27
-
Rex27 #27 Nem kell problémázni a windows tűzfallal, egyszerűen szerezzetek be egy normális tűzfalat és vírusírtót, mint én. -
#26 Pemga: minden oprendszeren van backdoor, ilyenkor csak közli az adataid :) -
#25 Olvashatsz róla itt az SG-n is:
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=34922
Az SP2 tűzfala a ludas, ha minden igaz patch-el javítható. Kérdés hogy ennyi ember nam volt képes update-elni, vagy a javítás nem teljes? -
#24 Én bizony látom az összes, bekapcsolt (a szolgáltató hálózatával kommunikáló) gépet! -
pemga #23 Áh, akkor ez az a sok refused samba-s próbálkozás a gépemen? :)). Aki szerint a win biztonságos, annak javaslom, hogy egy kb 5 perces adatforgalmi dump-ot nézzen meg, hogy a win mit hány ki magából a hálózat felé... (Miközben látszólag absz semmit nem csinál.) -
GABOR16 #22 Ezt megnéztem, hogy én látom-e, de nem igazál látok senkit (Chello-m van). -
GABOR16 #21 aszem majd hamarosan sokkal több Linuxhasználó lesz a világban (köztük leszek én is, ha törik, ha szakad).
Windows maximum úgylesz a gépen, hogy nem lehet vele felmeni a netre (szinén ez a hálókártyaletíltós dolog). -
#20 A hálózat kezelése nagyon gyanús az SP2-nek: én például SP2 alól - ahogy bárki más is - látom a netszolgáltató alhálózatát, azaz akikkel egy csoportban vagyok. Jó nem? -
eke #19 Lehet, hogy hamarosan végleg áttérek a Linuxra...hm? -
#18 cselló esetén ez nem épp kivitelezhető .. -
#17 az hogy korlátozott ill. nincs hálózat az nem baj, mert alapból XP csak akkor mutatja , ha be van dugva a kábel és minden oké , de ha DHCP nélküli hálóra dugod fel a gépedet akkor "korlátozott" lesz ill, ha nincs bedugva akkor meg "nincs hálózat" , de legalább tudod hogy a hálókártyával minden oké..
a proci terhelés meg a plusz "szolgáltatások" miatt van .. tűzfal meg ilyenek amik persze körülbelül annyit érnek mint öreganyám sötétítő függönye [tiszta luk ^^] -
#16 igen linuxot használnak, volt is róla mindenhol "cikk/hír" hogy a microsoft.com linuxon fut .. ami nem igaz , csak a windowsupdate.com , és ha jól tudom a nagy sávszélt igénylő file letöltések .. a többi továbbra is WinServer 2K3-on megy redmondból.. -
Fenjoy #15 :) Nah igen, nekem is van egy problémám a frissitésel, sp1ben full fent van, és amikor csak lehet az updatenél választom a "más frissitéseket"... egy okbol... az sp2 nálam nem jön be a gépemnél sem... ugyanis mikor letöltöttem a gép teljesitmény meg nőtt (mármint a proc terhelése), még Sp1 ben nem... és a legfontosabb még egy "hibás" hálozati ikon jelenik meg, hogy "korlátozott vagy nincs hálozat" hát köszönöm szépen:) És ez több telepitésnél is igy volt már eddig valahogy a konfigom nem kedveli az SP2-őt... másnál is volt ilyen már?
konfig röviden:P4(3ghz)1Gb DDR (400mhz)
Üdv
:)
-
pemga #14 Köszi. Valamiért rutinból az "about Akamai, Carreers"-re kattintottam :). Egyébként vicces, de ők linuxokat használnak (windowsupdate.com-os kéréseket linux fogadja, hehe :)),
Ilyesmit használnak (ugye honnan lehet megtudni legtöbbet az alkalmazott rendszerekről :)).
* 6 years experience as a Unix Systems Administrator.
* 2 years administering Debian Linux systems.
* Experience with ANSI SQL, Oracle PL/SQL, Oracle or DB2 database configuration, MySQL.
-
pemga #13 SoftPerfect Personal Firewall. GPL-es, kicsi, rugalmas. windowsupdate.com ip-tartományát tiltólistára felnyomod, és máris nem fog zargatni ilyesmivel, az online játékaid meg menni fognak probléma nélkül. -
#12 http://www.akamai.com/en/html/technology/nocc.html -
#11 meguntam a peccselést , feltettem egy tűzfalat és naponta imádkozom, de sp1 sp2 meg hotfixek.. többet ártanak mint használnak, persze van akinek jobb lett, de úgy látszik az én hardverösszeállításomat nem kedveli windóz.. -
#10 akamai-n keresztül megy ... -
pemga #9 Igazából már eredetileg is ilyen elosztott rendszeren lenne értelme a frissítést megcsinálni, nemtom a windowsupdate.com -on hány gép (vagy még inkább: földrajzilag hányfele szétdobott cluster) várja a kéréseket.
Ha a rendszergazdáknak akarnak kedvezni, akkor meg miért nem csinálnak már végre olyan lehetőséget, hogy forgatókönyvet lehessen írni a frissítéshez, és ne kelljen egyesével benyomni, hogy ilyen opciót akarsz, olyat nem, stb. Ilyen forgatókönyvet akár lehet rögzíteni is egy próbagépen (hová klikkel a kedves delikvens a maga módján :)), ha nagyon nem akarnak rá rendes nyelvet írni (szerintem az unatkozóbbak most is ilyesmit írnak, csak gombnevekkel meg pozíciókkal). És máris mehet fel többszáz gépre ugyanúgy... -
irkab1rka #8 ha nem a m$-től töltöd a windows frissítésedet, és nem figyelsz a checksum-ra, akkor szépen trójait fox letölteni.
Még rosszabb lesz a helyzet, csak már nem lehet blamálni a m£-t miatta. -
csikar6 #7 A sok fölösleges - nagyméretű kép és képanimáció terheli a gépet. -
#6 én pl csak online game-kat nyomok :) -
#5 csináld azt amit én... Windowsnak csinálsz egy 8-10 gigás partíciót, amin jácchacc, és tiltsd le a hálókártyát win alatt... Netre és zenehallgatásra jó a pingvin is, és így játszthatsz is... -
#4 ahogy nézem magyar windows-t még nem frissit? -
#3 *zabpelyhes -
#2 szvsz inkább azt kéne szorgalmazni, hogy a zabpelyhez dobozok ne krézi taxit meg ilyeneket rejtsenek, hanem egy eredeti xp-t. kb annyit ér. viszont alternatíva meg nincs sajna. az elmúlt 2-3 napban nem pitin meggyűlt vele a bajom.
pingvin használat fel se merült, még mielőtt vki megemlíti. -
#1 A kész helyzet elé állítás tipikus esete. Rövidesen az update-oldalak ellenőrizni fogják a Win eredetiségét: ami elkerülhetetlenül együtt fog járni az illegális adatgyűjtéssel.
Válaszul megjelennek majd a warez-frissítések, a win-userek meglehetősen nagy száma a Bittorent-hez hasonló file-letöltőkkel fogja betömni a réseket.