Berta Sándor

Jönnek az internetezésre alkalmas bútorok

Dél-koreai cégek olyan új szekrényeket készítettek, amelyekkel akár szörfölni is lehet a világhálón.

A bútorokat a legnagyobb dél-koreai távközlési szolgáltatónak számító SK Telecom és a Hyundai Livart közösen hozta létre. Az új termékeket integrált WLAN-modullal és érintőképernyővel szerelték fel. A két cég közleménye szerint ezek a megoldások már "intelligens bútorok". A termékek ajtajaiba és felületébe egyaránt érintőkijelzőket építettek be, amin az emberek akár öltözködés közben is megnézhetik például a menetrendet, a beérkezett e-mailjeiket vagy az időjárási adatokat, vagy a családtagok külön mérjék és beállítsák minden szoba hőmérsékletét. A konyhai berendezésekbe integrált képernyőkön pedig receptek és élelmiszerárak jeleníthetők meg. Az integrált rendszerek persze telefonálásra is használhatók.

Lehetőség lesz arra, hogy a felhasználók a nagy méretű kijelzőkön megjelenítsék az okostelefonjuk képernyőjén lévő tartalmakat vagy információkat. A kijelzőkön megmutatható például a bejárati ajtó fölé szerelt biztonsági kamera képe, így látni lehet, hogy éppen ki csenget be a házba. Az ajtót pedig szintén az érintőfelületről lehet vezérelni, kinyitni és becsukni. Az új bútorok decembertől kerülnek a boltokba, a bútorgyártó jövő februártól pedig további tíz internetképes bútorral jelentkezik majd.

A Hyundai azt reméli, hogy 2017-ig ez a részlege 50 milliárd wonos, vagyis 10 milliárd forintos bevételt fog produkálni. Az SK Telecom szóvivője pedig azt közölte, hogy az intelligens bútoraik lesznek a dolgok internetéhez kapcsolódó első szolgáltatásaik, amik a következő esztendőkben fognak elindulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NiDa #3
    Sokkal! :S
  • TokraFan #2
    És ez mennyivel jobb, mintha tableteket rögzítek a szükséges helyekre, falakra, bútorlapokra?
  • zola2000 #1
    Tyűha, akkor lehet a bútorokat is évente cserélgetni, mert elavul a processzoruk.