet másokat!!
    Bocsi az ilyen tudást nem szintben mérik hanem vagy tudod vagy nem! :)
  • PLaci #41
    A PS2-ben is van vinyó? Bezélgettem már PS2-es emberkékkel, de még sosem említették... mind1.

    A CD-R -t valószínűleg direkt az M$ tiltatta le az eredeti olvasóban.

    Nem megy mindentől szét a fej? Sokaknak szétmegy, mivel csak veszik a játékokat (pl. piacon), és nem maguk írják.

    Nem vagyok tájékozott? Lehet, hogy nem ismerem 1000%-ra a PS2-t, de nem is vagyok rá annyira kíváncsi. A PS2 hardveréből sokkal többet tudnának kihozni, csak a sok proci (ha jól emléxem 3-4 külömbözű, fő/audió/videó proci van benne) és az azok közötti bonyolult buszrendszer 100%-osan nem kihasználható, mivel az ilyen szintű leprogramozás túl sokáig tartana/bonyolult lenne).