24
  • Sityi
    #24
    Ja, és nem egyszer az önkormányzat játszotta el ezeket a kis mocskos trükköket...
  • Sityi
    #23
    Szvsz ez az egész megoldható lenne azzal, ha nem úgy írnák ki a tendert, hogy "Intel vagy azzal egyenértékű processzor", hanem "x86 processzor", nem?
    Amúgy amíg én a kereskedelemben dolgoztam, sokszor találkoztam ilyennel. Konkurenciának a nyakán maradt egy adag proci (vagy akár komplett akciós gépek), és szabadulni akart tőle. Jött egy tender - hát nem ők nyerték (majdnem beszer áron volt pofájuk kínálni, meg a szállítási határidő sokkal jobb volt...)? Dehogyisnem... Ennél már csak egy gusztustalanabb dolog van: amikor csak azért írnak ki egy pályázatot, hogy megtudják, mi is kellene nekik igazából. Csináltam ilyen ajánlatot is, és persze a konkurencia zsír ugyanazt beadta leadási határidő után, jobb árakkal...
  • Tetsuo
    #22
    Régebben az AMD mprociknak a disszipációja jóval nagyobb volt mint a konkurensé, a Palomino mag előtt pedig nem volt hőérzékelő dióda az AMD procikban s ha nem volt hűtésük sok közülük tönkrement..
    Ma már van hővédelem sőt kevésbé melegednek mint a konkurens és sokak szerint megbízhatóbbak is, (és olcsóbb is :) csak sok hardver- ill szoftvergyártó részrehajló az optimalizációt illetően.
  • asysoft
    #21
    AthlonXP: SSE
    Athlon64: SSE2
    és remélhetőleg dual-core Athlon64:SSE3
  • dez
    #20
    Ja bocs, a kétmagos AMD64-ben lesz SSE3, és lehet, hogy SSE2 meg csak az AMD64-től van.
  • dez
    #19
    Mikori az a program? Ha mostanában adták ki, akkor talán az SSE3 hiányzik neki. AMD64-ben már van. Ha régebbi, akkor talán az SSE, SSE2 hiányzik neki. Ez az Athlon XP-ben is van, de lehet, hogy olyan bénák voltak, hogy nem az SSE, SSE2 jelenlétét ellenőrzik, hanem csak a gyártót.
  • Noffir
    #18
    Tudom, hogy ez egy régi progi, de esküszöm, hogy kb. fél éve szembesültem vele itthon, az akkori legfrissebb verzió kapcsán. Arra viszont sajna nem tudok pontos választ adni, hogy melyik Adobe termékről is van szó. Csak azt tudom, hogy a Porfessional változat kizárólag Intel procin lett volna hajlandó működni, míg a Personal minden szó nélkül ment az AMD-n is.
  • Laci
    #17
    "...Premiere 5.x for Windows supports only Intel Pentium processors..."
    Ez kb. akkora pofátlanság, mint ami a hírben szerepel...
  • Noffir
    #16
    Idézek az Adobe Troubleshooting oldaláról:
    "Premiere 5.x for Windows supports only Intel Pentium processors. If the computer has a non-Intel processor (for example, Cyrix, Dec Alpha, or AMD K6), Premiere 5.0 returns an error and doesn't start; Premiere 5.1x returns the error the first time it starts. "
  • arty
    #15
    ...amellett ez sem MINDIG következett be :)

    aki egyébként még mindig itt tart, az tényleg fejleszthetné archaikus tudását, ha mással nem, a tulmelegedő 1.1ghz p3makkal legalább :D
  • dez
    #14
    Az "alaplapba beégő AMD-proci" témájához annyit, hogy leálló ventitől nem égett meg (legfeljebb tönkrement, ha a bios-ban le volt tiltva az automatikus kikapcsolás), csak ha lekapták a bordát, és hogy azóta már rég fordult a kocka, az AMD megoldotta az ügyet, viszont kiderült, hogy a P4, ha nem is sül meg, könnyen tönkremegy, ha leesik a borda.
  • Zoldalma
    #13
    "kizárólag Intel processzoron hajlandóak elindulni. Lásd pölö Adobe Premiere Pro"
    Nemtom honnan veszed, nekem Athlon XPn is egesz szepen elment...soot.
  • asdasdasd
    #12
    Nem hát. Nem a saját penzüket költik. Ezért van a közbeszerzés.
    De otthonra magadnak vegyél Intelt! Jó az!
  • Cat #11
    Végre egy értelmes hozzászólás Garfield.
    Magyarországon is volt hasonló, igaz, kisteherautóknál. Olyan pályázati feltételeket irtak ki, ami csak és kizárólag a ford transitra teljesült, a kategória semelyik más termékére nem.
    Botrány is volt belőle
  • Garfield
    #10
    Jó lenne, ha ebben a topikban néhányan azért használnák a nyakukon levő csontgömböt és a benne levő rózsaszín masszát, aka AGY-at.

    Amiről itt szó van, az ugyanis közbeszerzés. Ilyenkor pedig szempontokat lehet felállítani, hogy miknek kell teljesülni, meg ilyesmik, de azt nem lehet megcsinálni, ami itt is van, hogy X gyártó termékei szerepeljenek.

    Milyen közbeszerzés az, ahol előre meghatározzák, ki szerepelhet rajta? Hogy egy evidens példát mondjak kis hazánkból: autópálya-építés egy szereplővel...

    Aki pedig még az "alaplapba beégő AMD-prociknál" tart, azt csak sajnálni tudom... Ideje frissíteni az informatikai ismereteket.
  • Laci
    #9
    "Az, meg hogy órajelet is megadnak szintén nem a szakemberek hozzáértéséről tanúskodik! Pl. egy 1.5-ös Intel(!!) Pentium-M olyan gyors, mint egy 2.2-2.6-os Intel P4..."

    Csak éppen KEVESEBBE KERÜL! És az az intelnek nem olyan ó mintha a drágább, újabb 3Ghz-sre szórnák ki a pénzt...
  • quentit
    #8
    "hat en nem tudom, de azert had dontse mar el mindenki, hogy miben bizik :-)"

    már csak az hiányozna!
    azért hajlak meg, mert mondjuk a jövőben a spaceshipone nem végezne stabilitás-tesztet az űrhajójukon futó op.rendszeren, csak mert ők x oprendszerben bíznak meg? (pl. windows 3.1)

    Vagy szeretnél azért meghalni, mert valami létfontosságú orvosi masinát egy első szériás INTEL Pentium 3, 1.1 Ghz-es model látná el?! (köztudott, hogy ezek a processzorok túlmelegedhettek, és lefagyhattak, csak mert az AMD-vel lépést tartandó elhamarkodottan hozták ki a procit. és ez csak egy az Intel instabilitást célzó kisérleteiből).

    Az adómból a legjobbat vegyék, és ne azt, amiben egy nem-hozzáértő megbízik.

    "ez szerintem annak a jelen, hogy az amd-nek meg egy kicsit erositeni kellene a piacon, hogy tenyleg elfogadjak azok a szakemberek is..."
    Nos, akkor a Mercedes szakemberei ezek szerint bírkák, mert ők 800 db AMD(!) opertont használnak a töréstesztekhez (és ez csak egy példa. rendetek díjat és elismerést nyertek az AMD procik, többek között MEGBíZHATÓSÁGI tesztekben.)

    "mikor az elso komolyabb amd processzorok egy ventillator-leallas utan egyszeruen beleolvadtak az alaplapba... en sem bizom benne :-)"
    Aki ennyire nem ért a számítástechnikához, az inkább hallgasson. Véletlenül én is jártam úgy, hogy egy vezeték belelógott egy 900-as Athlon-ba, így el sem indul a proci ventillátor. 10 perc után túlmelegedett a proci, és 90 fok-nál leállt a gép. Semmi baja nem lett. Aki kikapcsolja ezt az automatikát a bios-ban, az vessen magára!

    Az, meg hogy órajelet is megadnak szintén nem a szakemberek hozzáértéséről tanúskodik! Pl. egy 1.5-ös Intel(!!) Pentium-M olyan gyors, mint egy 2.2-2.6-os Intel P4...
  • Noffir
    #7
    Hmm...
    Én azért furcsábbnak tartom, hogy vannak olyan programok, amik csak és kizárólag Intel processzoron hajlandóak elindulni. Lásd pölö Adobe Premiere Pro. Azt nekem senki se próbálja beadni, hogy ez azért van, mert a progi erőteljesen építkezik az SSE3-ra vagy valami ilyesmi. Azt is kétlem hogy a program gyártója engem, szegény szerencsétlen júzert akar megvédeni az esetleges AMD féle proci-süléstől.
    Ha egy olyannyira optimalizált engine, mint a Maya vagy a RenderWare magja - köszöni szépen - fut mindkettőn, akkor kétlem hogy a dolog mögött az üzleti megállapodásokon és politikán kívül más is állna.
  • Laci
    #6
    Nem nagyon tudom elhinni hogy ez is nem csak és kizárólag a pénzről szólna. A szakemberek véleményét meg nagy valószínűséggel az ügyben szereplők egyike sem kérdezi meg ilyenkor. Azért vesznek ilyen gépeket mert megállapodtak az intellel, aki így valószínűleg olcsóbban adja nekik azt a sok kacatot...
  • joschy
    #5
    hat en nem tudom, de azert had dontse mar el mindenki, hogy miben bizik :-) ez szerintem annak a jelen, hogy az amd-nek meg egy kicsit erositeni kellene a piacon, hogy tenyleg elfogadjak azok a szakemberek is, akik kisse szkeptikussa valtak, mikor az elso komolyabb amd processzorok egy ventillator-leallas utan egyszeruen beleolvadtak az alaplapba... en sem bizom benne :-)
  • Laci
    #4
    Ja csak ha meg felhozza valaki hogy az ilyen cégek titkos megállapodás révén jutnak előnyhöz és tesznek tönkre (99%-ban sokkal jobb minőséget biztosító) konkurenciákat akkor meg az a viszontválasz hogy ez üldözési mánia, összeesküvéselmélet és hogy kezeltessük magunkat. Milyen az hogy "Intel vagy más azzal egyenértékű CPU"??? Ha jól tudom csak egy volt ami még annál is lejjebb van... Vagy ez azt jelenti hogy nagyobb értékű sem lehet???
  • Razgon
    #3
    Nevetséges. Hát nem azt vesznek amit akarnak.

    Legközelebb beperel a pék mert barna kenyeret veszek.

    Nehogy már a szúnyog legyen véradó!
  • Macc
    #2
    hat ez jo:))) lassan en is jogserto leszek, ha ugy megyek el gepet vasarolni, hogy legalabb Macintosh legyen:))) mert diszkriminalom a tobbit LOL.
  • dez
    #1
    "3GHz, vagy méggyorsabb CPU"...