Berta Sándor

3G-alapú internet Németországban

A legkisebb né­met mo­bil­szol­gál­ta­tó vál­la­lat, az O2 úgy dön­tött, hogy az ott­ho­ni fel­hasz­ná­lók szá­má­ra is le­he­tő­vé teszi az UMTS-tech­no­ló­gián ala­puló in­ter­ne­te­zést. Az új szol­gál­ta­tás­sal az idei Ce­BIT-re akar ki­ruk­kol­ni a cég.

Az O2 Surf@home nevű csomag az árból kiindulva főleg azoknak az internetezőknek lehet érdekes, akik jelenleg analóg vonalat használnak és havonta legfeljebb 30-40 órát töltenek a világhálón. Minderről a cég illetékes menedzsere, Björn Flormann tájékoztatta a sajtó képviselőit Berlinben. Az O2 konkrét árakat ugyan még nem közölt, a szakember szerint azonban az idei CeBIT-en erre is sor kerül majd. A kiállítást idén március 10-e és 16-a között rendezik meg Hannoverben.

A Surf@home csomag a Gemion Home koncepcióra épül és az O2 információi szerint jelenleg egyedülálló a maga nemében. A koncepció lényege, hogy az előfizetők a mobil készülékeikkel otthonról az átlagosnál kedvezőbb körülmények és feltételek mellett internetezhetnek. Mindehhez szükség van egy ezüstszínű külső boxra, ami körülbelül akkora, mint egy DSL-modem, amelyhez a számítógépet kábellel és vezeték nélküli technológiák segítségével egyaránt csatlakoztatni lehet. Az elérhető maximális internetezési sebesség 384 kbit másodpercenként, ennek ellenére Björn Flormann szerint elsősorban nem a szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkező felhasználókat akarják átcsábítani az új csomaghoz.

A német mobilszolgáltató cég ezenkívül a jövőben az eddiginél nagyobb figyelmet akar fordítani a zenei albumok online értékesítésére is. A különböző zeneszámok így a tervek szerint már nem csak a felhasználók mobiltelefonjára, hanem egyúttal a számítógépére is letölthetők lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ÉLES #4
    Én dsl használok meg vagyok vele elégedve és még az ára is elfogatható.
  • Mipi #3
    O2 kéne magyarországon is. Nekem tetszik az O2 stílusa meg az egész szolgáltató. Én németországban az O2-t használtam a roaming is olcsóbb volt. De sajna németben az O2-nek még kicsi a lefedettsége.
  • k0zi #2
    Ugyan már a vezetékeset is alig bírjuk fizetni :D
  • Antychrist #1
    ILyen legyen nálunk is