Berta Sándor

Európába nem jutott a hamisított AMD processzorokból?

Az AMD világszerte hivatalosan is felvette a kapcsolatot disztribútoraival, akik cáfolták azokat a korábbi híreket, miszerint a hamisított processzoraiból Európába, konkrétan Németországba is érkezett néhány szállítmány.

A cég cáfolta azokat a korábbi híreket, miszerint a hamisított processzoraiból Európába, konkrétan Németországba is érkezett néhány szállítmány. Mindez azután derült ki, hogy a vállalat hivatalosan is felvette a kapcsolatot a kereskedőkkel és Európában eddig még nem akadtak a hamisított processzorok nyomára. Az AMD Németország szóvivője, Stephan Scwolow Münchenben az újságíróknak elmondta, hogy természetesen ők is tudnak a tajvani hamisítási ügyről, ám egyelőre úgy tűnik, ilyen termékek nem kerültek sem Németországba, de minden bizonnyal más európai országokba sem.

Az AMD tizenkét hivatalos németországi disztribútorának egyike, az Avnet Applied Computing szóvivője is arról számolt be, hogy szerencsére még nem találkoztak ilyen termékekkel. Ráadásul ez elméletileg meg sem történhet, mert a kereskedők kizárólag az AMD-től veszik át a processzorokat, nem pedig harmadik féltől.

Mint ismeretes, a tajvani rendőrség nemrég 60 ezer hamisított AMD processzort foglalt le, amelyet egy bűnözőcsoport Kínában és Németországban akart értékesíteni. Stephan Schwolow azt ugyanakkor kijelentette, hogy az AMD az eset fényében fontolgatja, hogy új biztonsági rendszabályokat vezet be. Azonban konkrétumokat a szóvivő nem említett.

Németországban egyébként már most nagyon szigorúak a biztonsági rendelkezések, hogy elkerüljék a hasonló eseteket és még időben, a boltokba kerülés előtt lefüleljék a hamisított termék-szállítmányokat. Azonban mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy ha nagyon olcsón hirdetnek valahol processzorokat, akkor azok csak hamisak lehetnek. Schwolow példaként azt említette, hogy ha egy Rolex karórát 10 euróért árulnak, akkor mindenki biztos lehet benne, hogy hamisítványról van szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #8
    jaja, de visszavihetted a boltba, cserélték :) - ahogy hallottam ... szal ez főleg a boltoknak cumi :)
  • arty #7
    jaja, de visszavihetted a boltba, cserélték :) - ahogy hallottam ... szal ez főleg a boltoknak cumi :)
  • Yossarian #6
    miért kell szóról szóra ugyanazt a mondatot 3* leírni? (a főoldalra kitett ismertető és a cikk első 2 mondata)
  • Péntek #5
    Azt hamisítják, ami jó. Már mondtam
    A rosszat meg ellop(at)ják ( - nemigazmertezcsakviccvoltnehivatkozzálráhogyflametakarokgerjeszteniköszi!!)
  • tehen_m #4
    Intelből meg lopottat lehet(ett) szerzni..
  • Flashy #3
    tavaly tele volt az ország hamis AMD procikkal...
  • tehen_m #2
    Ez aztán rettentő vicces volt...
  • L3oN #1
    Dehogy nem! Csak sosem fogják bevalani h honnan van az olcso cumo! :D