58
-
#58 Miért ne lehetne?? -
BomBa #57 Próbált már valaki updatelni? Mármint a winxp frissítéseket föltenni nem legális/crackes/nem bolti/másolt windowsra? És lehet még? Érdekelne mi történik, mielőtt megtörténik. -
BomBa #56 Na gyerekek, most akkor merjek updatelni?
Amúgy ha Linuxom van, akkor minden menni fog ami a Winen? Mert sok dolog nem kompatibilis vele, de mondjuk mittomén, valami programmal... -
atr0p0sz #55 Ok semmi baj.
A viccet ismertem, csak nem asszociáltam rá ebből a mondatból :) -
#54 Bocs, felreertettel. Ez arra a viccre volt celzas, hogy:
Egyel tehenszart, tizmilliard legy nem tevedhet.
Megegyszer bocs, azt hittem ismered a viccet, es tenyleg nem szemelyeskedni akartam. -
strogg #53 Pontosan erre céloztam akkor, amikor a nagy cég méreteit ecseteltem. Kis malcanak kevés kaja, nagy disznónak mászányi kaja. De azt a mázsányit meg kell termenteni. Az m$ kétségbeesett piac keresésének lehettünk tanúi. Amit említesz írtam a palm döntését, a konzoloknál meg gyk: semm olyasmire nem jutott, amire nem számítottunk volna. (második legnagyobb konzolgyártó.) A SW szabadalmak elakadt, az EU rájuk húzta a vizes lepedöt, a PC-s játékpiac rohamosan gyengül (tehát esik a win mint játékgép ázsiója) mobil piacon sem vezetök a symbian, linux, és egyéb OS-ek miatt. Mondhatnám minden foronton elakadtak. Az egyre hevesedö linux elleni FUD jól mutatja, hogy idegesek, mert mindez egy egyre szükülö PC-s iparágban történik, amit egy recesszió is súlyt. A nagy maléacnak veszélyben a holnapi betevöje.
A másik. Az m$ -re a csapás nem innen fog jönni.:) ezt tartani fogja sokáig. De amint a nyílt forrás jobban elterjed (2 év? kb.) és erösebb lesz a tözsdei m$ árfolyamok azok amik veszélyesek lesznek. Tovább eshet, akkor pedig a malc feje fölött is elértéktelenedik az ól, mégha éhen nem is hal. Egyszerüen túl nagyok, és még többet KELL akarniuk, de ez napról napra jobban nem fog menni. Erre akartam rávilágítani. Nem a Linux fogja legyözni az m$, csak a linux lesz a tüske, ami kidurrantja a lufit. -
pemga #52 strogg, csak egy hozzáfúznivaló. Az MS már rég nem egy szoftvergyártó-cég, ami abból él, hogy sw-ket állít elő és ad el. Nagyon ott van a konzolpiacon, mint vasgyártó (igaz ezt erőteljesen nyomott árakon adta), de ami a nagy biznesz, hogy minden a konzoljára megjelentetett játékból részesedést kap, sőt egy csomót a saját nevén jelentet meg, (kb. mint kiadóvállalat, amiből nyilván ő nyúlja le a nagypénzt). Ezen kívül ott vannak még a MS matricázott hw-termékek (egér, klavi, kormány). Ha jól emlékszem van egy saját ISP-je US-ben, az egészségügybe is beletette a kezét. Ott a handheld eszközök piacán, a mobiltelefonokon is jelen akar lenni, és innen már csak egy ugrás, hogy az autókban, hűtőkben és mittoménméghol ott legyen. Ezt nagyon ügyesen nyomja.
Namármost ilyen széles skálával minden probléma nélkül meg tudja tenni, hogy valamit bőven beszerzési áron alul adjon, hogy bármely konkurrenciát kicsináljon, ha pedig valamire szüksége van, egyszerűen megveszi (pl. vírusirtó céget, tűzfalat, akármit. Szerintem idővel még azt is megéljük, hogy az MS outsource-olni fogja a fejlesztést :)).
A linuxok és a Mac pedig leginkább a hívei miatt van még mindig talpon, alapvetően nem üzleti meggondolásokból döntenek az emberek ezek mellett. (Báár most már ez sem igaz, mert sok helyen pont a pénz miatt váltottak vmilyen linuxra.) -
pemga #51 A következő generációsban már BlueRay lesz :). divx-et pedig a mostaniakkal is tudsz nézni, csak megfelelő linuxot kell ráhúzni. (Van egy pár ilyen projekt.) Azonkívül sokkal olcsóbb mint egy pc, holott ugyanaz van benne. Kifejezetten home entertainment center-nek való: game, filmnézés, video-chat. (XBOX-ra is van pár ilyen projekt)
Kicsit önmagadnak mondasz ellent azzal, hogy egyszerűbb ugyan konzolra fejleszteni, de _ennek ellenére_ mégis ki fogják adni win-re. Nos, az eladások alapján a konzol az első, ha még olcsóbban is lehet rá fejleszteni, akkor hülyék lennének PC-re _is_ csinálni. Kivéve ha valaki normális koncepcióval fejleszt, mert akkor csak pár kapcsoló más platformra illeszteni. A PC egy elég spec játékpiaccá kezd válni, spec igényekkel, ha a tömegjátékokkal (értsd: legtöbbet eladott, "legnépszerűbb") akarsz játszani, akkor előbb utóbb be kell szerezned egy emulátort (aminek legális használatához szükséged lesz az illető konzolra is), vagy egy megfelelő játékkonzolt. Neked, mint MS hívőnek javaslom az XBOX-ot, v. a második verzióját :). -
strogg #50 atr0p0sz
Nem kötök bele. mert már most is tudja. :))))
A Linux4ps2 eléggé felszereli a gépet. Majdnem mindent tud mint a pc.(ez persze erős túlzás volt:))
De a lényeg. VÉletlenül sem kell 200 dolláros vidkari csrét eszközölni rajta :))) -
strogg #49 Nagyon jót mulattam ezen a topicon:)))))))
D4x0r: szerintem nagyon igazad van. Hamarosan (még a longhorn környékén) már kötelező lesz az ellenőrzés.
Hamarosan pedig (crack ide vagy oda) le tudják szorítani az illegal windows-ok mennyiségét. ez elég komoly tömeges linuxos átállást is fog eredményezni, és akkor lazítani fognak a gyeplőn. Egyszerűen túl nagy a cég, a piac telített, és sok a szereplő. (többek között a zárt forrású piacot szűkítő linux is ott van) Bevétel kell. egyre több, és több. Ez egy bizonyos idő után akadályokba ütközik. Ennek jeleit látjuk. A winnek két esélye van, a jelenlegi unix rovására asezrver piac, vagy kisajtol mindent a userből a desktop, office szegmensben. Ha észrevetted erre megy ki a játék 3 éve. (szinte évente új office kerül a piacra.)
Szerverben is rágyúrt. (server2003). Ha azonban a palm inc átáll linuxra a kézigépek piacán, a linux alapból 36%-ot kap le plusszban a kézigépek piacából. (a msot sem gyenge 10% mellett.) A win ekkor elbukja ezt a szegmenst. A konzol szintén rágyúrt. A vidkari árak az egekben. Bizony 3 év, és a pc-s játékipar nagy bjban lesz. (már most neves cégek mennek tönkre.) Szóval a gamer kisfiúkkal nem kell foglalkozni. :) Ő hadd klikkelgessen, majd egyszercsak nem fog:)))
Jobban sajnálom azokat a felkészült szaki figurákat, akik rágyúrtak egy wines rendszerre, de egyszercsak újat (is) kell tanulniuk. Őket sajnáélom, mert lehet winesek, de nem az üveges szemű kis gamer pöcsök. Szal ennyi. Ha kattingatni akar, tegye. Mi doglozzunk a gépen. Tudjuk hogy müködik, miért, és mikor. (amikor akarjuk áradásul.) jah, és az apt-get nem kérdez kulcsokat, nem baxogat a bsa, és a gépünk nem olyan vírus tenyészet, hogy worm írtja a wormot, mert a tűzfal+vírusölő már nem bírja. (mint olvastuk nem egy hírben.:) És pont.
Magyarán: Szakemberek előre, ne foglalkozzatok a "kicsikkel", bármiylen rendszert is használjatok.
Akinek meg a win melletti érve az, hogy megy-e rajta a GTA, az szerintem nem vitapartner. -
atr0p0sz #48 Tisztában vagyok vele, hogy csúszik, de portolni fogják PC-re is, csak ugye szar konzol verzióra nem kell annyit fejleszteni, mert bármilyen PC verziót összehasonlítasz egy konzol verzióval, mindig az jön ki, hogy a konzol verzió undoritó a PC verzióhoz képest. Konzolt, meg konzolhoz való játékokat meg vegyen az, akinek két anyja van.
Számítógépet úgy buherálod ahogy akarod, konzolt azért már cseppet körülményesebb a saját szád íze szerint belőni (hiába lehet már DVD-t nézni a PS2-esen, divx filmet nem nézhetsz rajta) Konzol mindig le lesz maradva a PC-től, mert baromira azért gyártják, hogy aki hülye a géphez, az berakja a cd-t/dvd-t és már csak játszania kell, néznie kell a filmet).
És ha most valamelyik okostojás beleköt abba, hogy következőbe generációs konzolokkal már divx filmet is lehet majd nézni.....
Akkor megint lesz valami amit csak PC-n csinálhatsz. -
atr0p0sz #47 "Egyél tehénszart..."
Személyeskedni azt tudsz, érvelni azt már nem
Mint azt lentebb írtam, tőlem azt telepít mindenki a gépére amit akar. Aki Linuxot használ, az valszeg nem játékra használja az OS-ét, különben nem használna Linuxot. Tőlem fordítgathatsz látástól vakulásig, a Windowst akkor is többen fogják használni még 5 év múlva is, mint a Linuxot. -
atr0p0sz #46 Áruld már el, hogy miről beszélsz? :D
Alant egyik főokos linuxot ajánlott az egyik usernek, én meg leírtam a linuxal kapcsolatos véleményemet.
-
pemga #45 BomBa, Nem, ez megintcsak ilyesztgetés. SP2-nél is mondtak ilyeneket, semmi nem lett belőle :). Most is inkább azt csinálják, hogy kapsz "csokit" a frissítések mellé, ha ellenőrizteted.
atr0p0sz, Mi van? Ha megfigyelted, akkor az új GTA már kb. féléve csúszik a PS2-es kiadása óta a te hőn szeretett gépedre :). Ha egyáltalán valaha is portolni fogják... A win=játékgép teória a vége felé közeledik. Másrészt a win, mint játékgép, erre való, ennyit bír? :). Hát ehhez tényleg nem kell több a next-next-nél :). Pontosan ezért tudnak a konzolok annyira hasítani a játékok területén. És ez nem baj, mert előbb utóbb Te is át fogsz térni. -
BomBa #44 Nah megértettem, mindenkit ellenőriznek. És ha nem jogtiszta, akkor nem lehet frissíteni mostantól? Vagy akkor mi van?
-
Mice #43 than :P winword spell checker:) -
BomBa #42 Én nem értettem meg teljesen ezt a cikket. Most akkor mindenkinek megnézi a Windowsát, vagy csak fele-fele arányban, vagy véletlenszerűen, vagy önkéntes? És ha valakinek illegális akkor mi van? Újra megpróbálja updatel-ni, mert csak a felét ellenőrzi. Vagy nem így van? Mert pl. haveromnak olyan xp-je van amit nem kellett aktiválni, ő most akkor tudja updatel-ni? Valaki segítsen! -
Zoley #41 Nem kell kifogasokat keresni. Ha nem teccik a linux, akkor vegyel windowst. Ja, hogy draga es nem akarod megvenni? A microsoft meg ellenorizni akarja, hogy legalis-e a te peldanyod es te ezt nem akarod, mert nem az? Akkor talan maradj csondbe es lapits.... -
#40 "Akkor biztosan azért van annyi Windows user mert annyira szar nemde?"
Egyél tehénszart...
"Rendben. Akkot telepíts fel a: GTA + Vice City-t, Max Payne 1-2-t, KOTOR-t, Vampire The Masquerade Redemption-t, Vampire The Masquerade Bloodlines-t,
Armies of Exigo-t, World of Warcraftot, stb stb Linuxra. Soroljam még?...."
Telepítsen a halál neked... Ettől most nagyfiúnak érzed magad, hogy beszólsz egy ilyet? Biztosan :-)
Mellesleg Cedega-val lehet telepíteni.
Akkor mondok egy másik dolgot: fordíts magadnak Windowsra egy grafikai rendszert és egy kernelt Windows alá. Minek? Hát akkor minek telepítsek magamnak Windowsos játékokat??? -
atr0p0sz #39 Akkor biztosan azért van annyi Windows user mert annyira szar nemde?
Rendben. Akkot telepíts fel a: GTA + Vice City-t, Max Payne 1-2-t, KOTOR-t, Vampire The Masquerade Redemption-t, Vampire The Masquerade Bloodlines-t,
Armies of Exigo-t, World of Warcraftot, stb stb Linuxra. Soroljam még?.... -
pemga #38 Nézd csak meg a BIOS-ban is :). Nekem is az volt a megoldás, hogy BIOS-ban engedélyezni kellett az FDD-controllert (nem a drive-okat, a controllert magát). De amíg erre rájöttem... Csak úgy ment, hogy gyártani kellett egy spec bootcd-t, amin egy debug enabled hw-detektor futott, és az kinyögte mit hiányol. (Igaz ez nem Pro, csak Home, dehát ki mit fizet ki :)). Na, ennyit én nem szoktam szívni a linux-al.
Az jelentős tévedés, hogy a játékok többségét Windowsra írnák, ez már régóta nincs így. Különféle console-okra írják, a PC már csak egy másodlagos megjelentetési forma (ha egyáltalán kiadják), kivéve pár speciális játéknál. Bennem fel sem merül, hogy windows-os programokat használjak, csak ha valami ügyfél rá nem kényszerít, de akkoris valami használható környezet belövéssel kell kezdeni (kezdve cygwin-el), mert hát valamivel dolgozni is kell... Linuxom van előre összeállított cd, amiről csak be kell bootolni és műxik... (Biztos menne pendrive-ról is, csak az kicsit drágább egy cd-nél) -
#37 atr0p0sz: Miután egy jót nevettem, had mondjak el egy-két dolgot. Elmondtam már sokszor, de elmondom neked is.
Szóval írtad, hogy szerinted a Linux agyonbonyolított, mert nem lehet next, next, next-tel telepíteni. Na és? Itt configure, make, make install van. Esetleg egy apt-get vagy emerge vagy akármi. A Debianon még nextelni sem kell, feltelepül szinte magától is. Csak utána kell konfigolni.
A másik az, hogy az én gépemen szinte mindent forrásból tettem fel. Így a filmnézés pl. még véletlenül sem akad meg (mert optimalizált, így jobban kihasználja a gép lehetőségeit), és nekem nem egy erőmű a gépem. Minden gyors, bár gyakoriabbak a fagyások (programfagyások természetesen), mert sok bétát és instabil programot használok, egy-két developers snapshot is van a gépemen.
A Windowst sem könnyű használni egyesek szerint, csak könnyebb még mindíg klikkelgetni, mint mondjuk leírni egy-két sort egy konfigba. Minden rendszerhez kell ismerni bizonyos dolgokat.
Összesítve: tied a program, tied a használat felelőssége. -
atr0p0sz #36 Nekem 3 éve nincs Floppy meghajtó a gépemen, mégis fel lehet telepíteni a Windows XP Pro-t.
Amúgy engem nem igazán érdekel/zavar, hogy ki mit használ, mindössze úgy ítélem meg, hogy valószínüleg azért van több Windows felhasználó, mert könnyebb kezelni, mint a Linuxot. Ha a Linux disztribúciókban jobban törekednének arra, hogy könnyebben lehessen kezelni, akkor biztos, hogy egy fokkal többen használnák, de mivel a játékok nagytöbbségét Windowsra írják, ezért a Windows userek mindig is többen lesznek. (Tisztában vagyok vele, hogy a Linuxot nem a játékosoknak találták ki, és leginkább a játékgyártók hibája, hogy nem írnak meg minden játékot Linuxra is, de azért a Linux meg a játék nem kellene, hogy kizárja egymást, nemde?) Az egyetlen megoldás ugye a Wine, hogy Windowsos alkalmazásokat lehessen használni Linux alatt, de sajnos az nem éppen stabil, és gyorsnak (lévén emulációról van szó) végképp nem nevezhető. -
pemga #35 Előszöris, KDE-ben ezeket lehet csinálni GUI-ból.
Másrészt, én pont ettől szoktam idegbajt kapni, hogy a mi a jó stb-stb-stb-ért kell nekem next gombot nyomogatni egy install-nál. Miért nem képes a szokásaim megjegyezni? Pláne, ha mindezt nem egyszer, hanem mondjuk 100 gépnél kéne megcselekednem, _minden_egyes_programnál... (Az Oracle is rájött arra, hogy a válaszokat el is lehetne menteni file-ba, és azzal etetni a setup-ot). Mondjuk az is igaz, hogy én gyorsabban gépelek, mint kattintgatom össze menükből a sok hülyeséget, pláne ha valami lokazilált izéről van szó, aminek a.) nem értem a szövegét, b.) el sem tudom olvasni a betűit. Azért az már szánalmas, hogy screenshotok alapján pozícióból kell kikeresni, hogy mi micsoda, még a hotkey-k sem mérvadók, mert ezek lokalizációként változnak. Arról nem is szólva, hogy én linux alatt egyszerűen lecserélem a nyelvet egy export LANG, LC_ALL-al, win alatt meg külön egyesével meg kell venni a progikat, és nem is hajlandó egyszerre több fent lenni ugyanabból. A windowst egy idegbajt okozó valaminek tartom, aminél sosem látom, hogy mi történik. Pl. mi a *-rnak kell floppy-drive-nak a gépben lennie ahhoz, hogy ez a **** feltelepüljön?
Bocs, elragadtattam magam. Szóval én maradok a debian linuxnál, békésen, nyugodtan :). Ami azt csinálja, amit én akarok, és nem akarja nekem megmondani, hogy mit akarjak :). There's more then one way to do it. -
atr0p0sz #34 Korrigálás: Én a linuxot soha nem tudnám felhasználó barátnak nevezni, mert egy feleslegesen agyonbonyolított oprendszer. -
atr0p0sz #33 Volt már a gépemen: UHU Linux, Mandrake, Suse
Eredmény: mindhárom uninstall, mert egy gennyes programot nem lehet úgy telepíteni, hogy dupla klikkelek rá, aztán next next next.
Minden progihoz külön el kell olvasni, hogy hogyan telepítheted, parancsokat írogatni (tisztára mint DOS), ha a monitor frissítési gyakoriságát akarom megváltoztatni, felbontással együtt, akkor írkáljak sorokat egy fileba ....
Nálam ezek a csináljuk fél óráig azt, amit 2 perc alatt is lehet, már elmúltak. Én a Linuxot egy feleslegesen agyonbonyolított, felhasználóbarát oprendszernek nem tudnám nevezni soha. -
pemga #32 Bret, annyira azért nem melós :). Tölts le egy knoppix cd-t (, írd fel, bootolj rá, élvezd :). Ha tetszik, akkor pedig lehet telepíteni is, de vannak egyéb jó linux-disztribúciók kezdőknek (pl. UHU-ról sok jót mondanak) -
#31 ezt nézzétek:
"A Microsoft szerint több millió egyéni felhasználó és vállalat szenved kárt az illegális szoftverek miatt, amelyek biztonsági réseket és kártékony kódokat is tartalmazhatnak, ezért mindent megtesznek az illegális szoftverek visszaszorításáért. "
röhej már, hogy mit össze nem hazdunak
talán az XP-AntiSpynak lesz olyan opciója, amivel ez kikerülhető
-
Bret #30 félek a linuxtól ismeretlen és melós, de csak eccer kell elkezdeni
maybe -
avman #29 ja, 24k körül van -
Flashy #28 az ár nem jó indok, OEM XP nem drágább mint 2 új játék :) -
the Godfather #27 ilyen looser-ra veszi az M$ a juzereket...röhej -
dondore #26 ha esetleg megis meggondolnad magad:
ftp.fsn.hu
linux disztribuciok... -
jetpilot #25 Nyugi lesz erre megoldás (crack), pont azért mert a microsoftos oprencerek vannak elterjedve (ahogy ez már a vírusos témáknál le lett írva)
vagy erről nem szabad ilyen nyíltan beszélni?:)
Winter Fun Pack meg akkor se kéne ha fizetnének érte. -
#24 Ühü! Nekem emiatt a szarság miatt nem engedi letölteni az Avalon BETA-t. Ott required a validation már ehhez is...
Akkor ezután crackelt updatek kellenek már a windowshoz is? Mert egy játékra még rámondom hogy talán megveszem, ha már sok a baj a mulriplayeres frissítésekkel, de a windows sokba kerül! Vagy lessz valami crack a windowsra? -
_Vegeta_ #23 Ilyenkor komolyan fontolgatom h teljesen altallok linuxra, dehat azok a franya windozos progik csak vannak. -
Flashy #22 kis halak, de ilyen módszerrel beijeszteni őket kb ingyen van. ha csak egypár is megveszi a windowst, már az is pénz. lehet hogy pont az a 20ezer forint hiányzik az új autóhoz vagy nemtom :D -
Sityi #21 Ezt mondom. A magánfelhasználók kis halak. Akkor mire ez a nagy mizéria? -
GHost82 #20 Én látom a jövőt.
Ellnörzik a windowst ha jogtisztaok.
De ha nem akkor levonja az árát a számládról. Mert a bankban is az fut.
Egy régi aranyos film jut eszembe erről.
A hálózat csapdájában.
-
BlueGold #19 Hogyan is mondta a "Kis Bohóc" van másik vagy lesz másik? (Világ kulcs készitői egyesüljetek).