Gyurkity Péter

Betiltották az AMD egyes reklámjait Hollandiában

A holland reklámszabályozó hivatal hirdetéseinek korlátozására szólította fel a processzorgyártót, mivel a testület véleménye szerint az új chipek vírusellenes védelmét kihangsúlyozó reklámok félrevezethetik a vásárlókat.

Az indoklás szerint a különböző holland rádióállomások által sugárzott reklámok - a valódi helyzetnek ellentmondva - önálló vírusirtóként tüntetik fel az AMD Enhanced Virus Protection (EVP) nevű hardveres eljárását, amely az új processzorokban megakadályozhatja egyes féregvírusok tevékenységét. Az Enhanced Virus Protection nem más, mint az Athlon 64, az Opteron, és egyes Sempron processzorokban engedélyezett hardveres védelem, amely a Windows XP második javítócsomagjának megléte esetén képes megakadályozni, hogy egyes féregvírusok buffer túlcsordulást idézzenek elő, és ily módon próbáljanak meg továbbterjeszkedni. A hardveres védelem az Intel Itanium, Itanium 2 és egyes Pentium 4 processzorokban is megtalálható.


Az AMD betiltott reklámja

A Tweakers.net weboldalán megjelent információk szerint a szabályozó hivatal félrevezetőnek találta a processzorgyártó által fizetett reklámokat, és kihangsúlyozta, hogy a hardveres védelemhez feltétlenül szükséges a Windows XP második javítócsomagjának telepítése, és ez a megoldás - a reklámban elhangzottakkal ellentétben - csak bizonyos féregvírusokkal szemben eredményes, így nem helyettesíthet egy komplex vírusirtó alkalmazást. A hivatal kizárólag a rádióban elhangzott reklámok ellen emelt kifogást, és nem véleményezte az AMD egyéb, internetes, televíziós, és a nyomtatott sajtóban megjelenő reklámjait.


A Windows biztonsági hibaüzenete

A processzorgyártó weboldalán közzétett információk ellen nem emeltek kifogást, hiszen ott a vállalat kihangsúlyozza, hogy az EVP kifejezetten az MSBlaster és Slammer féregvírusokhoz hasonló kártevők ellen készült, és a beépített védelmet kizárólag a második javítócsomag telepítése után vehetjük igénybe. Az AMD egyelőre nem kommentálta a hivatal döntését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CodeRed #21
    A legtöbb bosszúságot szerintem mindannyiunknak a vírusok és a féreg programok okozzák.Örülni kellene annak hogy egy processzorgyártó ilyesmire is gondol, nem pedig fikázni azt.
    ©DW-vel tökéletesen egyetértek.

  • Herkulles #20
    Addig örülj amíg van 2 rivális.
  • Chappy #19
    a 64bitet az intel koppintja.

    amugy köcsögség a betiltás.
  • HuAn82 #18
    De sötét vagy...
  • Raszkolnyikov #16
    Nem használlnak sokan XP-t? Elég érdekes elképzeléseid vannak a világról.
  • bthom #14
    Méghogy kevés XP-t használnak LOL! Nézz rá bármelyik fórumra és számold meg melyikből van több: XP vagy NT és 98!:D
  • blackeagle #13
    Ja ,még jó hogy pc procigyártóból csak 2.5 van.
  • whitehawk #12
    Csak jeleznem, hogy Linux alatt is hasznalhato az EVP, es mar elobb mukodott mint winxp alatt. A cikkiro utanajarhatna annak amirol ir, ha a szakmaisagnak nem csak latszatat akarja kelteni. windowsXp meg annyira nem elterjedt, sokan nem szeretik mert eleg l'art pour l'art.
  • Faki #11
    Pontosan. Ezért az okos ember nem a reklám útján vesz dolgokat, hanem inkább mások tapasztalatit figyelembe véve vásárol. Aki meg birka annak való a reklám
  • citkar #10
    ja,és az nem megtévesztő hogy mindegyik mosópor a legjobb s fogkrém,kenőcs mittom én micsoda is?