Berta Sándor

Hologramos matrica kerül az AMD dobozos processzoraira

A processzorgyártó vállalat minden lehetséges eszközzel igyekszik megnehezíteni a hamisítók dolgát, ezért a jövőben egy új, hologramos matrica kerül majd az AMD minden egyes dobozos processzorára.

A cég szerint ezáltal a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy valóban eredeti termékeket vesznek meg. Az új óvintézkedés, főleg az elmúlt hetekben őrizetbe vett tajvani processzorhamisító banda tevékenységének ismeretében egyáltalán nem nevezhető eltúlzottnak. A dobozos modellek között egyaránt megtalálhatók a vállalat Athlon 64 FX, Athlon 64, Opteron és Sempron nevű processzorai. Az új hologram minden esetben a doboz bal alsó sarkán található.

Az AMD számos disztribútora üdvözölte a matrica bevezetését. Raj Suman, aki az egyik nagykereskedő, az Avnet európai termékmarketingért felelős munkatársa kijelentette, hogy minden olyan módszert és megoldást támogatnak, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan juthassanak eredeti AMD processzorokhoz.


Magán a hologramon az AMD logójának a 3D-s változata látható. Attól függően, hogy a vásárló milyen szögből nézi a matricát, különböző számú pontok válnak láthatóvá. Legalább négy azonosítópont azonban minden esetben látható. A remények szerint az új biztonsági módszer segítségével a társaság termékei nehezen lesznek hamisíthatók. A vállalat azonban nem elégszik meg ennyivel. A tervek között szerepel "vásárlói tréningek" rendezése, illetve szórólapokon is tájékoztatni szeretné a felhasználókat az új matricáról.

A kérdés már csak az tehát, hogy valóban nehéz lesz-e a jövőben hamisítani az AMD processzorait, vagyis, hogy beválik-e a hologramos matrica. Mindenesetre jó látni, hogy egy cég nem csak ígérgeti, hogy mindent megtesz a vásárlókért, de tesz is valamit, ráadásul dicsérhető a vállalat gyors reagálása is, hiszen a tajvani hamisítási ügy után alig egy héttel már lépett is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vgez #29
    ha nem olvasom el a cikket akkor, észre se vettem volna a matricát a dobozon :o)
  • AlexX #28
    Én augusztusban vettem egy Barton 2500+ procit, és már akkor rajta volt a címke a dobozon is, meg a hűtőventillátoron is!
  • Sauron #27
    A pénz hamisitóknak nem a hologramos matrica miatt nem éri meg, hanem mert nincsen nekik pénznyomó kliséjük, és nincs pénz papirjuk! Szerinted 1 millió hamis prócinak a legyártásához, mekkora összegű berúházás kell?
  • Tetsuo #26
    Nekem még a nyomtatópatronon is volt :) Bár az Canon..
  • cosman #25
    Az én proci hütőmön is van(dobozosan vettem persze).Pedig ez 2003 júniusába lett megvéve de azért gratula a hírhez :D
  • kukac78 #24
    Hát az Én decemberi beszerzésű procim dobozán is ott fityeg a matrica...

    Igazán friss hír...
  • dez #23
    A hologramos matricát nem lehet lemásolni, csak újat csinálni, ami többé-kevésbé hasonlít az eredetire. A matricák gyártása már nagyon olcsó, de az új matrica elkészítése egyszeri nagy összegű beruházást igényel. Pénzhamisítóknak sem igazán éri meg.
  • mixi #21
    Bucser, van ilyen: http://www.amd.com/us-en/Weblets/0,,7832_12534,00.html#serial
  • Bucser #20
    de valaki biztos szép összeget szakított a Hologramm kifejlesztésért:D Én inkább egy seriaszám adatbázist csinálnék és minden rendelést vissza kellene igazoltatni... na akkor cseszhetnék igazán a hamisítók...
  • Sauron #19
    Érdekes cikk Nem rég, egymillió hamis AMD proceszort foglaltak le! Szerintem egy kis hologram, ezek után biztos sok fejtörést fog nekik, a keleti barátainknak okozni!