SG.hu

UMTS roaming a T-Mobile-nál

A mobilcég előfizetéses ügyfelei azonban megfelelő készülékkel 2004. december 16-tól három európai országban járva már kipróbálhatják az UMTS-t.

A T‑Mobile Magyarország Rt. a Nemzeti Hírközlési Hatóság pályázatán 15 évre szóló UMTS szolgáltatási jogosultságot nyert el és jövőre Budapest belvárosában kezdi meg kereskedelmi szolgáltatását. A videotátvitelt és szélessávú internetet egyaránt biztosító szolgáltatásának indulásáig a vállalat a már működő külföldi UMTS hálózatok üzemeltetőivel együttműködve roaming lehetőséget kínál. Így a társaság ügyfelei a hazai UMTS bevezetésének idején a határokat átlépve várhatóan már a világ számos pontján is élvezhetik majd a legújabb technológia előnyeit.

A társaság előfizetéses ügyfelei december 16-tól elsőként Németország, Nagy-Britannia és Ausztria harmadik generációs T‑Mobile hálózatain barangolhatnak. A GPRS-nél akár hétszer nagyobb adatátviteli sebességű gyors internet ráadásul a meglévő SIM-kártyával, külön beállítások és többletköltség nélkül használható, a díjazás ugyanis a GPRS roaming tarifáival megegyezik.

A cég reményei szerint a következő generációs, a multimédia terén várhatóan számos újdonságot kínáló UMTS külföldi használata néhány éves távlatban kedvező fogadtatásra találhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!