Gyurkity Péter

Két óriással tér vissza a telefonokhoz a HP

A gyártó két phablet megoldással tér vissza a szegmensbe, az első körben Indiában.

A cég vezérigazgatója már tavaly szeptemberben jelezte, hogy a HP nem maradhat távol az okostelefonok területétől, így várható volt, hogy hamarosan további részleteket tudunk meg a fejlesztés alatt álló készülékekről. Úgy tűnik, hogy méretes óriásokban látnak fantáziát, első párosuk ugyanis ilyen példányokból áll.

A Slate 6 és Slate 7 VoiceTab nevüknek megfelelően 6 és 7 hüvelykes változatok lesznek, előbbi 1280 x 720 pixel, utóbbi pedig 1280 x 800 pixel felbontást támogat majd, 9 mm-es, illetve 9,5 mm-es vastagsággal. Mindkét példány egy közelebbről meg nem határozott négymagos chipre támaszkodik, ehhez 16 GB-os belső tárolót kapunk, amelyet microSD révén tovább bővíthetünk. Az előlapon sztereó hangszórók helyezkednek majd el, a kamera pedig 5, illetve 2 megapixeles lesz - utóbbi nyilván szintén az előlapon végzi majd dolgát. A szoftveres oldalon az Android 4.2-re esett a választás.


Emlékezhetünk arra, hogy a HP a Palm felvásárlása révén szerette volna meghódítani a teljes mobil szegmenst, ezt a stratégiát azonban végül teljesen elvetették, a webOS platformtól pedig szintén megszabadultak. Kérdés, hogy mennyiben tudnak majd megkapaszkodni a piacon, pláne úgy, hogy ez évekkel ezelőtt sem sikerült. A jelek szerint úgy gondolják, hogy Indiában komoly igény van a méretes phablet megoldásokra, ezért az első körben itt dobják majd piacra a fent említett fejlesztéseket.

A Slate 6 és Slate 7 VoiceTab árát egyelőre még nem közölték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #1
    Szomorú,hogy erre tart a világ!