Berta Sándor

Meg sem jelent másolásvédelmeket tör fel az AnyDVD

Az Anydvd legújabb verziója már képes arra, hogy egy, az Egyesült Államokban megjelenés előtt álló, a Sony ArccOS nevű DVD digitális másolásvédelmével ellátott filmről másolatot készítsen.

Úgy tűnik, mintha önmaguknak keresnék a bajt a DVD-feltörő Anydvd szoftver készítői. A programot fejlesztő Slysoft nevű cég munkatársai ugyanis egy olyan sajtóközleményt hoztak nyilvánosságra, amelyben arra bíztatják a felhasználókat, hogy nyugodtan másolják a DVD-ket, mert az alkalmazás most megjelent változata már képes feltörni a filmipari kiadók és stúdiók által alkalmazott legújabb digitális másolásvédelmet (DRM) is. Vagyis a szoftver képes arra, hogy egy még meg sem jelent műről illegális kópiát csináljon.

Az Anydvd ezenkívül képes feltörni a dél-koreai LG vállalat által kifejlesztett Settec-Alpa DVD nevű digitális másolásvédelmet is. Ez a másolásvédelmi eljárás ugyanazon a módszeren alapul, mint az ArccOS, amely megváltoztatja a DVD-k struktúráját és olvashatatlan szektorokat hoz létre. A Slysoft programjának szintén nem jelentenek akadályt a Puppetlock nevű DRM-eljárással védett DVD-lemezek sem, amelyek hasonló elven működnek, mint a két másik társa.


Amint azt Giancarlo Bettini, a Slysoft vezérigazgatója elmondta, előbb feltörik az egyes digitális másolásvédelmeket, mint, hogy a filmipar bevezethetné az első ily módon védett műveket a piacra. A szakember azt reméli, hogy előbb-utóbb a filmipar elgondolkozik azon, hogy mennyire hasztalan is DRM-eljárásokkal védeni a filmeket, ráadásul ezek kifejlesztése sokba kerül, nem is védenek és gyakran okoznak kompatibilitási problémákat. A Slysoftot gyakorlatilag lehetetlen felszámolni, mert a cég székhelye a jogilag védett Antiguán van.

Az ArccOS-t készítő Sony DADC cég azonban cáfolta az Anydvd fejlesztőinek kijelentéseit. Mint azt Corinna M. Lohse, a vállalat munkatársa elmondta, az ArccOS-t már egy éve alkalmazzák sikeresen különböző DVD-filmeknél. A DRM-eljárás sikerének titka, hogy a másolásvédelem dinamikusan változtatja magát, így egy két hónappal ezelőtti filmnél teljesen más a védelem, mint egy most forgalomba hozott műnél. Lohse szerint emiatt az ArccOS gyakorlatilag kijátszhatatlan, hiszen állandóan változtatják, és nem egy, hanem számos aktuális verzió létezik.

Az Anydvd letölthető a hivatalos weboldalról

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MagyaR #45
    Izé. Nem hé2 hanem hl2 :D
  • MagyaR #44
    Énis, amikor mentem megvenni erdetibe a hé2-t, (első saját pénzből vett eredeti jatekom, ami 10000 ft-be került) olyan jó érzés volt.

    Tehát ugye volt hozzá tok, meg a cd-n is ilyen képek. Meg amikor írtam be az eredeti sin-kódot meg a steambe is a cd-kulcsot, akkor jó érzés volt, hogy ez most eredeti. De azé mégiscsak 10000 huff volt :D. Tehát maradok a másolásnál.



    Amúgy ha tökéletes minőséget akartok, akkor kölcsönözzétek ki a videótékából a nektek teccő filmet és anydvdvel másoljátok át.
    De max 2x-esen. És akko ugyanolyan lesz, mintha eredeti lenne :D.

    És még fizettél is érte vagy 400-600 ft-ot.
  • MagyaR #43
    Amúgy ha vki nem akarja meg venni, de megvan neki a 21 napos próbaverzió, ezt a trükköt ajánlom figyelmébe:

    Ugyebár minden nap kiírja a gép, hogy már csak ennyi és ennyi van vissza a próbaidőből.

    És ha már csak pár napod van vissza, akkor installáld le a programot.

    Azt telepítsd fel újra :D. És ilyenkor újrakezdődik ez a 21 nap.

    Én is most tapasztaltam meg ezt.
  • ammer 1227 #42
    EZ A PROGI NAGYON JÓ . ÉRDEMES HASZNÁLNI .
    AKINEK KELL .
  • Hegyikecske #41
    Hmm, szerintem ez egy ördögi kör... ha tovább emelik az árakat még kevesebb ember fogja megvenni, ha csökkentik, nem jön elég bevétel...
    én pl ugy csinálom h. ha van vmi érdekes film akko letöltöm megnézem, és ha jó akkor ugyis megveszem eredetibe, ha meg nem akkor meg kár is lenne érte. És engem nem is a képminőség zavart, hanem főleg h. a divX-ben nincsen térhangzás... pl 5.1, de az ilyen klasszikusokkal (pl bud spencer sorozat) 990ér én is megveszem ami jó, mert annyit tényleg mregér és ha én probálnám letölteni többet kéne szarakodnom vele...
    Valamint eredeti cd(elvonatkoztatva a filmektől, tehát legyen rajta mondjuk egy szoftver, 10 000Ft alsó hangon) vs másolt cd max 300ft, és nekem vhogy örömet szerez az is h. most akkor ezt én alkottam...
  • Kain #40
    trabant:
    Ok, hogy 300K a minimálbér, de szerinted miért hívják "minimálbérnek"? Mert ennyi pénz lóf.szt se ér Angliában. Az albérlet 1-200 font hetente, lakást meg nem tudsz venni, mert 1millió évig kéne dolgoznod érte. Ott sincs kolbászból a kerítés.
  • stukov #39
    Hiába lenne olcsó az eredeti dvd, az ingyenesnél drágább, és azt a sok tömkeleg szar filmet a franc se veszi meg eredetiben...legalábbis én nem.
  • Genin #38
    hát nem tudom, a jó filmeket én megveszem, főleg mióta vannak ezek a 990 Ft-os akciók. a szarokat meg egyszerűbb kivenni a kölcsönzőböl :/
  • floatr #37
    Szerintem téved az, aki az ár irányából közelíti meg a dolgot. A DVD-vel villantós pénzes suttyókat leszámítva, éppelméjű ember csak akkor veszi meg a filmeket DVD-n, ha valamennyire biztos benne, hogy meg fogja azt nézni egynél többször.

    Őszintén: Ti hányszor néznétek meg egy mostanában futó tucatra gyártott megahiperplanetáris hállivúdi szerencsétlenséget. A magam részéről egy kezemen meg tudom számolni (5 ujjam van :), hogy évente hány erre érdemes film jön ki. Van amelyik azt sem érdemli meg, hogy moziba menjen az ember megnézni.

    És ha mindez stimmel, akkor érdemes gondolkozni, hogy milyen az árképzés.
  • winnie #36
    Naja, csakhogy a lakásért is kicsengeted a magyar 3-4x-esét... 600-1000EUR-al lazán számolhatsz lakbérre... Na csak a fizetést nézd, hanem az árakat is.

    elég belegondolni, hogy amerikában milyen luxus, ha valakinek saját háza/laskása van, valamint milyen luxus, ha valakinek a gyereke ösztöndíj nélkül megy főikolára/egyetemre