Berta Sándor

Luxus bútor luxus PC-vel 55 ezer dollárért

A Truvia nem szuperolcsó, hanem éppen ellenkezőleg, méregdrága számítógép-konfigurációkat kínál a felhasználóknak. Egy-egy ilyen PC ára bizony elérheti az 55 ezer dollárt, azaz tízmillió forintot is.

Az olcsó számítógépek mellett egyre inkább divatba jönnek a méregdrága PC-k is. Amíg az elektronikai áruházakban és a számítástechnikai boltokban lassan már 300 eurós áron kaphatók komplett konfigurációk és az Apple is bejelentette mindössze 500 euróba kerülő Macintoshát. Emellett azonban több vállalat is más utat jár be, közéjük tartozik a Truvia nevű amerikai cég is.


A Truvia több más mellett azzal is büszkélkedhet, hogy Washington szövetségi államban, Redmond városában, közvetlenül a Microsoft szomszédságában van a központja. A vállalat méregdrága konfigurációiban nem csak maga a számítógép van benne, hanem az azt kiegészítő, körülvevő akár luxuscikknek számító bútorok is. Amint azt a Truvia alapítója, John Wojewidka elmondta, az egyedi PC- gyártásánál szorosan együttműködnek a bútorgyártókkal, így az ügyfél a számítógépét egy asztalba, könyvespolcba, barokk szerénybe vagy más bútorba beépítve kapja kézhez. A cégnél még arra is ügyelnek, hogy ne feledkezzenek meg sem a monitorról, sem pedig a billentyűzetről.

A több éves számítástechnikai ipari tapasztalattal rendelkező szakember hitvallása, hogy a technikát integrálja a lakókörnyezetbe, így maga a PC a bútorzat része lesz, nem pedig a berendezési tárgyak közti idegen dolog. A termékeiket John Wojewidka elsősorban a jól szituált, a dizájnt értékelő nők figyelmébe ajánlja. A szükséges hardvert a Truvia a Voodoo nevű vállalattól vásárolja meg, mely játékfanatikusok számára készít csúcsteljesítményű PC-ket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valamit #12
    Az asztal lapjába van építve a plazma kijelző, ha meg használni akarod: felhajtható. A középső fiók előrehajtva, kiderül, hogy egy billentyüzetnek meg egy egérnek a búvóhelye, pl... (a cég weblapja alapján)
  • Sauron #11
    Úgy jól nézz ki, de nem megy a kastélyom bútoraihoz!
  • Redfox #10
    Ezt kell cipelni LAN-ra.:D
  • noss #9
    Bővíthetőség? Ha 1-2 év mulva is trendi akarok lenni, akkor ugye nem kell fűrészt ragadnom h berakjam a legújabb videókártyacsodát? És ugye a komolyan fűtő hűtőkártya nem fogja leégetni a házamat? :)) :P
    Egyébként igazi játékosoknak való environment! ;)
  • Dinosaur #8
    Én csak egy asztalt látok a képen.
  • juhand #7
    pénzkidobás
  • 12346 #6
    uh szóismétlés rula
  • 12346 #5
    kizárt, hogy pl egy barokk bútort elkúrjak ilyen hülyeségre:D max akkor kéne ilyen is, ha tényleg nem tudnék mire költeni. egyébként nem nagyon vágyom ilyenekre:)
  • h4x0r #4
    Tulkepp en is vennek, ha valaki megmondana, hogyan legyek olyan gazdag, hogy ezt kivitelezhessem :-)
  • Kelta #3
    Irigylem azokat, akiknek az a legföbb gondjuk, hogy vegyenek ilyet vagy sem :)))