SG.hu

A Panasonic megkapta a jogot az MHP Logo használatára

A genfi (Svájc) székhelyű DVB (Digital Video Broadcasting1) Project Office nevű szervezet a világon elsőként a Panasonic-nak adta meg a jogot, hogy az MHP(R) (Multimedia Home Platform2) logót használhassa. Az Európai Telekommunikációs Szabványhivatal (ETSI) DVB-MHP 1.0.2 szabványának előírásainak megfelelő minőségi ellenőrzés és a minden részletre kiterjedő tesztek elvégzése után a Panasonic TU-MSF100-as univerzális digitális interaktív TV dekóder modellje az MHP logóval kerülhet piacra.

A Digital Video Broadcasting (DVB) Project egy olyan üzleti társulás, amely több mint 40 ország 300-nál is több gyártóját, műsorszolgáltatóját, infrastruktúra szolgáltatóját és egyéb szervezeteit tömöríti magába annak érdekében, hogy megteremtsék a digitális televíziós műsorszórás és adatszolgáltatás globális szabványait. A Panasonic az egyik alapító tagja a DVB Project szervezetnek, amely hivatalosan 1993 szeptemberében alakult.

A felhasználó számára az MHP logó biztosítékot jelent a minőség és a megbízhatóság tekintetében. Ez a logó garanciát jelent a vásárlónak arra nézve, hogy a dekódere valóban megfelel az interaktív digitális televíziózás követelményeinek, különösen az MHP alkalmazások vételénél. A Multimedia Home Platform (MHP) egy olyan általános érintkező felületalkalmazás, amely közös API (Application Programme Interface) felületet szolgáltat, így teljesen független a használt hardvertől.

Az első TU-MSF100 univerzális dekóderek már 2002. novemberében megvásárolhatóak lesznek 459 eurós ajánlott fogyasztói áron. A Panasonic új termékének forgalmazását több mint 10 000 sikeres teszt előzte meg, amelyek elengedhetetlenek voltak az MHP(R) megfelelési teszt és a DVB-MHP engedélyeztetési eljárás teljesítéséhez. E rendkívül kemény feltételek teljesítése garantálja az MHP(R) logóval ellátott termékek megbízhatóságát és minőségét.

A Panasonic méltán büszke arra, hogy elsőként kapta meg a logó használat engedélyét, mivel a TU-MSF100 univerzális digitális dekóder teljes MHP struktúrája saját fejlesztéseken alapszik. Mindezek mellett a TU-MSF100 magában foglalja a TV EN2.3 és a TCP/IP kiterjesztéseket is a modem visszajelző csatornájához. "Minden elismerésem a cég német és japán mérnökeinek. Ismét sikerült a bonyolult követelményrendszerből egy felhasználóbarát terméket alkotniuk"- nyilatkozta Dr. Wilfried Geuen, a Panasonic European Laboratories GmbH elnöke, hozzátéve, hogy - "eltökéltségükkel a Panasonic ismét bebizonyította, hogy méltán tölt be vezető szerepet a digitális televíziózás területén."

A fejlesztés sikeres teljesítése után most Lothar Kerestedjiané, a Panasonic Deutschland GmbH Üzletfejlesztési igazgatójáé a főszerep. Nyilatkozata szerint, - "a TU-MSH100 bevezetésével az MHP felületek egész világon való elterjedését szeretnénk nagyban elősegíteni. A digitális, interaktív televízió többé már nem álom. A televízió új generációja megszületett."

Az MHP szabvány egyik megalkotójaként és a digitális televíziózás úttörőjeként a Panasonic 2002. decemberében szövetségre lép az ARD-vel (Német Közszolgálati Műsorszóró Társaság) annak érdekében, hogy minél szélesebb körben ismertethesse az MHP szabvány alkalmazások sokoldalú felhasználási lehetőségeit, az ezirányú befektetések biztonságosságát, és hogy bebizonyítsa a rendszer létjogosultságát a brüsszeli Európai Bizottságnak. E lépés célja, hogy a Panasonic az MHP rendszert ajánlja a Bizottságnak, mint a digitális televíziózás európai szabványát, és ezáltal minél szélesebb körű áttörés jöhessen létre az interaktív televíziózásban.

A fent említett erőfeszítések mellett a Panasonic szorosan együttműködik német és nemzetközi TV állomásokkal és alkalmazás-fejlesztőkkel annak érdekében, hogy a piac minél hamarabb kész lehessen az MHP(R) fogadására. A Panasonic Developer Kit nevű szoftver és hardver csomag segítségével az MHP alkalmazások könnyen és gyorsan fejleszthetőek, tesztelhetőek és alakíthatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!