Gyurkity Péter

A Microsoft elnézést kért a Startpagina letiltása miatt

A szoftveróriás nyilvánosan is bocsánatot kért, és kompenzációt ígért a Startpagina.nl weboldal üzemeltetőinek, amely az internetezők kezdőoldalaként a Microsoft egyik legnagyobb riválisa Hollandiában.

A vállalat képviselője megerősítette, hogy a Windows AntiSpyware béta változata nem engedélyezte, hogy a böngészőben kezdőoldalnak állítsuk be a Startpaginát, és egyben leszögezte, hogy a biztonsági szoftver legújabb verziója már nem tartalmazza ezt a hibát. "A Microsoft kirakott egy közleményt holland és belga részlegének internetes oldalára, amelyben felhívja a felhasználók figyelmét a Windows AntiSpyware legújabb verziójára, és egyben elnézést kér s Startpagina.nl számára okozott kellemetlenségért" - jelentette ki a szoftveróriás képviselője. Hozzátette, hogy ezzel egy időben megállapodást kötöttek a vállalattal, amelynek pénzügyi részleteit azonban nem hozzák nyilvánosságra.


Bert Wiggers, a Startpagina igazgatója nem sokkal később kijelentette, hogy nem nyilatkozhat a megállapodásban szereplő összegről, de annyit elárult, hogy nem kell feltétlenül hatalmas pénzre gondolnunk. "Egy meglehetősen csekély összegről esett itt szó. Ami számomra fontosabb, az az, hogy a Microsoft nyilvánosan elismerte a hibát, és bocsánatot kért" - jelentette ki Wiggers. Az igazgató hozzátette, hogy a szoftveróriás elég lassan lépett az ügyben. "A Microsoft végül reagált a levelekre és a telefonhívásaimra, nem úgy mint az első néhány héten. Eléggé mérges voltam, hiszen a vállalat szoftvere károsnak ítélte weboldalunkat, de a hibát már kijavították" - tette hozzá Wiggers.

Érdekes, hogy a Startpagina a Microsoft egyik legnagyobb riválisa Hollandiában. A Multiscope felmérése szerint a weboldalon januárban mintegy 7,7 millió látogató fordult meg, míg a Google.nl 7,1 millió, az MSN.nl pedig 6,4 millió látogatót érdekelt az év első hónapjában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • TeszteloPontHu #18
  A pagina spanyolul lapot jelent, ha minden igaz. :)
 • pemga #17
  Imho ez mezei hiba, MS lehet, hogy csúnya, gonosz, stb. De nem úgy áll hozzá, hogy minden nagy vizen túli ország "piti" (értsd: nem-amerikai) érdekeinek betegyen. Ez figyelmetlenség, pláne hogy a cuccot nem is ők fejlesztették, csak megvettég egy céggel együtt. Nomeg ehhez az is kellene, hogy a holland lánynak legyen bármi beleszólása is abba, hogy anya mit és hogyan fejleszt... Azért ekkora szintű együttműködést és kommunikációt ne feltételezzünk fel ilyen rövid idő alatt :)).

  Az opera-s MSN v. az AOL AIM-os inkompatibilitás más, mert ott direkt olyanra csinálták, hogy ne működjön. Egy már meglevő saját fejlesztésű működő dolgot piszkáltak meg, hogy ne működjön együtt az illető programokkal, de mind a kettő "kemény amerikai" érdekeket sértett.
 • Tetsuo #16
  Ismerek néhány igazgatót aki azt sem értené mit írtál le..
 • noss #15
  v
 • HUmanEmber41st #14
  Valami hacker kicserélhetné a pagina "P" betűjét valami más betűre..
 • HUmanEmber41st #13
  lol
 • M2 #12
  Azért nem hinném, hogy ezt direkt rakták volna bele, mert miután kiderül a dolog (az első néhány panaszos user után), többet visz el a konyháról negatív reklámként, mint amennyi hasznot hoz az a pár klikk.
 • haxoror #11
  Vagy az M$ hollandiai kisfőnöke javítani akart a statisztikán hogy a vezérkarnál jó színben tűnjön föl, ennél nagyobb hülyeséget is tud csinálni vki ha nem a tudás hanem a könyöklés volt az útja a bársonyszékbe...
  Vagy tényleg csak egy véletlen hiba :)
 • billgates #10
  Pedig simán megcsinál ilyen etikátlan húzásokat az M$. Elég csak az MSN oldal letiltására az Operát használó userekkel szemben. Erre válaszul volt az Opera-nak egy vicces változata. Opera Bork Edition
 • mainruler #9
  :)