Alex

Magyaroknál is ellenőrizhetik a Windows jogtisztaságát

Hazánkban is életbe lépett a Microsoft "Eredeti Windows - Valódi Előny" néven elindított globális kezdeményezése, melynek keretében a Letöltő Központ ellenőrzi Windowsunk jogtisztaságát.

Az "Eredeti Windows - Valódi Előny" kezdeményezés kiterjesztésével a Microsoft az illegális szoftverhasználat visszaszorításának érdekében tesz erőfeszítéseket. Szoftverletöltés esetén a vállalat Letöltő Központja ellenőrzi a szoftver eredetiségét, és a tesztelésen túljutott jogtiszta Windows-t használók számára mintegy jutalmul a társaság ingyenes hozzáférést biztosít különböző programokhoz. A most életbe lépő tesztprogram - az angol mellett - a Windows XP operációs rendszer további 20 különböző nyelvű verziójára terjed ki. A rendszer a bejelentkezők 50%-ának bevonása mellett véletlenszerű kiválasztással ajánlja fel a lehetőséget az érvényesítési folyamatban való részvételre. A kezdeményezés tesztrendszerű üzemelése alatt a részvétel önkéntes.


A kért letöltést akkor is beszerezhetjük, ha úgy döntünk, hogy nem hitelesítjük a Windows általunk használt példányát. A hitelesítés sikeres végrehajtása után számítógépre egy Microsoft Windows letöltési kulcs kerül, későbbi felhasználásra. A hitelesítési eljárás befejeződése után megjelenik az eredetileg kért weblap, ahonnan lekérhetjük a kívánt letöltést. A hitelesítési eljárás megállapítja azt is, hogy aktiváltuk-e a Windowst, és nemleges esetben meg kell adnunk a számítógép vagy a szoftver megvásárlásakor kapott eredetiséget igazoló tanúsítványon feltüntetett 25 karakterből álló termékazonosító kulcsot.

A jogtiszta Windows XP operációs rendszerek felhasználói különböző ajánlatok, például az ingyenes Winter Fun Pack 2004 for Windows XP, a Photo Story 3 for Windows, valamint egyéb akciók és kedvezmények nyújtotta előnyökre jogosultak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltika 007 #58
    Miért ne lehetne??
  • BomBa #57
    Próbált már valaki updatelni? Mármint a winxp frissítéseket föltenni nem legális/crackes/nem bolti/másolt windowsra? És lehet még? Érdekelne mi történik, mielőtt megtörténik.
  • BomBa #56
    Na gyerekek, most akkor merjek updatelni?
    Amúgy ha Linuxom van, akkor minden menni fog ami a Winen? Mert sok dolog nem kompatibilis vele, de mondjuk mittomén, valami programmal...
  • atr0p0sz #55
    Ok semmi baj.
    A viccet ismertem, csak nem asszociáltam rá ebből a mondatból :)
  • h4x0r #54
    Bocs, felreertettel. Ez arra a viccre volt celzas, hogy:

    Egyel tehenszart, tizmilliard legy nem tevedhet.

    Megegyszer bocs, azt hittem ismered a viccet, es tenyleg nem szemelyeskedni akartam.
  • strogg #53
    Pontosan erre céloztam akkor, amikor a nagy cég méreteit ecseteltem. Kis malcanak kevés kaja, nagy disznónak mászányi kaja. De azt a mázsányit meg kell termenteni. Az m$ kétségbeesett piac keresésének lehettünk tanúi. Amit említesz írtam a palm döntését, a konzoloknál meg gyk: semm olyasmire nem jutott, amire nem számítottunk volna. (második legnagyobb konzolgyártó.) A SW szabadalmak elakadt, az EU rájuk húzta a vizes lepedöt, a PC-s játékpiac rohamosan gyengül (tehát esik a win mint játékgép ázsiója) mobil piacon sem vezetök a symbian, linux, és egyéb OS-ek miatt. Mondhatnám minden foronton elakadtak. Az egyre hevesedö linux elleni FUD jól mutatja, hogy idegesek, mert mindez egy egyre szükülö PC-s iparágban történik, amit egy recesszió is súlyt. A nagy maléacnak veszélyben a holnapi betevöje.

    A másik. Az m$ -re a csapás nem innen fog jönni.:) ezt tartani fogja sokáig. De amint a nyílt forrás jobban elterjed (2 év? kb.) és erösebb lesz a tözsdei m$ árfolyamok azok amik veszélyesek lesznek. Tovább eshet, akkor pedig a malc feje fölött is elértéktelenedik az ól, mégha éhen nem is hal. Egyszerüen túl nagyok, és még többet KELL akarniuk, de ez napról napra jobban nem fog menni. Erre akartam rávilágítani. Nem a Linux fogja legyözni az m$, csak a linux lesz a tüske, ami kidurrantja a lufit.
  • pemga #52
    strogg, csak egy hozzáfúznivaló. Az MS már rég nem egy szoftvergyártó-cég, ami abból él, hogy sw-ket állít elő és ad el. Nagyon ott van a konzolpiacon, mint vasgyártó (igaz ezt erőteljesen nyomott árakon adta), de ami a nagy biznesz, hogy minden a konzoljára megjelentetett játékból részesedést kap, sőt egy csomót a saját nevén jelentet meg, (kb. mint kiadóvállalat, amiből nyilván ő nyúlja le a nagypénzt). Ezen kívül ott vannak még a MS matricázott hw-termékek (egér, klavi, kormány). Ha jól emlékszem van egy saját ISP-je US-ben, az egészségügybe is beletette a kezét. Ott a handheld eszközök piacán, a mobiltelefonokon is jelen akar lenni, és innen már csak egy ugrás, hogy az autókban, hűtőkben és mittoménméghol ott legyen. Ezt nagyon ügyesen nyomja.

    Namármost ilyen széles skálával minden probléma nélkül meg tudja tenni, hogy valamit bőven beszerzési áron alul adjon, hogy bármely konkurrenciát kicsináljon, ha pedig valamire szüksége van, egyszerűen megveszi (pl. vírusirtó céget, tűzfalat, akármit. Szerintem idővel még azt is megéljük, hogy az MS outsource-olni fogja a fejlesztést :)).

    A linuxok és a Mac pedig leginkább a hívei miatt van még mindig talpon, alapvetően nem üzleti meggondolásokból döntenek az emberek ezek mellett. (Báár most már ez sem igaz, mert sok helyen pont a pénz miatt váltottak vmilyen linuxra.)
  • pemga #51
    A következő generációsban már BlueRay lesz :). divx-et pedig a mostaniakkal is tudsz nézni, csak megfelelő linuxot kell ráhúzni. (Van egy pár ilyen projekt.) Azonkívül sokkal olcsóbb mint egy pc, holott ugyanaz van benne. Kifejezetten home entertainment center-nek való: game, filmnézés, video-chat. (XBOX-ra is van pár ilyen projekt)

    Kicsit önmagadnak mondasz ellent azzal, hogy egyszerűbb ugyan konzolra fejleszteni, de _ennek ellenére_ mégis ki fogják adni win-re. Nos, az eladások alapján a konzol az első, ha még olcsóbban is lehet rá fejleszteni, akkor hülyék lennének PC-re _is_ csinálni. Kivéve ha valaki normális koncepcióval fejleszt, mert akkor csak pár kapcsoló más platformra illeszteni. A PC egy elég spec játékpiaccá kezd válni, spec igényekkel, ha a tömegjátékokkal (értsd: legtöbbet eladott, "legnépszerűbb") akarsz játszani, akkor előbb utóbb be kell szerezned egy emulátort (aminek legális használatához szükséged lesz az illető konzolra is), vagy egy megfelelő játékkonzolt. Neked, mint MS hívőnek javaslom az XBOX-ot, v. a második verzióját :).
  • strogg #50
    atr0p0sz

    Nem kötök bele. mert már most is tudja. :))))
    A Linux4ps2 eléggé felszereli a gépet. Majdnem mindent tud mint a pc.(ez persze erős túlzás volt:))
    De a lényeg. VÉletlenül sem kell 200 dolláros vidkari csrét eszközölni rajta :)))
  • strogg #49
    Nagyon jót mulattam ezen a topicon:)))))))

    D4x0r: szerintem nagyon igazad van. Hamarosan (még a longhorn környékén) már kötelező lesz az ellenőrzés.
    Hamarosan pedig (crack ide vagy oda) le tudják szorítani az illegal windows-ok mennyiségét. ez elég komoly tömeges linuxos átállást is fog eredményezni, és akkor lazítani fognak a gyeplőn. Egyszerűen túl nagy a cég, a piac telített, és sok a szereplő. (többek között a zárt forrású piacot szűkítő linux is ott van) Bevétel kell. egyre több, és több. Ez egy bizonyos idő után akadályokba ütközik. Ennek jeleit látjuk. A winnek két esélye van, a jelenlegi unix rovására asezrver piac, vagy kisajtol mindent a userből a desktop, office szegmensben. Ha észrevetted erre megy ki a játék 3 éve. (szinte évente új office kerül a piacra.)
    Szerverben is rágyúrt. (server2003). Ha azonban a palm inc átáll linuxra a kézigépek piacán, a linux alapból 36%-ot kap le plusszban a kézigépek piacából. (a msot sem gyenge 10% mellett.) A win ekkor elbukja ezt a szegmenst. A konzol szintén rágyúrt. A vidkari árak az egekben. Bizony 3 év, és a pc-s játékipar nagy bjban lesz. (már most neves cégek mennek tönkre.) Szóval a gamer kisfiúkkal nem kell foglalkozni. :) Ő hadd klikkelgessen, majd egyszercsak nem fog:)))
    Jobban sajnálom azokat a felkészült szaki figurákat, akik rágyúrtak egy wines rendszerre, de egyszercsak újat (is) kell tanulniuk. Őket sajnáélom, mert lehet winesek, de nem az üveges szemű kis gamer pöcsök. Szal ennyi. Ha kattingatni akar, tegye. Mi doglozzunk a gépen. Tudjuk hogy müködik, miért, és mikor. (amikor akarjuk áradásul.) jah, és az apt-get nem kérdez kulcsokat, nem baxogat a bsa, és a gépünk nem olyan vírus tenyészet, hogy worm írtja a wormot, mert a tűzfal+vírusölő már nem bírja. (mint olvastuk nem egy hírben.:) És pont.
    Magyarán: Szakemberek előre, ne foglalkozzatok a "kicsikkel", bármiylen rendszert is használjatok.
    Akinek meg a win melletti érve az, hogy megy-e rajta a GTA, az szerintem nem vitapartner.