50
  • droland
    #50
    Nem kell védeni egyiket sem, ugyanis itt a nagy okosok mindíg azzal verik magukat, hogy a windows is azért van olyan sok, mert jó a marketingje, erre én azt mondanám, hogy a ps2-ből is csak azért van jobb, mert jobb a marketingje. Vagy akkor most hogy is van ez? Alias: iPod? Vagy akkor most mi is a jó? Szerintem? Amit nem kell reklámozni... pl. kenyér...
  • Prince of Máté
    #49
    Meg a másik okoskodása hogy nem kényelmetlen a sok VD lemezt áthordozni a hverhoz?A VÁLASZ: NEM!
    Mert tudod már feltalálták a CD tartót amit direkt hordozásra használják a másik h az X-boxban nincs akkora merevlemez h játékok férjenek rá esetleg max 2...Ha meg veszel bele nagyobb vinyót az már nem olcsó...De te tudod
  • dez
    #48
    Ha már előjött..

    "Had javitsalak ki nem kimondottan a szar minöségü DVD-vel van a gond hanem azzal hogy az ilyen lemezek olvasásához nagyobb intenzitásu lézerfény szügséges és ez idövel megöli a ledet!!"

    Akkor mégiscsak az ilyen lemezekkel van a gond, nem...? :PPP

    "A megoldás erre az hogy ne használjatok warezt!!!!!!!!!! ;)"

    Nem. Kézenfekvő: ne használj gagyi lemezt... Több ismerősöm hosszú évek óta használja így, no problem. A rövid idő alatt bekövetkező olvasófej-hibák többségét amúgy sem ez okozza, hanem az, hogy egyes hw-verziók alapból nem is kompatibilisek az írott lemezekkel, ezekbe fejvédelmet is be kell építeni a chip mellé, de ma már elég jól meg van oldva.
  • Prince of Máté
    #47
    Ne is erőlködj azzal a fos Project Gotham Racing 2 játékkal mert egy szar a Gran Turismo pedig az egyik legjobb autós játék!!!Nem is tudom miért adtak el kb kétszer annyi PS-t mint X-boxot...hmm
  • Prince of Máté
    #46
    Sajnállak téged Lacika...
    Hiába erősebb az X-Box hardverileg a PS2nél SEMMI különbség nem tapasztalható+ az X-Box 3szor akkora sokkal nehezebb irányítója egy rakás *** bazinagy és kényelmetlen a PS2-jé összehasonlíthatatlanul jobb,A psen könnyen tudsz DVD-zni az Xboxon már sokkal nehezebb.Ja és a legfontosabb PS2-re SZÁZSZOR jobb játékok vannak mint X-Boxra és sokkal több is!!PL:Tekken,Prince of persia Ja és az NFS Carbon sem lesz X-Boxra...Csupán ennyi...
  • PLaci #45
    Én az öccse vagyok!!
    Igaza volt a testvéremnek hogy a PS2-t nem tudják annyira kiaknázni mint a boxot mert 2000000000 millio chip van benne és mindenhol csak icike-picike chace és ezért nagyon nehéz programozni! Ezt ugy képzeljétek el mintha egy városba állando lenne a forgalom és egyszercsak valahol karambolozunak. Az eredmény az hogy szaggatni fog a játék!
    Csak az is furi számomra hogy a Sony meddig fejlesztgette a PS2-öt kimondottan elöre a konzolhoz fejlesztett chippekkel meg iszonyat Rambus memoriákkal (ismerös lehet az elsö szériás P4-ek töl, de mivel értesz hozzá fölöslegesen gépeltem be ezt) a Microsoft pedig elkezdett csipegetni a PC-s piacrol egy kicsit összepofozta az alkatrészeket és Voila!! :))
  • PLaci #44
    Én az öccse vagyok!!
    Ja a PS2 olvassa alapbol a CD-R-t de csak addig amig el nem romlik!!!!!!!!!!!! :)))))))))
    Had javitsalak ki nem kimondottan a szar minöségü DVD-vel van a gond hanem azzal hogy az ilyen lemezek olvasásához nagyobb intenzitásu lézerfény szügséges és ez idövel megöli a ledet!!
    A megoldás erre az hogy ne használjatok warezt!!!!!!!!!! ;)

    Ja és a PS2 és az xbox multimédiás oldalát szerintem inkább ne feszegessed mert megint csak 2 lépéssel elörébb jár a Microsoft üdvöskéje! Csak azért mert még csak 1 videot nem játszott le nekem a boxom de más ugyanolyan kiterjesztésü videot igen!! :))
    Szinte havonta frissitik az XBMC-t
  • PLaci #43
    Én az öccse vagyok!!

    Hogyne lenne benne vinyo! Persze akkor ha veszel hozzá eléggé borsos áron egy elöre telepitett Linux-xal. A boxban meg már alapbol van HDD!!
    Akkor te is nagy láma lehetsz már bocsi ha nem tudnád akkor a realtime movi lényege hogy ne keljen 5 DVD-s játékokat kiadni az elöre lerenderelt videok miatt!!
    Hagy kérjelek már meg hogy akkor mond el hogy szerinted ez hogy van!!!! pls
    (ha még nem vetted volna észre pl:MaxPayn
    az összes video a motorral van számoltatva és ugyanazok a hiányosságok vannak benne mint a játékban (Max fapofája)!!
  • PLaci #42
    Én az öccse vagyok!!
    Dez: Én nem akartam senkit megsérteni csak ha nem ért hozzá akkor ne irjon már tök hülyeséget mert azzal férrevezethet másokat!!
    Bocsi az ilyen tudást nem szintben mérik hanem vagy tudod vagy nem! :)
  • PLaci #41
    A PS2-ben is van vinyó? Bezélgettem már PS2-es emberkékkel, de még sosem említették... mind1.

    A CD-R -t valószínűleg direkt az M$ tiltatta le az eredeti olvasóban.

    Nem megy mindentől szét a fej? Sokaknak szétmegy, mivel csak veszik a játékokat (pl. piacon), és nem maguk írják.

    Nem vagyok tájékozott? Lehet, hogy nem ismerem 1000%-ra a PS2-t, de nem is vagyok rá annyira kíváncsi. A PS2 hardveréből sokkal többet tudnának kihozni, csak a sok proci (ha jól emléxem 3-4 külömbözű, fő/audió/videó proci van benne) és az azok közötti bonyolult buszrendszer 100%-osan nem kihasználható, mivel az ilyen szintű leprogramozás túl sokáig tartana/bonyolult lenne).
  • UNREG
    #40
    >"a realtime movit a konzol harwere számolja a játék motorjával vagyis ugyan az mintha játszanál!!!!!"

    Ez akkora marhaság, hogy inkább nem is megyek bele.

    >"Az XboX-ban van HDD, a PS2-ben nincs"

    De van, bármekkorát betehetsz.

    >"Az XboX DVD olvasója alapból nem olvassa a CD-R lemezeket. Nem tudom, hogy áll e téren a PS2"

    A PS2 alapból olvassa.

    >"Az XboX olvasófelye nem megy tönkre ha megcsippeled"

    A PS2 feje sem a csiptől megy tönkre, hanem a gagyi noname cd-ktől. Ha márkás DVD-t használsz, semmi baja sem lesz.

    >"Az XboX képes bármely videó/zene lejátszására!"

    A PS2 is képes, ha nem is mindegyikre, de a legtöbbre igen.

    >"Nem nehéz a sok DVD? De? Akkor másoljátok fel a játéko fájljait a HDD-re! Ja? PS2-ben nincs?"

    A sok DVD tényleg nehéz, de mint már írtam, a PS2-höz is van HDD.
    Nem lehet elmondani, hogy túlságosan tájékozott lennél....
  • dez
    #39
    Jobban tennéd, ha nem sértegetnéd Verst, 1-2 szinttel feletted áll hozzáértésben.
  • PLaci #38
    1.) A #30 és a #37 az öcsém volt. (Szépen megkértem /és ezúton is szeretném felhívni rá figyelmét/, hogy regisztráljon nicket, és a maga nevében írogasson)

    2.) Az XboX-ban van HDD, a PS2-ben nincs. Méghozzá ez a HDD (10GB) cserélhető, akár egy 130+GB-os merevlemezt is belé lehet rakni! (azért mondom a 130GB-ot, mivel az XboX partíció rendszerében mely alapból (MSdash) 5 "partíciót" (10GB HDD) kezel (C:\ boot partíció, D:\ DVD olvasó, E:\ tároló partíció /játék beállítások, mentések/ és az X:\ Y:\ Z:\ "swap" partíciók /a leggyakrabban használt 3 játék gyorsab futása érdekében egyes fájlokat letárol/) az EvoX/XBMC használja az F:\ (130GB-ig) és G:\ (130GB fölött) betűjeleket is.

    3.) Az XboX DVD olvasója alapból nem olvassa a CD-R lemezeket (a CD-RW-t és eredeti lemezeket igen), de a DVD olvasó kicserélésével ez a kis probléma megoldható. (Nem tudom mely típusú DVD olvasóra van ehhez szükség) (Nem tudom, hogy áll e téren a PS2.)

    4.) Az XboX olvasófelye nem megy tönkre ha megcsippeled!

    5.) Realtime videó? Ha engine renderelt videóra gondolsz, hakkor ki kell ábrándítsalak, igen is képes rá.

    6.) Ha már videónál járunk. Az XboX képes bármely videó/zene lejátszására! Avi (XviD, DivX, stb.), WMV, RV/RA/egyébb real media fájl, Mov, MP3/OGG/stb. (Ajánlott a kódek frissítések miatt a legutolsó verziójú XBMC-t használni.)
    Hmmm... asszem megyek és megnézem az Ep3 trélert a TV-n...
    És nem elmosódottan, mint egyes olcsó TV kimenetes kártyákon!

    7.) A haverokhoz soxor elviszed a kedvenc konzolodat, hogy a haverokkal egy jót játszatok? Nem nehéz a sok DVD? De? Akkor másoljátok fel a játéko fájljait a HDD-re! Ja? PS2-ben nincs?
  • PLaci #37
    Vers: Asszem te is abba a csoportba tartozol akikröl beszéltem! lol :)) NOOB

    "hát képeket lehet szebbet ad le, dehogy realtime movit,játékot nem az tuti"

    Azt sem tudod hogy miröl beszélsz:
    Az hogy szebb a képe az nem azt jelenti hogy egy pillanatkép szebb azon hanem ugy összességében.

    a realtime movit a konzol harwere számolja a játék motorjával vagyis ugyan az mintha játszanál!!!!!
    Érteeem??

    (csak megemliteném hogy mivel te is (gondolom) értessz "valamennyire" a a számitástechnika ezen részéhez akkor beláthatnád hogy a fenti állitásod megalapozatlan mivel az xbox hardwere erösebb és maga a gép is sokkal könnyebben programozható mint a ps2)
    Csak hasonlitsál össze ps2-n és xbox-on ugyanazt a játékot!!! Egyszer pár haverom átjött és pont NFS Underground-dal játszottunk és megkérdezte pár perc utánn hogy ez az NFSU e és amikor helyeseltem hogy ez az akkor összenéztek és azt mondták hogy ez náluk nem igy néz ki (PS2-vel rendelkeznek)!!!!!

    Amugy a ps2 sikere az xbox-hoz képest szerintem nem a Sony gépének "erösségén" vagy a Microsoft gépének "gyengeségén" mult, mulik hanem azon hogy a ps1-nek már volt x millio használoja és ök ps2-öt vettek kapásbol nameg ugyebár a vásárlok 99%-a nem tudja hogy mitöl is jobb az egyik gép a másiknál és a Sony név azt az hitet kelti bennük hogy az ISZONYAT JÓÓÓÓ és eggyeltalán azt se tudják hogy a Microsoft-tot eszik e vagy isszák!!!
    Már csak azon lepödtem volna meg ha azt mondod hogy Ps2-ön szebbek az elöre lerenderelt videok!!!! :)
    Amugy általában kapásbol ki lehet szurni hogy egy játékot csak xbox-ra fejlesztettek e vagy multiplatform!!
  • pemga
    #36
    Ehhez bárkinek joga van, ha kereslet van valamire, miért ne hoznák be :). Úgy tűnik, hogy ez egy jelentős rés, ami jelenleg nincs betomve.
  • vax
    #35
    Esetleg az a néhány "ügyeskedő" teszi el a hasznot akik, most pld: Magyarországon a japánban kiadott PSP 250 eFt kemény Ft-ért kínálják.
  • ConSmith
    #34
    Ez mondjuk igaz. Nemrég volt is itt hír a PSP-ről, meg annak "supa dupa" premierjéről, hogy "az első hét alatt mintegy 150 millió dolláros bevételre tettek szert a PSP-eladásokból", de azt Sonyék nem közölték, hogy kb. négyszer ennyit feccöltek belé, LOL :o) Bár ez konkrétan nem ide tartozott, de legalább aktuális volt...
  • TeszteloPontHu
    #33
    "Csak számolták a zsozsót az eladott gépek után."

    Hát azok után nehezen. Ugyanis a gépeken buknak (legalábbis az első pár évben biztosan), a haszon az eladott játékokon van.
  • Vers
    #32
    Xbox 360 name confirmed; console design details revealed
    GamesIndustry.biz staff 16:37 13/04/2005
    British sources confirm previously rumoured details about Microsoft's new console

    British sources have confirmed that the next generation Xbox is indeed called Xbox 360, that the logo is a simple, round nexus, and that the console itself has a concave design - and a platinum white finish.

    Many rumours - some of them conflicting - have been circulating in the past months regarding Microsoft's next generation system, but speaking under conditions of strict anonymity, a British source who is privy to Microsoft's marketing documents for the console has now cleared up much of the speculation.

    The name of Xbox's successor is Xbox 360, we can confirm, and the design of the machine is indeed a concave shape.

    The machine can stand upright and hollows in at the middle, like it's "sucking in its cheeks," our source told us today. Previous rumours had put the console as light silver, although fresh information says the final design may be white. It's impossible to tell from the documents, our source explained - although the glimpse of the machine's controllers given on viral marketing website OurColony does suggest a platinum-white colour scheme for the hardware.

    According to the source, the rumoured slot for the hard drive module - which was apparently at the top of the machine - is not obvious on the document, and the person was unable to clarify where the slot for discs is actually located.

    One other aspect we've been unable to confirm is the rumoured customisation features on the box. It's been speculated that the emphasis on customisation which J Allard touted at the Game Developers Conference last month could extend to allowing users to change the "skin" of the console, but this feature was not mentioned by our source.

    As for the logo of the console, it is described as a simple, round nexus with "Xbox 360" written inside it. Previous rumours had simply the numbers "360" in the disc. This branding tends to suggest that we can expect to see "360" appearing after many game names, as happened with the Nintendo 64.

    Microsoft will show the console for the first time in a half-hour special on MTV on May 12, a week ahead of E3. The company's press conference, on Monday, May 16, will be the first viewing of the console to the trade en bloc.

    Xbox 360 is expected to receive a global release in late 2005.

    When contacted today, Microsoft simply said that it does not comment on rumours and speculation relating to next generation product.

  • Vers
    #31
    "Az xbox szebb képet ad le mint a ps2 EZ TÉNY!!! "

    hát képeket lehet szebbet ad le, dehogy realtime movit,játékot nem az tuti :D
    ja és van köztük 1-1.5 év , de most nem lesz ám, és valoszinü hogy a sonyé lesz az erösebb, gondolom az x-esek fele most majd ps3-at vesz
  • PLaci #30
    Az a baj hogy sokan ugy irogatnak a forumokba mintha anyira értenének hozzá!!!!!!!
    pl: ne hasonlitgassuk az xbox-ot a ps2-höz mert ez már rég lerágott csont: Az xbox erösebb hardwerrel rendelkezik és ugyanugy vannak olyan játékok x-en is ami ps2-n nincs és forditva ugyanez!!!!! Az xbox szebb képet ad le mint a ps2 EZ TÉNY!!! Számtalan elönnyel rendelkezik az xbox a ps2 vel szemben és ezt senki nem fogja nekem megmagyarázni, vagy akár megváltoztatni hacsak nem tud a térben és az idöben utazni!!
    :)))

    Nekem xbox-om van és nem a Microsoft gépezetnek döltem be és nem is a Sony nyomulása ijjesztett el hanem a pénzemér nem fogok olyan cuccot venni ami NEM ÉRI MEG!!!!
    Elöre is bocsi ha megbántottam volna bárkit is!!
    sorry Sony :))
  • Yv@n
    #29
    Hát ez valami félelmetesen ocsmány...szerintem legalábbis :)
  • ConSmith
    #28
    Nanana, azért nem kifejezetten a warez miatt tart ott a PS2 meg az X, ahol tart. Az egy dolog, hogy Kishazánkban a kutya sem vett volna X-et azzal két tűrhető minőségű játékával (ide most ilyen "sátáni kacaj a háttérből" effektet tessék képzelni :-), ha nem lehetett volna bevillantani a biost, meg egyebek - mondjuk a Japán gamertársaink sem rajonganak túlságosan a fekete-zöld dobozért, de azért meg lehet nézni, hogy az államokban és persze a "fejlettebb európai országokban" csak egy szűk réteg űzi a warezt, és mégis viszik a ládát mint a cukrot. PS2 bácsiról nem is beszélve. Szegény GameCubeot meg hanyagolják... ebből is látszik, hogy nem lehet mindenkinek olyan telibetrafált & aszottjó ízlése, mint nékem ;D

    A backward compatibility is érdekes tányérra lett téve a téma kapcsán - szerintem nem nagyon befolyásolja egy nextgen konzol sikerét az, hogy mennyire lehet vele játszani mondjuk 96-os PS1 gémekkel. Mert ugyebár a "fő felhasználóréteg", azaz a mainstream szenny CSAK azt nézi, hogy "milyen szép a grafika", meg persze azt is, hogy benne van-e a kiszemelt játék címében a "Grand Theft Auto" szótrió. Hehe :) Ha esetleg hazdutam volna fentebb, akkor a PSP mehet nyugdíjba, hisz a DS-el lehet GBA-s játékokat játszani, és nemsokára jönnek a flashcardok is hozzá. Hurrah.
  • UNREG
    #27
    "sem a PS3 nem lesz lefelé kompatibilis."

    Ezt meg honnan a csudából veszed? 99% hogy kompatibilis lesz.
    Az X2 az tényleg nem...
  • item
    #26
    Az ott ha jól látom UMD slot?! Az új konzolban meg BD lesz nem?!! Ez a kép egy kókányolt kacat!
  • PLaci #25
    Sony USB memória? :D
  • Vers
    #24
  • awender
    #23
    Az MS rengeteg pert akasztott chipgyártók nyakába. Szintúgy a Sony.

    Sem az XBOX, sem a PS3 nem lesz lefelé kompatibilis.

    A kalózverziók nem virulnak olyan szabadon, mint Mo-n. Pl. német Ebay-en ilyesmit nem találsz - minden eredeti.

    Azokat, akik jól keresnek, nem érdekli, hogy egy játék 30-50 euró körül mozog, mivel nem számít. Havi 4-5 játék egyáltalán nem megterhelő számukra.
  • consono
    #22
    Nem beszélve arról, hogy nem a honi helyzetből kéne kiindulni, hogy mi van a tengeren túlon, vagy japánban...
  • pemga
    #21
    "Csak számolták a zsozsót az eladott gépek után."

    ... és a programok után, nem csak az eladásból részesednek, hanem pusztán azért is kérnek a fejlesztőktől, hogy azok megjelentethessék az adott konzolon a cuccuk.

    Az már kevésbé igaz, hogy a program írók nem mentek tönkre. Elég nagy szarban vannak, most az a tendencia, hogy csak a legnagyobbak maradhatnak (pl. MS, EA, Sony), ők felvásárolják sorban a kicsiket, sőt a nem túl kicsiket is. (Ld. Eidos, VU Games problémák.) Azért ez nem pont ugyanaz, mint a zeneipar, ahol csak a producerek extra profitja forog veszélyben :).
  • palika22
    #20
    Én nem akarok a XBOX VS PS3 vitába szálni ez a jobb az a jobb, de szerintem az lesz a nyerő akinek visszafele kompatibilis lesz a gépe, valamint előbb jelenik meg a kalóz chipje. Senki sem beszél róla hivatalosan, de az XBOX és a PS2 döntő fölénye a többi konzollal szemben abban van, hogy megvan mindkettőnek a jól működő kalóz verziója. (Ti gépetek eredeti? Hányan nem vettek volna konzolt, ha nem lenne chippelt?? Nem mindenki milliomos, hogy 10-15eFt-ot dobjon ki minden progiért.... amiről a menet közben derül csak ki, hogy nem kellet volna megvenni.....)Azért senki nem vesz konzolt, hogy 1-2 progival beérje.... CSINÁLT AKÁR A SONY, AKÁR A MICROSOFT KERESZTES HADJÁRATOT A KALÓZCHIPGYÁRTÓK ÉS FORGALMAZÓK ELLEN? INDÍTOTTA PEREK TUCATJAIT VALAMELYIK, MINT PL AZ ASVA ÉS TÁRSAI?? ÉN EGY-KÉT PERES ESTRŐL HALLOTTAM A SONY-TÓL, AMINEK A FÜSTJE NAGYOBB VOLT MINT A LÁNGJA. Csak számolták a zsozsót az eladott gépek után. A program írók sem mentek tönkre, mert ugyan nagy a kalózmásolatok száma, de azért egy-két eredetit beszereztek a chippelt géptulajdonosok is. Szülinap, karácsony stb., mindig csurran cseppen valami.
  • PLaci #19
    Figy, nem játszottam a GT-vel, de NEM lehet annyira jobb, hogy így reagálj. A PGR2 pedig igenis jó játék.
  • Ombika
    #18
    Uristen ne hasonlitsuk mar Gran Turismoval,mellett e nevetseges!!!!!!!!
  • pemga
    #17
    PS3-ban BlueRay lesz :). De minta eredetileg később jelent volna meg, mint az XboX2, remélem nem túlzottan megfeszített tempóval dobják ki a piacra :).
  • Atika :o)
    #16
    Akkor te is reggeltol estig nyomod ha mar ketto ps2-est beszarattal :)
  • fejesprf
    #15
    Nekem volt PS2-őm 2is de mind a kettőn beszart az olvasofej most X-em van 120-as vinyoval és megvagyok vele elégedve! "powered by evox"
  • Zozo76
    #14
    De ugy olvastam hogy a HDD kimarad. Vagy megse?
  • PLaci #13
    az XboX iszonyú előnye: HDD.
    Ha lecseréled az Op rendszert EvoX-ra, vagy XBMC-re (asszem mind2 linux, én az utóbbit ajánlom), és beleraktál egy nagyobb vinyót, iszonyat miket tudsz vele művelni :D
  • PLaci #12
    Project Gotham Racing 2.
    Kizárólag XboX-os, és iszonyat jó.
  • Zozo76
    #11
    Alig varom mar, termeszetesen az XBOX 2-t!!!