Dojcsák Dániel

3G-s videók a cunami áldozataiért

A hong kongi CSL bejelentette, hogy 3G hálózatát használta és fogja használni a jövőben is az Indiai óceán országait sújtó szökőár áldozataiért létrehozott segély­alapítványok televíziós felhívásainak közvetítésére.

Január 7-én este a Hong Kong Stadionban tartottak egy úgynevezett "Határokon átlépő pénzgyűjtő show"-t. A szélesebb közönségek elérésének céljából a CSL felhsználta 3G technológiáját és lehetővé tette 1010 és One2Free előfizetőinek, hogy a műsort az i-Cable szolgáltatás keretén belül élő online közvetítésen keresztül követhessék végig. Természetesen a többi műsorral ellentétben ezt díjmentesen bocsátották az érdeklődők rendelkezésére.

Az előfizetők, akik képesek fogni a 3G-s adásokat, azonnal SMSben tudnak adakozni is. Minden a megadott számra elküldött SMS 20 hong kongi dollár hozzájárulást jelentett, melyet a következő havi számlával kerül kiegyenlítésre. Az így összegyült pénzeket az öt legnagyobb segélyszervezet, az Oxfam, Vörös Kereszt, Üdvhadsereg, UNICEF és a World Vision számára utalják majd tovább az illetékesek.

A szolgáltatás igen népszerű, mint ahogy az ázsiai régió tehetősebb területein minden segély és újjáépítési megmozdulás azonnal tömegeket és dollárhegyeket indít útjára. A 3G technológia a későbbiekben lehetővé teheti akár a gyors hiradásokat, és hasonló katasztrófa helyzetekben átveheti a tömegtájékoztatás szerepét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mechorg #3
    Eloszor ugy olvastam hogy 3D, mondom mi a f...

  • Sauron #2
    Szerintem ez már egy kicsit durva, hogy mindenki üzletett csinál a cunami áldozataiból !!!
  • AS #1
    Sok pénzt ráforditanak..