SG.hu

Három új iPAQ-ot mutatott be a HP

A HP bemutatta legújabb termékeit: a zsebre vágható produktivitást és szórakozást nyújtó iPAQ rz1710-et, az üzleti felhasználóknak ajánlott gyors és biztonságos iPAQ hx4700-t és a iPAQ 3715-öt, amely digitális szórakoztató központ is egyben.

iPAQ rz1710

Az új HP iPAQ rz1710 Pocket PC zsebre vágható produktivitást és szórakozást nyújt. Ez az új zsebgép egyszerűsíti a fontos naptár- és címtár-információk kezelését, valamint a fotók és hangfelvételek út közbeni lejátszását és továbbküldését, tárolását is támogatja. Integrált személyi információkezelő (PIM) szoftverrel egyszerűen elérhetők a naptár- és címtár-adatok, valamint a különféle feladat- és dátumkezelő alkalmazások. Az elegáns, vékony rz1710 zsebben vagy tárcában hordható irodaként segíti gazdája munkáját.


A 3,5 colos TFT kijelző 64 ezer szín megjelenítésére képes. A kívánt tartalom álló és fekvő helyzetben is előhívható - így megnő a látható képszélesség és egyszerűbben végigpörgethetők a prezentációk. A 25 MB szabadon felhasználható memória multimédiás fájlok vagy speciális programok elmentésére is elegendő adattárolási kapacitást biztosít. Az integrált SD-kártyanyílás segítségével a felhasználó könnyen Secure Digital vagy Multimedia memóriakártyára mentheti fájljait, illetve előhívhatja őket onnan.

A Microsoft Windows Mobile 2003 SE operációs rendszert futtató szerkezet 203 MHz-es Samsung S3C2410 processzorral és 1000 mAh-s újratölthető lítiumionos akkumulátorral működik. A géppel szállított különleges alkalmazások közé tartozik a 10 MB nemfelejtő memóriát nyújtó iPAQ File Store, valamint a vetíthető diasorok összeállítását és a fotónézést támogató HP Image Zone szoftver.


A Pocket PC-t praktikus használati útmutatókkal, váltakozóáramú adapterrel, USB szinkronizáló kábellel és kísérő CD-kkel együtt szállítja a HP. Az iPaq rz1710 javasolt nettó végfelhasználói ára 59 990 forint.



iPAQ hx4700

A sokféle alkalmazással, integrált vezeték nélküli képességekkel, emelt szintű biztonsági jellemzőkkel és két bővítő hellyel ellátott HP iPAQ hx4700 Pocket PC-t a cég elsősorban az üzleti felhasználóknak készítette.

A zsebgépek közül ez rendelkezik elsőként a hagyományos egérére emlékeztető kurzorral működő érintőpaddal (touchpaddel), és így egyszerűbb, kényelmesebb navigálást tesz lehetővé. Nagy teljesítményéről az új 624 MHz-es Intel PXA270 processzor gondoskodik. 4 collos képátlójú színes VGA kijelzőjén minimális görgetéssel is jól láthatók a szöveges anyagok, a képek és a weboldalak. Magnézium-ötvözet háza kivételesen ellenállóvá teszi a gépet a fizikai behatásokkal szemben.


A biztonságot a Credant megoldással támogatott HP ProtectTools adattitkosítási és hitelesítő szoftver garantálja. Az alkalmazás lehetővé teszi a "My Documents" könyvtárban vagy memóriakártyákon tárolt e-mail üzenetek, naptáradatok, címek és fájlok automatikus titkosítását. Ha az eszköz elveszik, esetleg ellopják, az illetéktelen hozzáférést PIN-kód vagy jelszó akadályozza meg.


A szerkezet előtelepített formában tartalmazza a társaság mobil nyomtatási szoftverét. Felhasználója közvetlenül a zsebgép infravörös portján keresztül bármilyen kompatibilis HP nyomtatón kinyomtathatja e-mail csatolmányait, dokumentumait és fotóit. A gép javasolt nettó végfelhasználói ára 139 990 forint.



iPAQ rx3715

A HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion a vállalat közleménye szerint az első olyan Pocket PC, amelynek gazdája otthona bármely pontján elérheti a kívánt digitális tartalmat, és fotórögzítést, -szerkesztést és -megosztást, valamint közvetlen képnyomtatást is végezhet zsebgépével.


Az iPAQ Mobile Media szoftver digitális szórakoztatóközponttá alakítja az új zsebgépet - így az embernek többé nem kell a TV vagy a PC előtt ácsorogva megkeresni és elindítani a kívánt tartalmat. Az eszköz integrált vezeték nélküli képességeivel a kiválasztott anyagok folyamatosan, valós időben tölthetők át a PC-ről a zsebgépre, a tévékészülékre vagy éppen a hifi-berendezésre, és a WLAN hálózattal ellátott ház bármelyik szobájában egyszerűen lejátszhatók. Akár teljes zenei könyvtárakat, filmgyűjteményeket és fényképalbumokat is vezeték nélkül lehet továbbítani asztali gépről a Pocket PC-re.


Az iPAQ rx3715 Mobile Media Companion sorozat tagjai az otthoni és irodai audió-/videóeszközök vezérlését támogató Nevo Home Control szoftvert is tartalmazzák. A több száz szórakoztató-elektronikai berendezés kezelésére felkészített tenyérgépen kívül a felhasználónak nem kell más távvezérlőt kézbe vennie. A beépített, 1,2 megapixeles fényképezőgéppel a masina gazdája álló- és mozgóképen is rögzítheti a váratlan, emlékezetes pillanatokat. A fényképezőgép melletti önarckép-tükör gondoskodik róla, hogy a fotós se maradjon le a képekről. Az Image Zone szoftverrel a fotók szerkesztése, e-mailhez csatolása és vezeték nélküli nyomtatása is megoldható.


A gépre telepített Windows Media Player 9 segítségével akár út közben is megnézhetjük, illetve meghallgathatjuk kedvenc videó- és hangfelvételeinket, sőt, más Windows Mobile felhasználókkal is versenghetünk a vezetéknélküli játékokban. A tartalom nemcsak álló, hanem fekvő formátumban is megjeleníthető a kijelzőn, ami különösen videófelvételek és játékok futtatásakor bizonyulhat hasznosnak. Az iPAQ 3715 javasolt nettó végfelhasználói ára 114 990 forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Flashy #2
    au. fényképező és önarckép-tükör.
  • traXion #1
    szépek :)