SG.hu

A Nokia kommunikátor üzleti oldala

A ma tartott Nokia Kommunikátor Konferencián a vállalat bemutatta a 9300-as okostelefon és a 9500-as kommunikátor üzleti alkalmazásait, és integrálását a vállalati rendszerekbe.

"Fontos számunkra, hogy a szakemberek közvetlen közelről lássák, hogy a Nokia 9300 okostelefon és a Nokia 9500 kommunikátor segítségével hogyan válhat mobillá a vállalati munkavégzés, és ez hogyan járulhat hozzá a vállalati hatékonyság növeléséhez." - mondta Dankovics Tamás, a Nokia Hungary Kft. üzletfejlesztési igazgatója. A konferencián a telefongyártó és üzleti partnerei (Symantec, Pointsec, IBM, Oracle, Wayfinder, M.I.T. Systems) a Nokia 9300 okostelefonra és a Nokia 9500 kommunikátorra készült alkalmazásokat és megoldásokat mutattak be.

A 9300-as okostelefon és a 9500-as kommunikátor többszintű, szabványokon alapuló, vállalati igényekre tervezett biztonsági megoldáskészlettel rendelkezik. Az adatforgalmat szabványos virtuális magánhálózat (VPN) megoldások sora biztosíthatja hatékonyan. A Security Service Manager-ből és a mobil VPN kliensből felépülő virtuális magánhálózati megoldás a létező vállalati infrastruktúrába integrálja, és mobilkészülékekre is kiterjeszti az IPSec VPN-t.


A készülékek biztonságát egy másik szinten szavatolja a Symantec on-line frissíthető, mobil tűzfal és vírusölő megoldása. A Pointsec ismertette automatikus, valós-idejű kódolását. A vállalat Symbian eszközökre optimalizált rendszere a gyártó szerint megvédi és kódolja az ezen készülékeken tárolt információt, így az e-mailt, szöveges üzeneteket és képeket.

A Nokia kommunikátor-platformja és az IBM mobilszoftvereinek összekapcsolása olyan funkciókat tesz lehetővé, mint pl. az azonnali üzenetküldés (Instant Messaging). A megoldás a kommunikátor Symbian operációs rendszerre optimalizált IBM szoftverek sorából épül fel. Ezek között szerepel a WebSphere Everyplace Access Client, a WebSphere Everyplace Connection Manager Client, a WebSphere Micro Environment, az IBM Tivoli és a Nokia kommunikátorhoz készült Lotus Sametime Instant Messaging Client. Ezen alkalmazások a vállalat által támogatott rendszerek széles köréhez biztosítanak hozzáférést, így a felhasználók folyamatosan elérhetik a fontos információforrásokat, a vállalatok és szolgáltatók pedig a kapcsolat biztonságosságának garantálása mellett kínálhatják felhasználóiknak az alkalmazásokat.


A Nokia a másik nagy adatbázisfejlesztő céggel, az Oracle-vel is együttműködik. Céljuk a vállalati mobil együttműködés integrált rendszerének kialakítása. A közös kezdeményezés a céges e-mail, naptár, címjegyzék szolgáltatások és távoli fájl kezelés fejlesztésére és értékesítésére terjed ki.

A navigációs szolgáltatások sem hiányoznak, a Wayfinder megoldásaútvonaltervezési funkciókat kínál. Egy részletes térképen mindig láthatjuk aktuális helyzetünket, és a mobiltelefon hangutasításokkal vezet el minket az úticélig. Közlésük szerint az adatbázisban többszázezer magyar cím, cégnév vagy Érdekes Pont után lehet keresni. Elég megadni a kívánt címet, vállalatot vagy irányítószámot, esetleg egy kategóriát, kedvencet a címlistából kiválasztani, és már csak a piros vonalat kell követni.

A Symbian operációs rendszerre szakosodott magyar fejlesztő cég a Nokia kulcspartnere magyarországi szoftverfejlesztésekben. A konferencián bemutatásra kerültek a Nokia 9300 okostelefonra és a Nokia 9500 kommunikátorra készült vállalati alkalmazásaik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skyper #9
    daveofgod -nak mondom, hogy nagyon jól ismerem a SE P910i telefont, a kamerája VGA minőségű, (0,3 megapixel)ez nem a legjobb minőség, de tiszta képeket lehet vele készíteni. Ez a gépekre áhejezve nem adnak szép képeket, de MMS képnek tökéletes. Szóval e miatt nem kell aggódnod.
    A másik kérdésre válaszolva: A(belső QETRI) gombok aprók, alig nyomhatóak, ügyes kéz kell a nyomásához, de teljes (betű) billentyűzet, így az SMS írást megkönnyít(heti ::). A billentyűzetet úgy alakították ki, hogy fél perc alatt leszerelhető, ijenkor a mobilban elhejezhető, képérintős grafikus ceruzával használhattyuk PDA-telefonunkat.
    A telefon stereo hangot ad, és jól megfelel út közben ,mikor MP3 as zenét akarsz hallgatni. Ehez a bluetooth headset -et is használhatod. A PDA mobil használatát CSAK AZ AKKU KORLÁTOZZA!!!
    Még a memória sem szab határt!!! A készüléknek 64 Mb beépített memóriája van (!!!), de ha ez kevésnek bizonyulna, akkor Memory Stick Duo (!!!!)
    memóriakártyával bővítheted.
    A PDA mobil Symbian operációs rencerrel( az egyik legjobb PDA-telefon -operációs rencerrel) rendelkezik.
    A készülék behozza az INTERNET-et (web), igaz csak a "könnyebb" oldalakat.
    Ha eltévecc útközben, jó ha a P910i nálad van.
    a készülék beépített GPS adó-vevővel rendelkezik, így nem lehet gond a hejmeghatározás. Ezzel az útmeghatározás sem jelenthet gondot. Csak beírod hogy honnan hova mész, és kinyomja, a legrövidebb, (legegyszerűbb, legérdekessebb stb.)
    útvonalat.
    A készülékhez 32 Mb os Memory Stick Duo kártyát, (bizonyos csomagokban bluetooth headset-et) töltőt, PC-s szinkronizáló programot, grafikus ceruzát adnak. (a sony errikcson szinkronizáló-programja az egyik legjobb!!!)
    A telefonhoz internetről számos szoftvert tölthecc le.
    Egyetlen negatíva a 197 000 forintos ára...
    DE AZÉR SZERINTEM EGY NAGYON JÓ VÁLASZTÁS!!
  • daveofgod #8
    fontos kérés olyanoktól, akik SE P910i használnak. kérnék véleményeket és hátrányokat. felhasználók véleménye érdekel s nem szolgáltatókké. nos? lehet vennék egy olyat. mennyire jó a kép készítési minősége? mennyire lehet használni a ceruzás opciót, vagy a kicsi billentyűt? stb... köszii
  • patrik #7
    ha esetleg valaki tud a SmartMovie-nál jobb videolejátszott, akkor az érdekelne :)
  • patrik #6
    jó kis gépe ez, bár a videolejátszási képességeiben ellégé csalódtam (nem láttam még normális minőségű videot amit rendesen lejátszott volna, azért manapság egy ilyan árfekvésű géptől ezt én elvárnám:) )

    ezt leszámítva nem volt vele semmi gondom eddig, pl szövegszerkesztője jobban megjeleníti a Word fájlokat mint az MS Windows-os PDA.
  • DOT #5
    A P910-el nem sikerül elküldeni egy saját maga által készített képet emailben, csatolásként. A letöltött emailek vagy megjelennek, vagy csak szürkeség van. Hát ennyit erről. Én ugyan Ericsson-hívő vagyok, de ez bizony el van b..va.
  • Supergamer_real #4
    Bocsi.

    Úgy értettem, hogy huzamosabb ideig próbáld ki őket. Nem is feltételezem, hogy úgy alkottál véleményt, hogy nem próbáltad ki mind a kettőt. ;-)
  • Supergamer_real #3
    Javaslom próbáld ki mindkettőt.

    A 9500 egy jól eltalált darab, lassan fél éve használom és jóformán semmi bajom sem volt vele. A SE 910ben vannak hiányosságok bőven az üzleti/irodai felhasználáshoz . Ennek a telefonnak ez a célfelhasználási területe.

  • Taranov #2
    Csak azt babrás nyomkodni. Nekem 9210i van, nagyon pöpec, csak nagy baj, hogy nincs benne egér szerűség, illetve azt helyettesítő eszköz, valamint nagyon lassú, használhatatlan a böngészés :(
  • UnnameD #1
    Nem mintha lebecsülném a nokiát, de egy SE p910 jobb , mint a kommunikátor szvsz.