Dojcsák Dániel

Minden 100. Vodafone-előfizető magyar

A Vodafone az előző év harmadik negyedévében további 5,4 millióval növelte előfizetőinek számát, így átléphette a lélektaninak mondható 150 milliós határt.

Az 5,4 millió új előfizető közül az egyesült királyságbeli anyacég 641 ezerrel növekedett, ezzel 15,2 millióra növelve ügyfelei számát. Az országonkénti statisztikák közül Németországban 843 ezer, Olaszországban 359 ezer, Spanyolországban 457 ezer volt az ügyfél növekedés, Japánban viszont mindösszesen csak 36 ezren választották új szolgáltatóként a Vodafone-t.

Az új előfizetőkhöz szükség volt az új szolgáltatásokra, ezt bizonyítja, hogy az újak közül 3,9 millióan tavaly a Vodafone Live! miatt választották a piros szolgáltatót. "Úgy tűnik, a Live! szépen törekszik előre, és a vállalat felhasználók tömkelegét csábítja át" - nyilatkozta Robin Hearn szenior elemző. A Vodafone a létszámon túl a bevételeit is tudta növelni, hiszen a legtöbb országban az átlagos egységenkénti jövedelem növekedett. Spanyolországban például 20%-kal 529 dollárra, az Egyesült Királyságban pedig 3% növekmény mellett 560 dollárra.


A fenti adatokkal ellentétben a mobilszolgáltató nem teszi nyilvánossá 2004 végén beindított 3G szolgáltatásának konkrét számait, de tervei között az szerepel, hogy 2006 márciusára már 10 millió 3G előfizetőt tudhat magáénak. A szolgáltatás jelenleg csupán 13 országban elérhető, de ez hónapokon belül változni fog. Az első konkrét adatok májusban állnak majd rendelkezésre, mikor megérkezik a Vodafone első 3G kimutatásokat tartalmazó beszámolója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #12
    VodafonEEEEEEEEEEEEEEEE suxxx
  • FTeR #11
    a palmtop jellegű és karakteres (régi tipusú) OSeket nem cserélik
  • droland #10
    A simbian telefont is átteszik vodásra? Én ugy tudom, hogy nem...
  • [HUN]PAStheLoD #9
  • [HUN]PAStheLoD #8
    énis énis!! :D
  • p00h #7
    ezért nemszeressük a vodát :)
  • FTeR #6
    pontosan, ezt utálom a legjobban
    az én telefonomon 3db közvetlen különálló gomb van ami a wapra megy (jobb oldalt, a joystikos rész balra iránya és még egy a vissza gomb alatt)
    plusz ha ez nem lenne elég minden menüpontban minden második almenü oda akar menni sőt a főmenüben külön van rá 2 menüpont egyik konkrétan a wap menüje a másik meg a Live!, mivel a wapra alapértelmezetten a Live! oldala van beállítva mind a kettő ugyan azt hozza be.
  • Devla #5
    Legyél te a 150000100. előfizető! (c) Gumi
  • Tetsuo #4
    A Live-os telefonba egy címke is bele van építve nem?
  • Cat #3
    volt nálam pár hétig egy sharp gx20as még régen, és kurvajó telefonnak tartom ugyan, de ha akármiért félreütöttem, ÁLLANDÓAN kapcsolodni akart netre, szinte minden szolgáltatását onnan akarta frissiteni, uj játékot, uj háttérképet, uj csengőhangot nézni stb. ROPPANT idegesítő és persze drága dolog.