Berta Sándor

Franciaországban sem élvezhet előnyöket az Intel

A jövőben fokozottan ügyelnek arra, hogy a francia hivataloknál, intézményeknél és állami vállalatoknál kiírt nyilvános számítástechnikai közbeszerzési pályázatokon ne juthasson jogosulatlan előnyökhöz az Intel.

Franciaország ezzel eleget tesz az Európai Unió felhívásának és ajánlásának, amely szerint minden cég számára biztosítani kell az egyenlő feltételeket a versenyhelyzetekben. Korábban ugyanis felmerültek olyan vádak, amelyek szerint az Intel jogosulatlanul jutott előnyökhöz a konkurens AMD-vel szemben egyes európai uniós tagországok állami beszerzési pályázatain.

A francia pénzügyminisztérium honlapjára már fel is került az az ajánlás, amely kimondja: a jövőben egy beszerzés során sem lehet úgy kijelölni a feltételeket, hogy azok egy gyártóra vonatkozzanak. Franciaország egyébként nem az első azon tagállamoknak sorában, akik eleget tesznek az Európai Unió felhívásának, mivel korábban már Svédország hasonlóképpen döntött és minden vállalat számára biztosította a szabad versenyhez való jogokat.

Mint ismeretes, az Európai Bizottság néhány héttel ezelőtt jelentésében elmarasztalta Németországot, Olaszországot és nyolc másik európai uniós tagállamot, és a testület ráadásul vizsgálatot is kezdeményezett az ügyben, mikor kiderült, hogy ezekben az országokban a nyilvános közbeszerzési pályázatokon az Intel, illetve az Intel processzoraira épülő számítógépek és számítógépes rendszerek előnyt élveztek az AMD-vel és annak termékeivel szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valaé valaé ná #2
    Mi a teszkós módszer ? Nincs amd-gép a teszkóban ?