Berta Sándor

Sikeres a Lycos spamellenes képernyővédője

A módszer, hogy DDoS-támadással megbénítják, illetve lelassítják a kéretlen elektronikus leveleket küldő szervereket bevált, azonban az új szolgáltatás weboldala azonban átmenetileg elérhetetlenné vált.

December elsején Hamburgban hirdette meg az európai spamellenes kampányt a Lycos Europe. A "MakeLoveNotSpam" nevű akciónak a keretében jelentette be a vállalat, hogy egy új módszer segítségével akar leszámolni a spammerekkel. Az új módszer nem is annyira volt új: lényege, hogy DDoS-támadással megbénítják, illetve lelassítják a kéretlen elektronikus leveleket küldő szervereket. Mindez úgy valósulna meg, hogy a felhasználók letöltenek a Lycos Europe honlapjáról egy különleges képernyővédőt, ami, ha éppen nincs használatban az illető személy számítógép, akkor oldallekérésekkel bombázza az ismert spamszervereket.

A módszer beválni látszik, hiszen december első napjaiban a felhasználók összehangolt támadásai nyomán máris megbénult két spamszerver, illetve oldal a bokwhdok.com és a printmediaprofits.biz. A vállalat honlapja szerint a MakeLoveNotSpam.com által készített képernyővédőt használó emberek által kivitelezett túlterheléses támadás sikeresen megbénított több honlapot is. A közleményből kiderül azonban az is, hogy ugyanakkor a célpontok közül több online maradt, vagyis ezek esetében a támadások nem vezettek eredményre.

A Lycos menedzsere, Malte Pollmann ugyanakkor cáfolta azokat az információkat, miszerint ezek az akciók DoS-támadások voltak. A szakember szerint csupán annyi történt, hogy annyira megbénították ezeknek az oldalakat üzemeltető szervereknek a forgalmát, hogy a rendelkezésükre álló sávszélességnek csupán az öt százalékát tudták kihasználni. Pollmann elmondta: nekik nem érdekük DDoS-támadások kivitelezése, az viszont igen, hogy megemeljék a spammerek költségeit és a spammereket feldühítsék, ne legyen számukra vonzó ez a foglalkozás és az életüket gyakorlatilag pokollá tegyék.

Időközben azonban előbb a képernyővédő vált lehetetlenné a MakeLoveNotSpam.com weboldalról, majd magának a site-nak az elérhetősége is megszűnt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mechorg #18
    Mókás lenne ha rájönnének hogy nem legális, és mindenki aki használja a képernyővédőt...
  • arty #17
    honnan lehet letölteni ezt a szkrinsévert? :)
  • Huvarg #16
    Akkor már kötél. Még olcsóbb és újrahasznosítható.
  • [HUN]PAStheLoD #15
    Én a villamosszék mellet vagyok , az olcsóbb . . meg elvileg jobban fáj :]

    De akkor se neten baszakodjanak ..
  • [HUN]PAStheLoD #14
    meddig tart felrakni egy free szerverre a reklámozós oldalt? aztán pl. lőhetik geocities-t .. persze azok is hamar észbekapnának , de akkor is csak ideiglenes megoldás lenne ..
  • [HUN]PAStheLoD #13
    nemtudom hogy pl. te hol voltál az utóbbi pár száz évben , amikor elvileg bevezettek jobb módszereket is a problémák intézésére , mint hogy odamegyünk és jól megaggresszoljuk azt akivel bajunk van .. én nem az effektivitását kérdőjelezem meg ennek a ddos-képernyőkímélőnek, hanem a mögötte álló "ideológiát" ..
    Ázsiából jön ? Akkor mért mindegyik usa-beli céget hírdet ? Mellesleg kína meglehetősen erős módszerekkel szűri a teljes netforgalmát ...

    Másrész , a megoldást ISP szinten kéne megoldani , nem a beérkező levelekek kell átengedni a spamassasin-en , hanem a kimenőket ... másrész 1 átlag júzer mondjuk ne küldhessen naponta 20 millió levelet .. és mondjuk akit elkapnak szpemmelésért , azt helyből basszák seggbe, hogy utána könnyebben viselje a karóbahúzást ..
    A kormányok már megtették az intézkedést , ott a spamtörvény .. a büntetés mértéke igaz elég alacsony, de így már az ISP-k szűrhetik és fogdoshatják megfelé a nyájas szpemmereket..
  • [HUN]PAStheLoD #12
    csak nehogy te is szerverindításra add a fejed , mert lehet hogy durván alulméretezed a "látogatószámot"
  • lamase #11
    ez nagyon teccik :D:D:D
  • Yeti #10
    nem a spamservereket támadják, hanem a spam-mel reklámozott oldalakat, hogy azoknak ne érje meg a reklámozás.
  • Yfel #9
    Valóban hasznos. A kormányok eleget tököltek azzal, hogy megpróbálják "megoldani" a spam problémát. Nem tudom, hogy te hol voltál az utóbbi két évben, de ha nem vetted volna észre a kormányok spam-ellenes intézkedései szart sem érnek többek között azért, mert ez a rengeteg szemét legnagyobb részt Ázsiából jön ahol a kormányokat vagy alapból nem érdekli, hogy ki spammel, vagy megfizetik őket, hogy másfelé terelődjön az érdeklődés.

    Abban viszont egyetértek, hogy ezzel a Lycos nem sokra fog menni, ugyanis a spam legnagyobb része már rég nem egyedülálló szerverekről, hanem botnetekről jön. Magyarul az ötlet nem lenne rossz csak mire kivitelezták addigra nem ér semmit.

    Y