Dojcsák Dániel

Walkman-telefonokat készít a Sony Ericsson

Már márciusban a boltokba kerülhetnek azok a Sony Ericsson mobiltelefon-walkman hibridek, amikre át lehet másolni zenei CD-k anyagát PC-n keresztül. A későbbi modellek pedig képesek lesznek a másolásvédett, interneten megvásárolt és letöltött fájlok lejátszására is akár úgy, hogy ezeket közvetlenül az internetről tölti le a készülék.

A Sony évtizedek óta jól ismert hordozható zenelejátszó gyártó, s most a közös mobiltelefon gyártó cégbe is beinvesztálja tapasztalatait. Az egyre népszerűbb, jól kidolgozott Sony Ericsson telefonok megkapják a szintén népszerű Sony zenelejátszók képességeit is, mellyel a japán-svéd vállalat reményei szerint újabb szeletet hasíthatnak ki a mobil-tortából.

A Sony Ericsson új termékei támogatni fognak szinte minden elterjedt digitális zene formátumot, ezzel is segítve a szolgáltatók és a fogyasztók igényeinek jobb kielégítését. A vásárlók választott szolgáltatótól függetlenül használhatják majd a vállalat Connect internetes zeneletöltő szolgáltatását, mely jelenleg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Hollandiában elérhető.

Természetesen nem csak a Sony Ericsson próbálkozik hasonlóval, hiszen a legnagyobb konkurensek szintén mostanság dobják majd piacra hibrid készülékeiket. A világ első számú telefon gyártója a világ első számú szoftveróriásával, a Microsofttal fogott össze, ennek eredményeképp a Nokia telefonok képesek lesznek a Windows platformon használt fájlok kezelésére, és minden gond nélkül használhatjuk majd Nokiánkat mini számítógépként, adathordozóként is.

A főleg amerikai piacokat hódító Motorola a számítástechnika hasonló cipőben járó szereplőjét, az Apple-t választotta, így a Motorola készülékek képesek lesznek majd az iTunes elérésére és funkcióiban szinte teljesen megegyeznek majd az iPod készülékekkel.

Az erős konkurencia ellenére a Sony mégis bízik abban, hogy a zenelejátszás terén szerzett tapasztalatai kellő előnyhöz juttatják ebben a versenyben is, hiszen nem véletlen, hogy anno csak a Sony WalkMan márkanév alatt 340 millió darabot sikerült értékesíteniük világszerte. A WalkMan név pedig még mind a mai napig közismert és egyértelműen a vállalathoz kötődik a nyugati társadalmakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atr0p0sz #11
    És aztán lehet, hogy a Sony beperli azokat, akik az általuk gyártott telefonra a Sony Records által kiadott zenei cd-ket átmásolták? :P
    Undorító, hogy tiltanak, perrel fenyegetnek, büntetnek, de közben bíztatnak arra, hogy igen igen vedd meg, másold rá, aztán majd jól megbüntetünk, mert a telefon ára semmi ahhoz képest, amit mi majd leperlünk rólad....
  • TeszteloPontHu #10
    Aha. És hány éve is létezik az MP3 formátum? Hány éve kaphatóak MP3-lejátszók?
  • Hedgehunter #9
    Akkor en egy szerencsetlen alak vagyok a Sonyval! Amugy igazabol en olyanra gondoltam amihez kifejezetten szukseges szoftver pl Md. A Sony DVD irom pl kivaloan mukodik az erositom sem szarakodik.....
  • Csiszi #8
    Ez közel se igaz, nekem pl már majd 1 éve van egy olyan sony külső dvd olvasó/cd íróm, ami mellesleg mp3 discmanként is funkcionál (ekkor persze a notebooktól függetlenül, és akár dvd-ről is olvassa a zenéket).
  • aDannyBoy #7
    MicroDrive 2.2Giga 24e Huf
  • Hedgehunter #6
    Ja a Sony meg dogoljon meg!! Eddig MINDEN Sony amit vettem (Sony buzi voltam)es szoftver kellett hozza, beszart egy ido utan!!! (marmint a szoftver)
  • Hedgehunter #5
    Na vegre eddig azert nem vettem uj telefont, mert nem tudtam mp3 lejatszokent hasznalni!!! Hajra SD, ram fejlodj meg egy kicsit olcso 10 gigaig!!!!
  • TeszteloPontHu #4
    Az első Sony termék, amely nem csak a saját formátumát támogatja...
  • eX #3
    Hát kiváncsi vagyok ,mit alkotnak!
  • dez #2
    "amikre át lehet másolni zenei CD-k anyagát PC-n keresztül"

    Ha ez nem wav-ban történik, akkor a norvég piac már ki is esett, mert ott épp most akarják ugye betiltani az ilyet...
    http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35561