SG.hu

200 milliós támogatás a magyar informatikai cégek amerikai előretöréséhez

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter ma sajtótájékoztató keretében bejelentette az informatika és a távközlésfejlesztés és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások területén működő "Amerikai piacra jutás támogatása kis és közepes méretű vállalkozásoknak" címmel meghirdetett pályázat nyerteseit.

A pályázat célja - melynek megvalósítására 200 millió forint állt rendelkezésre -, hogy javítsa a kis- és középvállalkozások versenyképességét a nemzetközi piacokon; elősegítse a magyar informatikai és telekommunikációs ipar külföldi megjelenését. A támogatás célja továbbá az iparág hazai kis- és középvállalkozásai által előállított, magas tudástartalmú termékek és szolgáltatások amerikai piacra jutásának elősegítése, a magyar információtechnológiai ipar külföldi promóciója, valamint a hazai és külföldi vállalkozások üzleti kapcsolatainak katalizálása révén.

A 18 beérkezett pályázatot 3 magyar szakértő és a 6 amerikai cég szakemberei véleményezték szigorú szakmai szempontok és az amerikai piacra jutási esélyeik alapján. A Bizottság, figyelembe véve a magyar szakértők véleményét, a benyújtott témák és a pályázó cégek minőségére, a megadott üzleti modellekre, a piacra viteli tervekre, a támogatási igényekre vonatkozóan, valamint az amerikai szakértőknek a pályaművek piacra jutási esélyeit taglaló megállapításait, 10 pályaművet javasolt támogatásban részesíteni.

A nyertes pályázók a következők: Meditech Kft., AnaLogic Computers Kft., Enigma Rt., Trilobita Rt., Aitia Rt., Egroup Kft., Itware Kft., Freesoft Kft., Parabel Film Bt., Rubik Interaktív Kft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!