Berta Sándor

Ingyenes levelezőrendszert tesztel az AOL

Az amerikai vállalat a Google Gmail szolgáltatásával akar versenyre kelni. Az új e-mail szolgáltatás 2005-től lesz elérhető és a tervek szerint bárki ingyen hozzáférhet majd.

A még mindig a világ legnagyobb internetszolgáltatójának számító AOL Mail on the Web nevű rendszerét jelenleg a cég amerikai felhasználói bétateszt keretében vizsgálják. A vállalat közleménye szerint a szolgáltatás végleges változata bárki számára elérhető lesz. Bár a Gmail által kínált 1 GB szabad tárterület helyett az AOL csupán 100 MB-ot fog a felhasználók rendelkezésére bocsátani, a cég mégis azt reméli, hogy több százezren fogják magukat regisztrálni az új rendszerben. Mindenesetre elég érdekes, hogy az AOL csak 100 MB-nyi tárterületet kínál a felhasználóknak, tekintve, hogy korábban a Yahoo és Hotmail is 250-250 MB tárhelyet tett hozzáférhetővé regisztrált ügyfelei számára.

A rendszer több tekintetben is megpróbál majd a Google Gmail-lel versenyre kelni. A vállalat állítása szerint az összes hasonló rendszer közül az AOL Mail on the Web kezelőfelülete lesz a legáttekinthetőbb. A külcsín leginkább a Microsoft e-mail szoftverére, az Outlookra fog hasonlítani. Ezenkívül lesz még benne keresőfunkció, spamszűrő, digitális aláírások alkalmazásának lehetősége és egy címjegyzék is. A levelek írását (a szöveg kiszínezését, alkalmazott betűtípusok megváltoztatását) szerkesztő könnyíti majd meg.

Az ugyanakkor még nem dőlt el, hogy az AOL új szolgáltatása mikortól lesz hozzáférhető. Amennyiben az új rendszer beválik, akkor a cég ismét elkezdheti magához csábítgatni a felhasználókat. Az elmúlt két évben összesen négymillió regisztrált tagot vesztett a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #8
    Érdekes... nekem kb 3 éve megvan a hotmail email címem és egyik napról a másikra szeptemberben vagy októberben felnyomták a tárhelyet 250-re.

    Persze a GMail jobb választás mint a hotmail, csak arra még nem lehet regisztrálni. Ha jól tudom még nem is jelentették be, hogy mikor lesz elérhető a nagyközönségnek.
  • pemga #7
    Gmail-t mikor fogják nagyközönségnek is megnyitni?
  • Tetsuo #6
    Asszem kipróbálom a Gmailt, mindenki ódákat zeng róla.
  • formatuq #5
    erdekes, nekem az egyik acc-mat felturboztak 250-re, a masikat, (sokkal regebbi) meg nem, az meg mindig 2mb
  • entreri #4
    Nekem még mindig 2Mb. Kerestem, hogy hol lehet upgrade-elni, de csak a plus-t találtam pénzért. Aki újonnan készít címet, annak lehet megadják a 250 mb-ot. Maguktól nekem nem növelték meg.
  • Yfel #3
    Már a Hotmailen is 250MB van ingyen.

    Az AOL-es email címet meg az önbecsülésem tiltja :o)

    Y
  • entreri #2
    Én hotmail-t használok, eddig nem volt vele semmi baj, csak az a 2 mega tárhely elég kevés. Szeritnem hamarosan váltani fogok Gmail-re.

    Kinek mi a véleménye a freemailról? Nekem nagyon nem jön be.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    Gmail tökéletes .. perfekt .. 11pont a 10ből ..
    van SSL/TLS levelezés .. POP/SMTP-n keresztül .. 1 giga tárhely .. tudok fogadni 20 megás fileokat is .. mellesleg a Web-es felülete is szép meg gyors és okos ...