Gyurkity Péter

Kínában gyárt merevlemezeket a Hitachi

A Hitachi bejelentette, hogy shenzeni üzemük leszállította az első 65 milliméteres lemezeket, és a kínai alkatrészeket tartalmazó merevlemezek hamarosan a boltokba kerülnek.

A vállalat szóvivőjének elmondása szerint a Hitachi történetében mérföldkőnek számít a kínai üzem beindítása, és a létesítmény révén a társaság jelentős mértékben javíthat a világpiacon elfoglalt helyzetén. Az első szállítmány főleg 65 milliméteres, tehát a 2,5 hüvelykes merevlemezekbe szánt korongokból áll, amelyek elsősorban noteszgépekbe, illetve egyéb szórakoztató-elektronikai eszközökbe kerülnek majd. "Az eddig elvégzett megbízhatósági tesztek alapján kijelenthetjük, hogy a shenzeni üzem által előállított korongok jól teljesítenek, és minőségüket tekintve nem maradnak el a Hitachi Global Storage Technologies egyéb termékeitől" - jelentette ki Yew-Nam Jong, a Hitachi GST vezetője.


Elmondása szerint a következő három évben szeretnék folyamatosan növelni a gyár kapacitását, és terveik között szerepel egyéb alkatrészek gyártásának beindítása is. Hozzátette, hogy az elsőként legyártott alkatrészeket a Hitachi thaiföldi merevlemez-gyárába szállítják, ahol a háttértárolók összeszerelését végzik. Amint elérik a teljes kapacitást, a shenzeni üzem a vállalat szingapúri, kínai, és fülöp-szigeteki gyárait is képes lesz ellátni megfelelő mennyiségű lemezzel, így a Hitachi jóval több merevlemezt állíthat majd elő.

A vállalat vezetése ezzel egy időben tervbe vette a shenzeni létesítmény jelentős mértékű kibővítését: az új komplexum építése már novemberben megkezdődött, és elkészülte után az új Hitachi Global Storage Products központjaként szolgál majd. "Az első széria leszállítása rendkívül fontos lépés, amely megalapozhatja a létesítmény kibővítését" - jelentette ki Jong. "Célunk, hogy a shenzeni üzem felsorakozzon a vállalat jelenlegi merevlemez-összeszerelő létesítményei mellé, és nagymértékben hozzájáruljon a termelés növeléséhez."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • oroy_ #2
    mindegy hol keszul, csak minoseg legyen.
  • Alfa Of NS #1
    Made in Rizsföld