SG.hu

Gyurcsány Ferenc a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál

A miniszterelnököt az NHH elnöke és az NHH Tanácsának tagjai a folyamatban lévő projektekről, az NHH céljairól és feladatairól tájékoztatták.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) prioritásai között szerepel, hogy a hatóság döntéseivel 2005-ben tovább csökkentse a mobil végződtetési díjakat, valamint, hogy mérsékelje a vezetékes telefonszolgáltatásban ma még meglévő regionális különbségeket - mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke hétfőn az NHH székházában, miután megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc a jelenleg folyamatban lévő harmadik generációs mobiltelefon tenderrel kapcsolatban kijelentette, a kormány álláspontja e tekintetben nagyon egyszerű: minél nyíltabb verseny, minél kevesebb befolyást engedni a nem piaci, üzleti igényeknek, a versennyel növelni annak a lehetőségét, hogy egyre többen kapcsolódjanak az internethez, egyre jobb és egyre olcsóbb szolgáltatást kapjanak.

A miniszterelnök elmondta: abban bíznak, hogy a kiírt határidőre, decemberre a tender sikeresen befejeződik. Hozzátette, hogy amennyiben eredményesen zárul a pályázat, akkor ez egy újabb sikertörténet a magyar távközlés és hírközlés területén, hiszen a hasonló típusú tenderek a környező országok egy részében sikertelenül zárultak. A kormányfő közölte, az NHH célja és feladata, hogy egy szabályozott, fejlődő, versengő piac kialakításában közreműködjön, amely elsősorban a fogyasztók és a fogyasztókon keresztül az ország érdekeit szolgálja. "Ezzel a szándékkal kell összeegyeztetni a befektetők szándékait." - tette hozzá.

Pataki Dániel elmondta: bár a magyarországi vezetékes hálózatokból a mobil hálózatokba irányuló hívások összekapcsolási díjai uniós szinten vannak, még magasak, csökkentésüket lépcsőzetesen lehet végrehajtani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • OliApa #1
    Fél a békától! He-He!