SG.hu

Az Ericsson építi ki a Matáv szélessávú hálózatát

A Matáv az Ericssont választotta a szélessávú Ethernet DSL Access hozzáférési megoldás és a kapcsolódó szolgáltatások szállítására. A rendszer lehetővé teszi új, szélessávú alkalmazások bevezetését az előfizetők részére.

A Matáv az Ericsson Ethernet DSL Access (EDA) megoldása segítségével új IP/Ethernet alapú DSL szélessávú hozzáférési hálózatot épít ki. Az EDA képes ún. triple play (hang-, adat- és video) szolgáltatások egyidejű nyújtására, mind lakossági, mind üzleti felhasználók részére. "A csúcstechnológiát képviselő, Ethernet-alapú DSLAM (digitális előfizetői vonali hozzáférési multiplexer) technológiát szeretnénk alkalmazni DSL lefedettségünk költséghatékony növelésére a gyéren lakott területeken, illetve a szélessávú szolgáltatások új generációjának bevezetésére az agglomerációban, lakossági felhasználók számára" - nyilatkozta Peter Janeck, a Matáv műszaki vezérigazgató-helyettese és a Hálózati Rendszerek Divízió vezetője.

"A Matáv szélessávú stratégiája, hogy megduplázza az előfizetői összeköttetéseket az elkövetkezendő két évben. Ezért a pályáztatási folyamat fő célkitűzése részletes életciklusköltség-elemzéssel alátámasztott, tetszőlegesen bővíthető, moduláris és a jövőbeli igényeket is kielégítő DSLAM rendszer kiválasztása volt."

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Matáv bennünket választott a nagyteljesítményű, széles sávú hozzáférési megoldás kizárólagos szállítójául" - jelentette ki Staffan Pehrson, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója. Az Ericsson EDA rendszerével a Matáv korszerű széles sávú szolgáltatásokat nyújthat a gyorsan növekvő DSL piacon."

Az Ericsson EDA rendszere a legújabb ADSL2+ technológiát, gigabites Ethernet hálózati összeköttetéseket, Ethernet aggregációs kapcsolókat és BRAS (szélessávú távoli hozzáférési szerver) elemeket alkalmazó megoldásra mindezidáig több, mint hatvan szerződést kötöttek világszerte. A rendszert több, mint két éve helyezték kereskedelmi forgalomba és ma már az IP DSLAM-ek negyedik generációját alkalmazza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Raisthlin #4
    Az koránt sem biztos :D
  • karay #3
    a jelenleginél csak jobb lehet a helyzet :D
  • [HUN]PAStheLoD #2
    végülis nem rossz választás .. de megspékelve majd a jó kis magyar árpolitikával meg a fatávos üzleti hozzáállással ..
  • shabba #1
    Nocsak-nocsak. Végre ezt is megértük hogy valami új felé is nyit a fatáv, ráadásul a jó irányba.

    Azért érdekes hogy erről már jó 1 éve is volt egy cikk:
    Matáv-Ericsson: szélessávú fejlesztési megállapodás(2003. december 9)
    http://hirek.prim.hu/cikk/36729/?sr=aghirkereso

    Végülis ha ilyen gyorsreagálású egység ütemben halad fatáv jővőre talán meg is érjük azt a cikket amiben beszámolnak arról hogy be is kötötték az első Ethernet DSL Access eszközt.

    Ps. Mellesleg kíváncsi leszek mit fog ez változtatni Hytasos területeken uralkodó állapotokon. Vajon fatáv csökkenti-e a bekötési kvótát, alkalmazkodva a megváltozott piaci körülményekhez?