SG.hu

A magyarországi mobilhelyzet szeptemberben

A Nemzeti Hírközlési Hatóság közzétette a 2004. szeptemberi magyarországi mobilhelyzet összesítését.

2004. szeptemberében a mobil előfizetések száma közel 0,8%-kal növekedett a a megelőző hónaphoz képest, amely abszolút értékben 63 ezres növekedést jelent. A hóvégi előfizetésszám közel 10,7%-kal haladta meg a tavalyi év szeptemberi értékét. A hónap végén a három szolgáltató összesen 8 millió 379 ezer előfizetést tartott nyilván. A Vodafone piacrészesedése az előfizetésekből 19,12%-ra nőtt, a T-Mobile Magyarország Rt. részesedése 47,61% -ra, a Pannon GSM részesedése 33,27%-ra csökkent.


A forgalmazásban részt vevő előfizetések száma 36 ezerrel, 7 millió 774 ezerre emelkedett. A piacrészesedések a forgalmazásban részt vevő előfizetések száma alapján a következőképpen alakultak: T-Mobile Magyarország Rt. 47,70%, Pannon GSM 33,38%, Vodafone 18,92%.

A július-szeptember időszak során 172 ezerrel nőtt a szolgáltatóknál nyilván tartott előfizetések száma, amely 2,1%-os növekedést takar. A mobil penetráció 1,75 százalékponttal emelkedett a negyedév során. A negyedév végére a T-Mobile Magyarország Rt. előfizetésekből számított piacrészesedése 0,07 százalékponttal, a Pannon GSM részesedése 0,92 százalékponttal csökkent, míg a Vodafone piacrészesedése 0,99 százalékponttal emelkedett.


A mobil számhordozhatóság május 1-i bevezetésétől október 26-ig, 29064 számot vittek át az ügyfelek másik szolgáltatóhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • \'Coldfire\' #4
    igen csak ezzel meg az a gond hogy meg sem szaradt a tinta az uj elofizeteseken, jott a voda es kihozott egy megolcsobbat, sot nala tovabb is tart az akcio ....

    ja es az akcio lejarta utan is olcsobb lesz, mint a praktikum ...
    aki meg megis praktikumot vesz az meg meg is erdemli
  • vgez #3
    mert kihozták az új praktikumot ami egy szép lufi. jan ig olcsó beszélgetés húha mindjárt szolgáltatatót váltok arra a 2 hónapram :o)
  • Cat #2
    érdekes, hogy a pannon fordítani tudott a tendencián, már egy éve csökken a piaci részesedése, de most lassította a zuhanást, és átállt siklórepülésre :) (még mindig lassabban növekszik mint a többiek)
  • HUN Tick #1
    ''A mobil számhordozhatóság május 1-i bevezetésétől október 26-ig, 29064 számot vittek át az ügyfelek másik szolgáltatóhoz. ''
    többet buktak rajta mint bármineddíg