45
  • MagyaR
    Izé. Nem hé2 hanem hl2 :D
  • MagyaR
    Énis, amikor mentem megvenni erdetibe a hé2-t, (első saját pénzből vett eredeti jatekom, ami 10000 ft-be került) olyan jó érzés volt.

Tehát ugye volt hozzá tok, meg a cd-n is ilyen képek. Meg amikor írtam be az eredeti sin-kódot meg a steambe is a cd-kulcsot, akkor jó érzés volt, hogy ez most eredeti. De azé mégiscsak 10000 huff volt :D. Tehát maradok a másolásnál.

Amúgy ha tökéletes minőséget akartok, akkor kölcsönözzétek ki a videótékából a nektek teccő filmet és anydvdvel másoljátok át.
    De max 2x-esen. És akko ugyanolyan lesz, mintha eredeti lenne :D.

És még fizettél is érte vagy 400-600 ft-ot.
  • MagyaR
    Amúgy ha vki nem akarja meg venni, de megvan neki a 21 napos próbaverzió, ezt a trükköt ajánlom figyelmébe:

Ugyebár minden nap kiírja a gép, hogy már csak ennyi és ennyi van vissza a próbaidőből.

És ha már csak pár napod van vissza, akkor installáld le a programot.

Azt telepítsd fel újra :D. És ilyenkor újrakezdődik ez a 21 nap.

Én is most tapasztaltam meg ezt.
  • ammer 1227
    EZ A PROGI NAGYON JÓ . ÉRDEMES HASZNÁLNI .
    AKINEK KELL .
  • Hegyikecske
    Hmm, szerintem ez egy ördögi kör... ha tovább emelik az árakat még kevesebb ember fogja megvenni, ha csökkentik, nem jön elég bevétel...
    én pl ugy csinálom h. ha van vmi érdekes film akko letöltöm megnézem, és ha jó akkor ugyis megveszem eredetibe, ha meg nem akkor meg kár is lenne érte. És engem nem is a képminőség zavart, hanem főleg h. a divX-ben nincsen térhangzás... pl 5.1, de az ilyen klasszikusokkal (pl bud spencer sorozat) 990ér én is megveszem ami jó, mert annyit tényleg mregér és ha én probálnám letölteni többet kéne szarakodnom vele...
    Valamint eredeti cd(elvonatkoztatva a filmektől, tehát legyen rajta mondjuk egy szoftver, 10 000Ft alsó hangon) vs másolt cd max 300ft, és nekem vhogy örömet szerez az is h. most akkor ezt én alkottam...
  • Kain
    trabant:
    Ok, hogy 300K a minimálbér, de szerinted miért hívják "minimálbérnek"? Mert ennyi pénz lóf.szt se ér Angliában. Az albérlet 1-200 font hetente, lakást meg nem tudsz venni, mert 1millió évig kéne dolgoznod érte. Ott sincs kolbászból a kerítés.
  • stukov
    Hiába lenne olcsó az eredeti dvd, az ingyenesnél drágább, és azt a sok tömkeleg szar filmet a franc se veszi meg eredetiben...legalábbis én nem.
  • Genin
    hát nem tudom, a jó filmeket én megveszem, főleg mióta vannak ezek a 990 Ft-os akciók. a szarokat meg egyszerűbb kivenni a kölcsönzőböl :/
  • floatr
    Szerintem téved az, aki az ár irányából közelíti meg a dolgot. A DVD-vel villantós pénzes suttyókat leszámítva, éppelméjű ember csak akkor veszi meg a filmeket DVD-n, ha valamennyire biztos benne, hogy meg fogja azt nézni egynél többször.

Őszintén: Ti hányszor néznétek meg egy mostanában futó tucatra gyártott megahiperplanetáris hállivúdi szerencsétlenséget. A magam részéről egy kezemen meg tudom számolni (5 ujjam van :), hogy évente hány erre érdemes film jön ki. Van amelyik azt sem érdemli meg, hogy moziba menjen az ember megnézni.

És ha mindez stimmel, akkor érdemes gondolkozni, hogy milyen az árképzés.
  • winnie
    Naja, csakhogy a lakásért is kicsengeted a magyar 3-4x-esét... 600-1000EUR-al lazán számolhatsz lakbérre... Na csak a fizetést nézd, hanem az árakat is.

elég belegondolni, hogy amerikában milyen luxus, ha valakinek saját háza/laskása van, valamint milyen luxus, ha valakinek a gyereke ösztöndíj nélkül megy főikolára/egyetemre
  • winnie
    "1500-ba kerül amerikában a dvd."

milyen dvd, es milyen 1500? alma vagy krupli, dollar vagy forint?

lol, olvass vissza, szerintem.

a kollega azt mondta, hogy ha nem 7500 lenne egy riddick dvd, akkor nem lenne kalózkodás. erre írtam, hogy tök mindegy, hogy mennyi egy riddick-dvd itthon - ha amerikában 1500 forintért, vagy 8-9 dollártért meg lehet venni.

azaz. 1500 forint, átszámítva a premier dvd, és mégis van kalózkodás, dvdtörés, miegymás.

es amcsiban a dvd olyan alap, hogy akinek minimal bere van annak van dvd-je (kis tulzassal).

lol. azért ne túlozzunk. a dvd nem státuszszimbólum, hogy van és jó. a dvd-hez venni is kell filmeket, ami újabb kiadásokat jelenthet. nem hinném, hogy pl. harlemben minden család esténként a legújabb filmeket nyomná a dvd-n. (nézd meg a gugliban az amerikai dvd penetrációt, szerintem)
  • pemga
    Naja, csakhogy a lakásért is kicsengeted a magyar 3-4x-esét... 600-1000EUR-al lazán számolhatsz lakbérre... Na csak a fizetést nézd, hanem az árakat is.
  • trabant
    Nemrég volt cikk az újságban a nyugat európai minimálbérekről, arrafele átszámolva 300k HUF a minimál (nálunk meg a jól fizetett jómunkásember nem kap ennyit), szal belefér simán a dvd. Ebből is látszik mennyire Ázsiában vagyunk.
  • trabant
    Ezek korrekt fiúk. Hajra crackerek!
  • Tetsuo
    Nna ennek a hírnek is örülök. (Meg a holdporosnak..)
  • formatuq
    "1500-ba kerül amerikában a dvd."

milyen dvd, es milyen 1500? alma vagy krupli, dollar vagy forint?

"nem is állítom az ellenkezőjét. de azért ott sem hiszem, hogy a minimálbéresek dvd lejátszóval villognának:)"

szerintem anglia jobb mint amcsi, es amcsiban a dvd olyan alap, hogy akinek minimal bere van annak van dvd-je (kis tulzassal).

Oritron - Progressive-Scan DVD Player w/MP3 Playback & JPEG Viewer DVD4119
    Plays DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW, VCD, CD, CD-R/RW, CD-DA, MP3-CD, JPEG-CD; Dolby Digital
    $34.99 kb 6300ft
  • acdc
    Pedig megvszik bármilyen hihetetlen is egyeseknek különben nem lenne benne ennyi love logikus nem, de nyilván nyugaton sokkal többen ahol többet keresnek pedig olcsobb ott is a másolás...
  • winnie
    Többszörösen rossz példa: (nem 7500, de nem is 1500) Chronicles Of Riddick, The - A Sötétség krónikája 4800 Ft Egyébként: rotfl!

pafi kollega.

1. a 7500-at nem én írtam.
    2. írtam, hogy nem magyar piacról beszélek - 1500-ba kerül amerikában a dvd.
  • Demon Eyes Kyo
    De, xvidet kódol vagy játszól közben. Egyébként nem vészes, mert 1 mbittel lejön 11-12 óra alatt egy DVD. 20 Ft-ért veszed a tokot, én 200 db-os táskát 3000 Ft-ért, igy 15 Ft egy hely. Igaz, hogy nem mutat szépen, de hát valamit valamiért :-)

Én egyébként nem láttam ezt az AnyDVD-t.
  • Bith
    Hámmá, hogyse csinyálna? :) Példának okádék 10millió jegyű prímszámot keres, meg zenél is :). De egyebet is, pölö zúg :DD.
  • nimfas
    .... nagyon jópofa a táska.... de gondolom az sem ingyen van... és a 800 Ft-ból a tok kb. 40... a nyomtatás sem vészes... inkább a 20 órányi letöltés és az időarányos költségek a sok, pl addig nem csinál semmi mást a gép!
  • TeszteloPontHu
    Azért azt nem állítanám, hogy Angliában nem drágább a megélhetés. Néztém már angol élelmiszer árakat? Lakbéreket?
    Az tény, hogy nem annyival drágább, mint amennyivel többet keresnek, mint mi.
  • Demon Eyes Kyo
    1.mozizni akarok és nem zabálni
    2.tok+nyomtatás helyett inkább 200db-os táska, kisebb hely, max nem annyira látványos és olcsóbb is :>
  • FTeR
    azé filmnél nem ugyan azt a minőséget kapod. mégha elég jó minőségben szeded le az sehol nincs egy dvdtől, de lehet mondani, h a 10 éves 30centis tévén vagy monitoron nem sok a különbség, de a mozi azér mozi...
  • nimfas
    na persze.... ha már elmegy az ember moziba, akkor vesz kukit, meg kólát.... szóval nem 1000 az az 1000 :-)

Meg feltételezem, hogy nem egyedül jár moziba... még Garfield sem :-)

Én egyszer kiszámoltam mennyibe jön ki letölteni egy dvd-t, időarányos telefonelőfizu+net havidíj+áramdíj+lemez+tok+borító nyomtatás.... (ADSL 512-t feltételezve) olyan 800 Ft :-(

Aztán inkább nem számolgattam tovább :-)
  • Garfield
    Ja, és a 2500 forintos DVD-hez egy apró megjegyzés: a mozijegy csak 1000 forint.
  • Alfa Of NS
    "szerintem demagógia. te vagy az üdítő kivétel:)"

Spec engem is az akadalyoz meg par szoftver megvasarlasaban, hogy nem viszek haza havi parszazezret havonta.
  • palika22
    Kezd engem is érdekelni ez a progi!
  • Mice
    hehe úy látom uaz jutott m2őnknek az eszébe csak a downtop olvasás miatt...
  • Mice
    "és nem egy aktuális verzió létezi, hanem sok. "

na bumm, legfeljebb ezt is updateelik mint a vírkergetőt...:)
  • FTeR
    "Az ArccOS-t készítő Sony DADC cég azonban cáfolta az Anydvd fejlesztőinek kijelentéseit. Mint azt Corinna M. Lohse, a vállalat munkatársa elmondta, az ArccOS-t már egy éve alkalmazzák sikeresen különböző DVD-filmeknél."

Kiváncsi lennék mitől sikeres, ha akár 1 olyan program is van ami feltöri...

"A DRM-eljárás sikerének titka, hogy a másolásvédelem dinamikusan változtatja magát, így egy két hónappal ezelőtti filmnél teljesen más a védelem, mint egy most forgalomba hozott műnél. Lohse szerint emiatt az ArccOS gyakorlatilag kijátszhatatlan, hiszen állandóan változtatják azt és nem egy aktuális verzió létezi, hanem sok."

1. ha megvan az az algoritmus ami a kódolást végzi, akkor tök mind1 mi a végeredmény simán feltörhető
    2. ha nincs meg az algoritmus, akkor 1-2 hónaponként jelez a progi, h ápdét van és kész...

" A Slysoftot gyakorlatilag lehetetlen felszámolni, mert a cég székhelye a jogilag védett Antiguán van."

• Garfield
    Tökéletesen egyetértek winnie-vel.

Hiába lennének bármilyen csillagászati összegűek a fizetések, akik erre hivatkoznak, akkor sem vennék meg, mert ez csak egy szimpla kifogás, nem pedig tényleges érv.
    Nekem is van olyan ismerősöm, akinek bőven tellene akár a DVD megvételére is, de minek, ha 140-ért veszi a lemezt és ott az egy megás axeleros ADSL, cégénél meg színesben nyomtatja a borítókat.
    Az árhoz csak annyit, hogy aki tényleg akar venni DVD-ket, és nem csak takarózik, az szétnéz a neten és egyfelől láthatja, hogy már rég 5000 rugó, de inkább azalatt vannak a DVD-árak, másrészt különböző akciók és újságmellékletek révén be lehet szerezni igencsak nevetségesen olcsón is lemezeket.

A baj inkább az, hogy az emberek nagyobb része egyszerűen nem tud különbséget tenni a számára igazán értékes és az egyszer megnézendő tucat közt. Az ilyen ember még azt sem hajlandó megvenni, ami számára a legkirályabb film, amit megnézett és meg is fog nézni többször is. Ész nélkül töltik le és írják ki a filmeket, pedig nagyobb részüket valszeg soha többet nem nézik meg egyszer sem.

U.i.: A fent említett haver ha megveszi azokat eredetiben, amelyek tényleg tetszettek neki, akkor lehet, hogy árban ugyanott van, mint a jelenlegi 100-120-as DVD gyűjtemény összes költsége, csak épp az eredetiknél értelmesen költötte el a pénzét: csak arra ad ki, ami számára tényleg érték.
  • hornbali
    Nagyjából egyetértek veled. A nagyon jó alkotásokat legyen az film vagy játék ha 350e lenne a minimál bér akkor megvennék, de én még így is megveszem néha, de ami csak egyszer játszahtó vagy nézhető azt azért nem hinném hogy megvenném ha ingyen is meglehet.
  • pafi
    Többszörösen rossz példa: (nem 7500, de nem is 1500)
    Chronicles Of Riddick, The - A Sötétség krónikája 4800 Ft
    Egyébként: rotfl!
  • winnie
    Ez nem demagógia, mert én igenis megvenném eredetiben a DVD-ket, programokat stb. ha havonta legalább 350e Ft-t hazavinnék kézbe és gyanítom hogy nem csak én vagyok így.

szerintem demagógia. te vagy az üdítő kivétel:)(úgy már nem feltétlenül lenne demagógia, ha "háromszor annyit keresne mindenki, mint most" - dé még ez is necces)

sokan hazavisznek annyit, de hidd el, eszükbe sem jut, hogy olyat vegyenek, amit letölthetnek. (tegyük fel, hogy ha én 1,050 M-ót keresnék (350*3), akkor sem jutna eszembe warezelni? sok más értelmesebb dolgora is el lehet kötleni a pénz. gondolom.

(félre ne érts, vannak olyan dvd-k, amiket így is-úgy is megveszek, de nyilván attól mert többet keresek nem fogok olyat venni, ami csak letöltésre jó - és szerintem nem csak én gondolom ezt így.)

(megjegyzés Angliában kb. 300-350e Ft a minimálbér és nem, nem drágább a megélhetés ott, főleg nem annyival hogy ne telne a minimálbér melett is DVD-re meg egyebekre

nem is állítom az ellenkezőjét. de azért ott sem hiszem, hogy a minimálbéresek dvd lejátszóval villognának:)
  • Frenzy
    Soha véget nem érő macska egér játék, amit a kiadók játszanak a másolásvédelmeket feltörő cégekkel. Ráadásul a védelmi eljárásokban az is mókás, hogy ha 2x annyi energiát ölnek a kifejlesztésükbe, akkor mondjuk 1.1x annyi energia kell majd a feltörésükhöz.

De próbálkozni mindig lehet, de ahogyan már előttem is sugallták, azt a rengeteg pénzt amit erre kidobnak, másra is lehetne költeni (pl. _JÓ_ filmek készítésére )
  • Reggel
    "(nem az ár a lényeg. ha ingyen adnák, akkor nem másolnák. ha pénzt kérnek érte, akkor még mindig olcsóbb az ingyen. ez olyan demagógia, mint hogy ha "háromszor annyi lenne az átlagfizetés, akkor mindenki vásárolna dvd-ket meg legális programokat":)"

Ez nem demagógia, mert én igenis megvenném eredetiben a DVD-ket, programokat stb. ha havonta legalább 350e Ft-t hazavinnék kézbe és gyanítom hogy nem csak én vagyok így.
    (megjegyzés Angliában kb. 300-350e Ft a minimálbér és nem, nem drágább a megélhetés ott, főleg nem annyival hogy ne telne a minimálbér melett is DVD-re meg egyebekre)
  • winnie
    ezt nem is értem. ha nekem valaki 300 millió dolláros hasznot hozna, akkor nemhogy 20, hanem 40M dollárt is kifizetnék neki, csakhogy nálam játsszon.
  • GulaSoft
    Nem kéne egy középiskolát kijárt "szinésznőnek" annyi gázsit fizetni, mint az itthoni lottó rekord nyeremény, meg a rendezőnek a másik felét, és máris lehetne normális áron árulni a dvd-ket. Egy sorozatban gyártott film önköltségi ára (munkabér, anyag járulékok) sem lehet több mint 300 ft. A többi a sok léhűtő zsebébe vándorol.
    Dolgozik 2 hónapig és keres vele 6 milliárd ft-ot.
    Az filmenként 10.000 példányra vetítve 3000Ft csak egy ilyen hülye kis picsa gázsija.
  • winnie
    ad2 nem másolgatna senki ha pl. a Cronicles of Riddick nem 7ezer lenne, hanem csak 2500..

ad1. a chronicles of riddick nem 7ezer, hanem 2500 (sőt 1500). (nyilván nem a drága magyar piac miatt készülnek ezek a programok.)

ad2. mennyi legyen a riddick, hogy ne másolgasson senki?:)

(nem az ár a lényeg. ha ingyen adnák, akkor nem másolnák. ha pénzt kérnek érte, akkor még mindig olcsóbb az ingyen. ez olyan demagógia, mint hogy ha "háromszor annyi lenne az átlagfizetés, akkor mindenki vásárolna dvd-ket meg legális programokat":)