Gyurkity Péter

Visszatér a HP az okostelefonokhoz

A nem túl dicsőséges múlt ellenére a HP nem maradhat távol az okostelefonok szegmensétől, ezért nemsokára saját készülékkel térnek majd vissza - már dolgoznak az első változaton.

A cég egyik vezetője egy indiai lapnak nyilatkozva árulta el, hogy nagyon is komolyan tervezik a visszatérést, mivel egész egyszerűen nem maradhatnak távol a szegmenstől - a HP-nak ezen a területen is ott kell lennie a legnagyobbak között. Bár a hangsúly házon belül továbbra is a laptopokon, az all-in-one megoldásokon, valamint a táblákon lesz, hamarosan egy okostelefont is a kezünkbe vehetünk majd.

A gyártó kudarcokkal tarkított történetéről sokat olvashattunk az elmúlt években, ehhez kapcsolódik, hogy legutóbb a Palm egykori eladásán sajnálkoztak az érintettek. A HP a maga részéről akkor abban bízott, hogy a piac egyik vezető szereplőjének megszerzésével sikerrel hódíthatja majd meg az okostelefonok szegmensét is, ám ez végül nem sikerült, mi több, a szükséges tapasztalat hiányában az egész manőver inkább időpocsékolásnak bizonyult. A jelek szerint azonban nem adták fel, van még elképzelésük a visszatérésre.

A lapnak nyilatkozó cégvezető egyértelmű igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy tervezik-e saját okostelefon piacra dobását. A pontos, vagy akár csak a hozzávetőleges menetrendről azonban nem volt hajlandó részleteket elárulni, így egyelőre nem tudni, hogy ezt milyen határidőn belül szeretnék megvalósítani.

A cégnek természetesen valamilyen egyedi megoldással kell majd előrukkolnia, hogy késő visszatérőként egyáltalán esélye legyen megkapaszkodni az egyre inkább kétszereplőssé silányuló versenyben. A Samsung és az Apple mellett ugyanis nem nagyon marad hely a többieknek, márpedig a futottak még kategóriában néhány komoly tapasztalattal rendelkező versenyző is szerepel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • passatgt #4
    nem lenne rossz, hátha jönne egy update hp veer-re:)
  • SanMaster #3
    És mi lesz az oprendszer? WebOS? FAIL!
  • csimmasz #2
    Invesztalni kell, jo otletek kellenek, jo reklam kell es siman befoghato a ket nagy.
    A rohely az egeszben az, hogy minden osszetevo megvolt a sikerhez de mindent elbadztak.
    Volt sajat oprendszer, egy felvasarolt ceg nagy tapasztalattal a mobil szegmensben de valahogy nem jott ossze.
    Talan mert egy mobil helyett kis pc t akartak ami nem jott ossze.
    Csak anyi kellett volna hogy egy komplett okoszisztemat osszehoznak pc, laptop,tablet, mobil vonalon es tuti sokan, foleg uzleti ugyfelek beneveztek volna egy komplett HP rendszerre tokkal vonoval.
    Persze valami +sosem art de minden lapjuk megvolt egy gyozelemhez csak elkurtak.
    Ez van
  • Ferrer #1
    Új PDA a láthatáron?